דיון מחודש(?) על הפרק האחרון בסדרה

randomalit

New member
דיון מחודש(?) על הפרק האחרון בסדרה

אני די בטוחה שכשודר הפרק האחרון היה לכם דיון ארוך על סיומה של הסדרה אבל אני הייתי אז בצבא ולא היה לי עם מי לדבר על זה :) The Truth היה בהחלט פרק אחרון. ראינו סיום, ראינו את כל הדמויות של פעם, האיש המעשן מת לכאורה, ול הסיפור של דוגט נסגר מס' פרקים לפני כן, מאלדר וסקאלי משתפנים ובורחים... סליחה, מה? מאלדר וסקאלי משתפנים ובורחים? בעיניי הסיום הזה היה חסר משמעות. במשך 9 שנים ברגעים הכי קשים מאלדר שכנע את סקאלי שוב ושוב להשאר ולא להכנע וסקאלי החייתה את מאלדר שוב ושוב והתחננה שיתעורר או שיחזור ושניהם היו משוכנעים ביחד שהם חייבים להלחם, חייבים את האמת. קצת התאכזבתי לגלות בסוף שהם פשוט בורחים. נעלמים. לא עושים שום דבר עם על מה שלמדו. אני מניחה - ואני יודעת שאתם אוהבים את כריס קרטר אז תסלחו לי - שהאשמה היא בעונות ה"מיותרות" שבהם כריס המשיך והרחיב את המיתולוגיה. אני זוכרת את הדילמה שהייתה בסוף העונה החמישית, האם להמשיך את הסדרה או לא. וגם בסוף השישית. וגם בסוף השביעית. והשמינית. נראה לי שבשלב הזה, כריס קרטר כבר בעצמו לא היה בטוח ב-100% לגבי כל פרטי העלילה והמיתולוגיה והיה מבולבל בעצמו. מצד שני אני מקווה, כדי לעודד את עצמי, שהסיום משאיר פתח ל"סיום אמיתי" בסרט השני. אני לא יודעת להגיד עם איזה סיום הייתי מגישה נוח, אבל זה שראינו גורם לי להרגיש, גם אחרי שנים, מעין תחושת אי נוחות כזו. מזל שהוסיפו בסוף הפרק את החיבוק המדהים של מאלדר וסקאלי על המיטה, זה תמיד משתיק אותי וגורם לי לחייך בטיפשות (כן, עדיין). אם אתם שונאים את הדעה שלי, אל תשנאו אותי :) זו רק מעין תחושה לא נעימה שמלווה אותי מהיום שבו ראיתי את הפרק האחרון ועד היום.

Gilliana

New member
לא שונאים, חלילה!

ראשית - ברוכה הבאה אלינו.
שנית, אני נוטה להסכים שהיה משהו צורם בסיום הזה - לא בגלל שהיתה השתפנות, כפי שהגדרת או בריחה. אני לא רואה כאן שום השתפנות, אלא הגיון - להישאר משמעו למות, איפה ההגיון והתועלת בזה? אני גם חולקת על כך שכריס היה מבולבל לגבי המיתולוגיה - אולם יחד עם זאת, רק התעמקות כבדה מאד מביאה למסקנה הזו. כריס לא התבלבל אף לא לרגע, הכל היה מתוכנן ומחושב אם כי היו רגעים של הפרזה והיסחפות לאבסורד (ע"ע "מותו" של מאלדר). עם הזמן, ככל שחשבתי על כך, וככל שהסיום השאיר אותי עם "חצי תאוותי בידי" so to speak - הגעתי למסקנה שלא היה יכול להיות, בשלב זה, סיום אחר. לא יהיה פשוט להסביר מדוע הגעתי למסקנה הזו, אולם אני אנסה לסכם זאת במילה אחת: 2012. ואם לפרט מעט יותר - כריס יודע מה הוא הסיום לא יותר ממה שאנו יודעים והעובדה שהסיפור נשאר פתוח תואמת מציאות מסויימת שגם בה הסיפור נשאר, בשלב זה, פתוח. גם אני חשבתי בעבר שהיו עונות "מיותרות" - אבל בסופו של דבר, הגעתי למסקנה שלא היתה שום עונה מיותרת כלל וכלל.

randomalit

New member
הו, אני לא חדשה בכלל :)

הייתי באיזור עוד ב-98'. היה לי את אתר תיקים באפלה בעברית אז, עם פורומים והכל. הוא מקור גאוותי עד היום. אני פשוט חווה התקפי נוסטלגיה ורואה שאתם עדיין מדברים בקצב על הכל. אני חושבת שאם כריס ידע באופן מאוד מחושב כל דבר שקרה במיתולוגיה, הוא השאיר הרבה מאוד מעריצים אדוקים מאוד כמוני מבולבלים, למרות כל שעות הקריאה שביליתי בנסיון לחבר את כל החלקים בראש. בואו נגיד רק שאני מחכה בקוצר רוח ליום שבו תתחיל ההפקה של הסרט השני. אני לא אוכל לנשום עד שאשב בבית הקולנוע והסרט יתחיל.

Gilliana

New member
את שרית במקרה?

אם כן, אז כתבת בו בפעם האחרונה לפני משהו כמו שנתיים ואם לא - אז כנראה שאנחנו כלל לא מכירות.
בכל אופן, אולי זה יעניין אותך...

randomalit

New member
במקרה כן!

איך ידעת? אווו תודה על הכתבה, הרבה זמן לא קראתי משהו שקשור לתיקים. עושה לי חשק לפאנפיקים שוב. תגידי, אם הייתי מחזירה עכשיו את האתר של תיקים באפלה, היה ביקוש? יש לי אותו שמור כולו במחשב.

Gilliana

New member
ברגע שאמרת שהיה לך את האתר...

... מיד חיברתי.
ואם כבר הזכרת פאנפיקים - תכנסי למדור הקבצים של הפורום ותראי שם כמה יצירות שלנו שכתבנו במהלך השנים, מקווה שתמצאנה חן בעיניך. לגבי אתר - אני יכולה להבטיח לך שמבחינתי בודאי ובודאי שיהיה עניין! ואני מאמינה שגם מצד כל חברי הפורום. אם תעשי גם קצת פרסום, תצליחי להגיע ללא מעט חובבי תיקים שעדיין קיימים במדינה הקטנה הזו. בכל אוםן - כיף שחזרת אלינו ואני מקווה לראותך כאן לעיתים קרובות יותר.

randomalit

New member
check it out

מזל ששמרתי את האתר. שימי לב לפריט החדשות המלהיב בצד שמאל ("טלעד רכשו את העונה השמינית!"). מגניב :) אולי אני אעשה משהו כזה.

Gilliana

New member
חחחח, נוסטלגיה ../images/Emo13.gif

וכן, באמת תעשי - אולי תשני אותו קצת, משהו יותר בסגנון "רטרו" לתיקים.

בטח שיהיה ביקוש

ולגבי דעתך על הפרק האחרון, קודם כל אנחנו לא שונאים פה אף אחד לא משנה מה דעתו (אלא אם הוא מלכלך על מאלדר אבל זה כבר סיפורי דיקטטורה למינהם
) דבר שני, כן, זה סוף קצת פתוח, כי כמו בחיים שום דבר לא סגור, תמיד יש המשך למשהו ואם זה לסרט שני או לפנטזיות שלנו בנוגע להמשך זה לא משנה, תארי לך שהסוף היה טוב והכל בא על מקומו בשלום ולא היה איזה פתח להמשך לא היית מרגישה שחסר לך הרבה יותר? היופי בתיקים זה שהרבה נשאר פתוח לדמיוננו הפורה.

randomalit

New member
את יודעת, יש בזה משהו

יכול להיות שיש משהו בעובדה שלא נסגר סופית. כשכתבת את זה, נזכרתי איך בהתחלה - כשרק התחלתי לראות את הסדרה, הייתי מרגישה כמה זה גאוני שבשנייה האחרונה של מרבית הפרקים, כשמאלדר וסקאלי חושבים ש"המפלצת מתה" והכל נגמר, רואים משהו קטן שגורם לך לחשוב האם זה נגמר באמת. זכור לי בייחד הסיום של Redux, שבו אחרי שמאלדר וסקאלי יוצאים מחדר המלון רואים משהו מתחבא מתחת למיטה. המממ.. :)

דעתי

כמישהו שראה את פרק הסיום לפני לא הרבה זמן (סיימתי את כל העונות), אני מסכים שנוצרת תחושה של אי נוחות כזאת. ולמה לשנוא אותך? את חלק מקהילה של מכורי תיקים...

randomalit

New member
תודה

התנצלתי כי היו כבר פורומים שבהם כתבתי את דעתי האמיתית וקצת ירדו לי :( אני שמחה שפה זה לא ככה.

1Shir

New member
היי שרית ../images/Emo13.gif והנה גם דעתי

קודם כל אהבתי את הקישור שעשית לסופים הפתוחים של הפרקים... זה באמת משהו ייחודי מאוד שתיקים באפלה הביאה לטלויזיה. דבר שני, דווקא לדעתי ה"בריחה" היתה די מתבקשת. הם נלחמו ונלחמו ונלחמו ואיבדו ואיבדו וסבלו והכול במלחמה אבודה מראש... אני חושבת שהדיאלוג שלהם בסצנה האחרונה בעצם אומר הכול על הכביכול "בריחה" ועל שאלת המטרות בחיים... וזה נתן הרגשה שהם בדרך הנכונה. ואם תשימי לב, בדיוק כמו שכתבת, באותה סצנה, כמו שאכן קרה תמיד, סקאלי משכנעת את מולדר ומחדירה בו אמונה שהוא איבד. וחוץ מזה - אהבתי איך שכתבת, את כותבת ממש יפה
ותעלי את האתר!!!!!! אפילו ככה כמו שהוא עם הידיעה על עונה 8, זה ממש מסקרן!
תודה!

randomalit

New member
עכשיו אני רואה את התגובה שלך

העניין הזה עם הסופים הלא סגורים גם הוא גרם לי בהתחלה למעין תחושה לא נוחה כזו. כמו כשרואים סרט אימה ורוצים להגיד לגיבור שהרוצח נמצא מאחוריו כדי להציל אותו. אני מבינה את המעגליות שבסצינה האחרונה, שמחזירה אותנו לסצינה הדומה בפיילוט ויכול להיות שזה הסיום היחיד שבאמת "מרגיע" אותנו בצורה כזו או אחרת אבל כל הרעיון של בריחה הוא כזה תבוסתני. אוף. כנראה שאני אף פעם לא אשלים עם זה. ותודה! אני שמחה שאת אוהבת את איך שאני כותבת :) למען האמת, העליתי את האתר היום אבל זה לא פשוט כמו שחשבתי. הוא לא בדיוק מתפקד והוא די מוזנח וגם נראה רע :(

למעלה