דיון מבוא לענין בית הספר הדמוקרטי

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

apk

New member
דיון מבוא לענין בית הספר הדמוקרטי

טוב, חברה, אז מעכשיו כל פעם אעלה כאן נושא אחר לדיון בהקשר ליוזמה שלי להקמת בית ספר דמוקרטי ממלכתי בראשון. אני מזמינה להשתתף בדיונים שאפתח גם את תושבי העיר שהם הורים, גם מורים וגם בני נוער שחווים היום את מערכת הלמוד בעירנו או שסיימו ללמוד לא מזמן. בקיצור, כל מי שיש לו מה לתרום לדיון. בהמשך אעלה עוד ועוד נושאים לדיון בענין בתקווה גם למשוך יותר בוגרים לפורום וגם לענין אנשים בנושא שכל כך חשוב לי. במקביל אתם מוזמנים להעלות שאלות משלכם בענין, או לפנות אלי במסר או במייל כדי להרשם כמתעניינים או להציע עצמכם לפעילות ולסיוע.

apk

New member
מה דורש תיקון במערכת החינוך הקיימת?

בהקשר זה אני מבקשת שתפרטו את כל מה שאתם רואים כטעון תיקון במערכת החינוך כפי שהיא, החל מהגן וכלה בכתה יב. אני מבקשת שכאן תציינו את הבעיות בלבד (ניתן גם להסביר מדוע הנקודה שתעלו נראית לך כבעיה), מבלי להעלות עדיין הצעות לפתרון. בעתיד נתמקד בבעיות העקריות שתועלנה ונדון כיצד נראה לנו נכון לפתור אותן, אבל עכשיו זה לא הזמן לפתרונות.

נעימאוד

New member
איפה להתחיל?

כיתות קטנות יותר שיעורים שברובם לא פרונטליים אלא ערוכים מעניין יותר, כמו עבודה בקבוצות. לא הקאת חומר מהספר דרך המורה, לתלמיד ולדף המבחן. מורים שיתעניינו בתלמיד באופן אישי ולא רק בציוניו אני אחשוב על עוד

apk

New member
../images/Emo51.gif על התשובה

כמובן שמתשובותך אני יכולה להבין מהן הבעיות שמטרידות אותך. אבל, עשית בדיוק את ההפך ממה שבקשתי. אז אחזור שוב על בקשתי בשלב זה אני מבקשת לציין רק את הבעיות ולא
להציע עדיין פתרונות
. לאחר שנסגור את השרשור הזה ארכז את הבעיות שתעלנה ונתחיל לדון בפתרונות. אגב, אשמח רק אם המשיבים יציינו את גילם או לפחות אם הם הורים (ואם כן מה גילאי ילדיהם), תלמידים, מורים גננות או אף אחד מאלה

נעימאוד

New member
הבעיות...

בתי הספר הותיקים שנראים מחריד מבחינה חיצונית ומתקני השרותים שלהם הציוד האפרורי והלא מושך (שולחנות וכסאות) חומר הלימוד שבאופן כללי לא ממש משתנה עם התקדמות הטכנולוגיה אופן הלימוד של רב המורים יחס לא אישי בין מורים מקצועיים לתלמידיהם (מורים שלא זוכרים את שמות תלמידיהם, למשל) ### אני בת 31, אם לשניים ומורה בתיכון

just almog

New member
המ,

אבא שלי קורא לי בכל השמות של המשפחה עד שהוא מגיע לשלי,אם בכלל זה אומר שאין לנו קשר אישי אומשו? o_O יש אנשים[ מבוגרים בעיקר] שקשה להם לזכור שמות,איך תרצי שיפתרו את זה?

apk

New member
שוב ../images/Emo51.gif לך

ארשום לפני את הנקודות שהעלת ושיעלו אחרים ובהמשך אעלה את הנקודות הבולטות ונוספות לדיון לגבי דרכי פתרוןץ עכשיו רק עוד שתי שאלות לי אליך: 1) כתבת "אופן הלימוד של רוב המורים" - אשמח אם תרחיבי כאן 2) מה גילאי ילדיך (בעיקר מעניינים אותי ילדים מתחת לגיל 10)

היא רשמה שהיא בת 31 אז לדעתי

הילדים שלה הם בגילאים המתאימים למה שאת מחפשת. ולבעיות שאני רואה: - בתי ספר ישנים שנראים מבחוץ מאד מאד מוזנחים. - 40 ילד בכיתה לדעתי זה המון!!! - להתחיל ללמוד לפני 7 בבוקר לדעתי זה ממש לא לעניין. - לוקרים בבתי הספר כמו בחו"ל זה משהו שהייתי רוצה שיהיה בבית הספר שלי . - שירותים נורמליים!!! טוב זהו לבנתיים , אני אנסה לחשוב על עוד דברים ואני אמא בת 28 לילד בן שנתיים .

למעלה