דיון מפורום אחר שהפנתי לכאן....

דיון מפורום אחר שהפנתי לכאן....

הודעה של האיש שהפנתי לכאן: ראשית כל אגיד שיותר התכוונתי בדבריי לטבעונות מאשר לצמחונות. אני חושב שרובם עושים זאת מטעמים אידואלוגיים או סתם משנאת בשר מאשר טעמים בריאותיים, מהסיבה שרק אידאולוגיה תוביל בן אדם לענות את עצמו עד כדי אי אכילת ביצים,מוצרי חלב,ודגים. אח"כ עם הזמן שהם מתחילים להכנס לזה הם מתחילים להתעמק ולהאמין ביתרונות הבריאותיים שבדבר, שישנם, אך רבים החסרונות. לגבי כל הארגונים שהצגת בראשית ההודעה, איני מכיר את רוב הארגונים הנ"ל, יכול להיות שהם ותיקים ומפורסמים ויכול להיות שלא, נראה לי שאתה פשוט מעדיף לשמוע את מה שהם אומרים ולא את האחרים, לראיה אתה פוסל ישירות את כל הדעות האחרות: """בעוד שכמה רופאים (שכל קשר ביניהם לבין ידע בתזונה הוא מקרי בהחלט) וכמה תזונאים (שאת הלימודים שלהם סיימו לפני 20 שנה) ממשיכים לצודד בתזונה בשרית""", לכן באותה מידה שאתה טוען שאיני יודע את העובדות, אני יכול להביא לך את דעתם של אלה שאתה לא מחשיב אותם כתזונאים ולא להחשיב את שלך, וכך לטעון שאתה לא יודע את העובדות. ארגון אחד מהארגונים שהצגת, נקרא ה (FDA (food and drug administration). והארגון הזה מטרתו לאשר תרופות ומאכלים ולא ל ה מ ל י ץ עליהם, מהסיבה הפשוטה שהוא ארגון ממשלתי. באותה מידה הוא אישר לאכול המבורגר נוטף שמן של מקדונלדס כמו שהוא אישר להיות צמחוני. כך מכיוון שרציתי לבדוק את הנושא, נכנסתי לאתר שלהם וראיתי שיש להם גוף שמפרסם מאמרים על תזונה. לא מצאתי משהו על צמחונות, האמת היא שלא חיפשתי מספיק טוב, אבל העין שלי קלטה במבט ראשון מאמרים שממליצים על דגים, ביצים ,ומוצרי חלב. והאמת,אני לא צריך להביא את הFDA בשביל להוכיח לך כמה בריא לאכול דגים,אני בטוח שאתה יודע, וכמה בריא חלבון הביצה, ומוצרי החלב, כמובן. לגבי המנעות מבשר. אחד הדברים שגרמו לתופעת האנטי בשר לפרוח היא בגלל שרוב הבשר שאנו אוכלים הוא באיכות נמוכה: כמו מזון מהיר,עוף מטוגן בשמן, וסטייקים עם מונסדיום גלוטומט. בשר בקר וכבש הוא שמן וכשהוא נצרך בכמות גדולה הוא לא כל כך בריא. לכן יצא לאכילת בשר שם רע כל כך , שלא בצדק. תבדוק את הערך התזונתי של חזה עוף ותראה.אני בטוח שאם אחפש מספיק אמצא מאמרים שטוענים שאכילת בשר עוף מומלצת. לגבי המאמר : הכותב שציטטת ממאמרו, הוא עורך של עיתון העוסק בצמחונות וטבעונות,וסביר מאוד שהוא בעצמו צמחוני/טבעוני, לכן ברור שהוא יביא טיעונים בעד טבעונות שהם בריאותיים כביכול. גם אם תנסה להסתכל בצורה אובייקטיבית תבין שהוא סובייקטיבי, ולראייה: הוא לא מביא טיעונים מנגד, ראיות מדעיות מהצד השני. הוא קובע טענה כבר בהתחלה ומנסה להוכיח אותה בלי לדון על כל ההיבטים. האמת,לאור סגנון הכתיבה אני קצת בספק שלאדם זה יש הכשרה מקצועית בנושא. לגבי המאמר עצמו: אין לי כרגע כלים מדעיים להגיב עליו, אבל זה קצת מוזר מה שהוא טוען, כי אם הגוף שלנו מעכל בשר אז כנראה שאנו אוכלי בשר.... אתה יכול להביא אפילו עוד מאמרים, לא כל מי שכותב משהו שנראה מדעי יודע על מה הוא כותב. אני יכול להביא לך מאמרים אחרים באותה מידה. אתה תטמון ראשך בחול אם לא תסכים איתי שמוצרי חלב ודגים טובים לבריאות, וטבעונים מחסירים מעצמם מרכיבי תזונה חשובים כשהם לא אוכלים מוצרים אלה. למה אתם מחכים? תתחילו להגיב!

זה כי את אשת שמאל מסריחה!

ואפילו טבעונית! וואו - תסתכלו עלי, אני יפת נפש, תומכת מרצ, טבעונית ואפילו גיי-פרנדלי...
קבלי
ענק!

כתבתי את זה כבר 30 פעמים../images/Emo70.gif

מה לעזזל זה משנה מה בריא? כולם הולכים לפי מה בריא? אנשים מעשנים סיגריות, נוסעים במכוניות, ועושים 1001 דברים לא בריאים. טוב, כדי שאני אסדר את הטיעונים: א. זה מה שכתבתי כל כך הרבה פעמים. ברור שאפשר לחיות גם אם אתה אוכל בשר וגם אם לא, ולכן כל ויכוח על מה בירא הוא מטופש, כי באמת יש שני צדדים לנושא. אז נבחר לפי מה יגרום לנו יותר הנאה, כי בסופו של דבר, אנחנו חיים בשביל להנות. אז כמובן הבחירה ההגיונים היא לאכול בשר. אז למה אני טבעוני? כי יש דברים שלא עושים, כי הם לא מוסריים. לי יהיה יותר קשה לחיות בידיעה שאני אחראי למותם של חיות בצורה נוראית כזאת, אני אסבול יותר מאשר הסבל הקטן שאני אסבול מאי אכילת הבשר. ולכן ז בכלל לא משנה מה בריא ומה לא. ב. אי אפשר להסתכל על דברים בצורה אוביאקטיבית לחלוטין, ברור כי לצמחוני יותר קל להאמין שזה בריא, ולאוכל בשר יותר קל לחיות ולחשוב שהוא חייב את זה כי זה בריא, יש טענות לכל צד ג. היה לי עוד מה לכתוב ושכחתי, אם אני אזכר אני אוסיף. אגב, מה זה אומר "תחילת קוד" ו"סיום קוד"?

דורון ק

New member
טוב,אם הוא רוצה להאמין

במיתוסים ולא רוצה לשמוע דעות(ועובדות) אחרות-שיבושם לו. רוב הודעתו אכן רוויה מיתוסים ודעות שגויות,אך הוא אכן צודק במשהו: ה-FDA לא רשם באף מאמר רשמי כי תזונה צמחית עדיפה,וכפי שכבר ציינתי ה"מאמר" על ייעודו התזונתי של האדם לא מקצועי באף קנה מידה,שאר הודעתו בגדר שטות מוחלטת.

הוא כן

הFDA פרסם מאמר שאומר שצמחוני זה יותר בריא, והם אמרו שאם הם היו צריכים לקבוע רק לפי בריאות הם היו מבטלים את הבשר, אבל זה מוגזם (אחרי הכל, הם מאשרים הרבה דברים לא בריאים, כמו סיגריות וכל מני כאלה דברים).

דורון ק

New member
ה-"FDA" לא קבע זאת

וזה בהחלט לא מתפקידו! למרות זאת במידה ויש לך לינק או רפרנס לעניין-תן.

דורון ק

New member
דרך אגב זה שהם

לא ציינו זאת וזה לא מתפקידם,לא אומר כי זה לא נכון-זה מתועד היטב שאנשים צמחונים/טבעונים בריאים יותר מאוכלי בשר!

מממממ...

לא ראיתי את האתר שלהם, או מאמר בנושא, אבל ראיתי שאנונימוס אמרו שהם ראו מאמר של הFDA בנושא, אז אני מקבל את זה כנכון

גרררר

האמת-היא שאני צריך לכעוס בעיקר על עצמי שפשוט המשכתי לכתוב את זה בהודעות בלי לנסות לברר בעצמי בכלל, או אפילו לעצור לחשוב לרגע...

ועוד תיקון למען הסדר הטוב...

רופא הילדים המדובר הוא בנג´ימין ספוק ולא ג´ימס ספוק.

בררר...

לגבי ה FDA כנראה שבאמת שמעתי את זה מאורן, משום מה זה נדבק לי כאמירה שלך - ואני נוטה לקחת אותך כמקור אמין. לגבי ה"מאמר" ההוא, הוא אכן דמגוגי ולא מקצועי בעליל - עדיין נוח לקשר אותו לאנשים כשאין כוח לרשום הודעה מפורטת...

Sern

New member
מצד שני,

זה ספאם של העולם לקשר מאמר (אפילו יחסית קצר כמו זה) בגוף ההודעה, במקום לצאת מידי חובה על-ידי URL... ככה זה פשוט עושה יותר נזק משזה עוזר. אבל שוב, אני לא אומר לך איך לנהל את הוויכוחים שלך. ארם.

למעלה