דיון- מה זה חומריו?

דיון- מה זה חומריו?

הרבה פעמים כשאני ממליצה לאנשים על חומריו האפלים, הם נרתעים מהשם ואף שואלים בהיסוס "מה זה?". אני בטוחה שהמצב הזה מוכר לכולכם, ועם זאת, רציתי להעלות כמה תהיות. דבר ראשון- מדוע אנשים כל כך נרתעים מהשם של הסדרה? האם עדיף לומר "תקרא את המצפן הזהוב" או את "משקפת הענבר" כדי למשוך פחות מבטים עויינים? דבר שני- איך בעצם מסבירים "מה זה"? "זה מין פנטזיה כזה אבל לא בדיוק..." זה הנוסך הקבוע שיוצא לי מהפה, והייתי רוצה לשנות את העניין הזה, במיוחד בגלל שבקורס הרגשתי שפיספסתי ככה המון קוראים פוטנציאליים, וחבל.

נטעש

New member
הו, אני מכירה את המצב.

העניין הוא שנראה לי שאנשים נרתעים מהקטע של "אפלים" או שהם חושבים שהצירוף "חומריו האפלים" זה איזה סם או משהו. אני חושבת שעדיף כשאתה ממליץ למישהו, דובר עברית לפחות, להגיד "המצפן הזהוב". מה זה? זו פנטזיה שמבוססת על אלמנטים אמיתיים. זה מה שאני אומרת לכל אחד, אבל כניראה שזה הסבר לא כל כך טוב כי הצלחתי לשכנע רק שני אנשים.

אני זוכרת משהו כזה...

כשאודי סיפר לי על זה בפעם הראשונה דיי נרתעתי. יש לזה באמת איזה קונוטציה של סמים... אבל למה להתאמץ? תני לספר לעשות את שלו... ברגע שהוא הראה לי את התוכן, ברגע הראשון לקחתי אותו. אם את באמת רוצה לדעת, אז אפשר להגדיר אותו בצורה אחרת:"ספר העוסק בעולמות מקבילים, ספר אתאיסטי מיסודו, שגם אלה שאינם אתאיסטים ימצאו בו עניין. למרות שהוא ספר פנטזיה, הוא עוסק בדילמות מציאותיות, שהקורא מזדהה עימן" נראה לי שזה הציטוט, בערך

האבק

New member
הגדרה מצויינת

באמת קצת קשה להסביר מה זה חומריו האפלים. לפעמים אני פשוט אומר שזה ספר פנטזיה (אבל לא בדיוק פנטזיה) מעולה, ושהוא כל כך טוב שעושים עליו סרט הוליוודי עם ניקול קידמן. יש הרבה אנשים שזה קונה אותם

הבעיה העיקרית היא

לגרום להם להסתכל על הספר בכלל. רוב האנשים נרתעים גם לא מעט מהתוכן עצמו (כשמתקצרים להם), בעוד שזה מגיע לשיא עוצמתו דווקא בספרים האחרונים. חוץ מזה, יש לי הרבה חברים דתיים או מסורתיים ואני קצת חוששת לתאר להם את הספר כספר אתאיסטי... מה את אומרת?

dahoe

New member
זו לא בעיה.

אם הם קוראי פנטזיה נלהבים כמו החברים הדתיים שלי לא צריכה להיות להם בעיה. אם לא, תגידי להם אולי שהוא נגד הנוקשות של הדת/ כנסייה. אולי זה יעזור.

אקס93

New member
הלוואי והיו לי חברים שקוראים

מבין כל החבורה שאני מסתובב איתה רק אני קורא ספרים ובעיקר ספרי מדע בדיוני אטאיסתים

אני אומרת כך:

יש פתגם שמישהו המציא (אל תשאלי אותי מי, אין לי מושג): "דע את אוייבך".זה נותן טריגר לא רע להציע לחברים הדתיים או המסורתיים שלך לקרוא את הספרים. יכול להיות שבפעם הראשונה, הם יסתכלו על זה בצורה של דתי מול אתאיסט, אבל אני בטוחה שהספר ילהיב אותם שהם יקראו אותו גם בפעם השנייה והשלישית, ויסתכלו עליו מנקודת מבט שונה לחלוטין!

dahoe

New member
אני פשוט הלהבתי אותם כשהסברתי להם על דמונים.

כולם התלהבו והתחילו לחשוב איזה דמון היה מתאים לכל אחד. ככה זה, תמיד צריך אטרקציות.

Fairywitch

New member
הממ...

בד"כ שואלים אותי מה זה, ואני מסבירה שזאת פנטזיה משובחת, שהיא גם נגד כל ממסד דתי באשר הוא. לא קרה לי שאנשים נרתעו מהשם- הוא לא יותר מרתיע מ"האלף האפל" (קקה ספר, סלחו לי), או "רומח הדרקון" (לא קראתי). זה דווקא שם ממשיפה, ולי הוא דווקא תמיד קסם- הוא נשמע מסתורי ומבטיח.

למעלה