דיון: מאיזה אספקט של הספורט אתם נהנים יותר?

דיון: מאיזה אספקט של הספורט אתם נהנים יותר?

האם מה שמרגש אתכם הוא קרב עמידה עם סטרייקינג הדדי והרבה אקשן, או שמא אתם מעריכים יותר את עבודת הקרקע בBJJ, רסלינג וכדומה? ובאופן רחב יותר, איך אתם מסתכלים על הספורט- שני לוחמים שנכנסים לכלוב/זירה כדי לקרוע אחד את השני במכות, או שני ספורטאים שמתמודדים אחד נגד השני והטוב מביניהם מנצח?

אני אוהב סטרייקינג ואקשן

עבודת קרקע זה גם יפה, כשיש יציאות מהנעילות והפיכות לנעילות אחרות, רק שלפעמים היא יכולה להיות די מייגעת לצפייה.

FrecCo

Active member
BJJ IS GOD

מאז ומתמיד (עוד מימי הפרו רסלינג...) אני מארק מטורף של סאבמישן. מאז שהתחלתי להתאמן ב-BJJ- בכלל, הגאונות של השיטה הזאת היא פשוט מהפנטת כשאתה מבין כמה היא מושלמת. יש איזה סרטון ב-YOUTUBE שרויס גרייסי, למי שלא יודע- אחד מלוחמי ה-MMA הגדולים בהיסטוריה ומחלוצי ה-BJJ (משפחת גרייסי היא המשפחה שהמציאה את ה-BJJ) ריצק הוא נלחם נגד איזה לוחם קונג-פו, אחת מתוך קרבות רבים שהוא עשה והוכיח שה-BJJ זו אמנות הלחימה האולטימטיבית ב-1 על 1. אז אחיו מדבר בסרטון והוא מסביר שצעד אחר צעד הם בנו את השיטה והפכו אותה ממש למדע מדויק. מי שחוב שהוא יודע ללכת מכות- אבל אין לו רקע בקרקע, יתפלא כמה מהר הוא ימצא את עצמו נעול מול לוחם BJJ- אפילו בלי להוציא הרבה כוח. קרב קרקע איכותי תמיד עדיף בשבילי (אבל לא אחד משעמם כמו של שון שרק..). אבל כמובן שאני לא אתנגד גם לקרב סטנד-אפ טוב א-לה קרוקופ בימיו הטובים..

Alon316

New member
סטרייקינג!

לא ספק הדבר המרגש ביותר, וכמו שמייק גולדברג אמר פעם, אין סיום דרמטי יותר מנוק אאוט! אבל, גם בתור אחד שלמד ג'ודו 4 שנים, קארטה שנה וקונג פו שנה, אני יודע ומעריך מאוד עבודת קרקע. בי ג'יי פן פשוט מדהים מהבחינה הזו. אני רואה את הספורט בצורה כזו ששני לוחמים נכנסים לזירה, והטוב מביניהם מנצח.

REL YESAYA

New member
אצלי זה משתנה

הסגנו הכי מועדף עליי זה מוי תאי .(אנדרסון סילבה) אבל אני מאד אוהב קרבות סקרמפליג על הקרקע (אם אפשר לקרוא לזה ככה) סטייל טייסון גריפין - גווידה , הוארטה. כל קרב שישלב את הסגנונות האלה הוא קרב בשבילי הסגנונות של קושצ'אק ושרק לדוגמא משעממים אותי מאד

KentaFuji

New member
מעדיף BJJ

זה הכי מעניין, אני תמיד הייתי חובב גדול של עבודת קרקע ומכיוון שאני גם בין השאר מתאמן גם בBJJ(לא בצורה מלאה, ללא נעילות רגליים למינהן) אז אפילו יותר. בעיני גם זהו הוא העימות האולטמיטבי של וטכניקה, ולא רק של כוח או איזה מכה שנכנסה טוב. אני מאוד אוהב גם סטרייקינג והאבקות, אבל פחות.

KentaFuji

New member
אה ושכחתי

בעיני זה שני ספורטאים שמתחרים כדי לדעת מי יותר טוב, עד שלפעמים זה מגיע לחלק האישי(מה שלא קורה בדרך כלל) ואז הלוחמים נכנסים כדי "לקרוע" אחד את השני, אבל ב95% מהמקרים אלו שני ספורטאים שרוצים לדעת מי יותר טוב.

talhorm

New member
האמת שסטרייקינג

אני מאוד אוהב קרבות שנגמרות בהכנעה... אבל כשיש רק עבודת קרקע בלי הרבה נזק בסופו של דבר זה די משעמם ונראה כמו קרב של פרו רסלינג, וגם אם לומר את האמת אני מאוד אוהב קרבות שנגמרים בנוקאואט למשל הנוקאואט של גונזגה על קרו קאפ עשה לי את זה יותר מי כל קימורה וארם בר של פידור אני אוהב עבודת קרקע אבל אני חושב שבכל קרב טוב הנוסחה היא קצת לעבוד על העמידה ולא לתת לקרב להסחף לקרב JJ נטו, אותו דבר לא לתת לקרב להסחף גם בלי קרקע לקרב קיקבוקס נטו, כמו הקרב של ליידל נגד ג'רדין, אני מבין ששניהם סטרייקרים מעולים וכיפים לצפייה אבל די התאכזבתי שאף אחד מהם לא ניסה להביא טייקדאון, במיוחד מלידל ציפתי שינסה לדפוק טייקדאון אחרי שהוא הפסיד בסטרייקינג.

למעלה