דיון "מהיר" בבית דין לעבודה - יש מה לעשות?

דיון "מהיר" בבית דין לעבודה - יש מה לעשות?

שלום רב,
החברה בה עבדתי נקלעה לקשיים כספיים ופיטרה כמה עובדים. את התלוש האחרון קיבלתי, אבל את השכר - לא. מידי מספר ימים שאלתי ובכל פעם אמרו שעדיין אין כסף. מצד שני, החברה ממשיכה בפעילותה כרגיל וברור שהעובדים שפוטרו פשוט אינם בסדר עדיפות.
לאחר חודשיים התייאשתי והגשתי תביעה בסדר דין מהיר לבית הדין לעבודה בתל אביב. פתחו תיק ולאחר כמה ימים קבעו מועד לדיון גישור בעוד חצי שנה!
ברור לי מה יקרה עכשיו. כשהחברה יקבלו את כתב התביעה וההזמנה לדין, הם ירגישו מצפונית "טוב" עם עיכוב המשכורת, כי "שברתי את הכלים" ופניתי להליך משפטי. מאחר שמדובר בתהליך משפטי ממש לא מהיר, ומאחר שזו חברה בע"מ שהיא ישות נפרדת והיא ורק היא הנתבעת, הבעלים יצפצפו על העובדים שנפגעו וכך רק ניפגע יותר.
האם יש דרך לזרז הליכים או לפחות להוציא צו שמחייב את הנתבעת להפקיד את סכום התביעה - זו תביעה לשכר עבודה! - בקופת בית הדין לאלתר ואם לא תעשה כן להוציא עיקולים?
אגב, הסכום הינו קטן (ולכן אפשרי סדר דין מהיר) ועו"ד הסביר לי שייצוג יעלה הרבה, אולי אפילו יותר מסכום התביעה, ובשל מצבה של החברה יש סיכון שהמעמסה של שכר הטירחה תיפול עלי בנוסף לעוול של אי קבלת השכר.
אגב, מדוע קובעים דיון לגישור לפני כתב ההגנה? ואם החברה לא תגיש כתב הגנה במועד או שתגיש כתב הגנה שמודה ברוב הסכום או בכולו, מדוע להמתין?

amir_aikido

New member
הם חייבים לך כסף - אתה לא יכול לבקש פירוק?

אני לא עו"ד ולא משפטן, ואולי מהתגובות פה אלמד משהו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אם יש חוב כספי, ואין עליו מחלוקת - והם הרי הוציאו לך תלוש.
אתה יכול להוציא נגדם בקשת פירוק לחברה, ואם הבעלים יכול להרשות לעצמו, כנראה שהוא יעדיף לעצור תהליך כזה, ברגע שתשלח מכתב שמתריע על כוונותיך להגיש תביעה כזו, כי זה תהליך שקשה מאוד לעצור אם החברה בקשיים אמיתיים.
&nbsp
&nbsp
אמיר

ניסיתי הליך שאמור להיות פשוט ובסיסי ואתה ממליץ על נשק יום הד

ין?
עדיף רעיונות להתמודדות ישירה, יעילה והוגנת בבעיה.

למעלה