דיון: מפלצות - מפחיד או מטפל../images/Emo35.gif
ישנם שלל ספרים העוסקים בסוגיית פחדי הלילה, האריות והמפלצות שמגיעים אל הילדים בחלומותיהם (ומתחבאים מתחת למיטה, בארון ואיפה לא). חלקם יותר רציניים, אחרים מצחיקים, כולם מנסים לטפל בבעיה שכביכול קיימת: לילדים יש סיוטי לילה על סיוטים ומפלצות. לדעתי האישית ברב המקרים אין לילדים פחדים או סיוטים כלל, והרעיונות על מפלצות, שדים, אריות ודרקונים שיכולים להתנפל עליהם בשנתם - מגיעים אליהם מתוך ספרות הילדים הזו
אז יכול להיות ששלושה מתוך עשרה ילדים אכן סבלו מכך, והספרים עזרו להם להתמודד, אבל נראה לי שעוד 4-5 מתוך אותם עשרה קיבלו את הרעיון לכך והתחילו אולי לפחד מכך בעקבות אחד הספרים הללו. טוב, את התיאוריה הזו לא פיתחתי שלשום. אז למה אני מעלה אותה עכשיו דווקא? הבוקר בעלי סיפר לי שכאשר היה ילד הספר ארץ יצורי הפרא (מוריס סנדק) מאוד הפחיד אותו, היה שם ילד שנכנס ליער ופגד יצורים עם עיניים גדולות, הציורים היו צבעוניים, הם נראו לו פראיים - והספר הפחיד אותו. אח"כ נתקלתי בפורום חינוך לגיל הרך בהודעה הזאת. אישית כל סיוטי הלילה שזכורים לי כילדה היו בעקבות סרטים (גבעת ווטרשיפ, סרט לא ידוע על מלחמה בין פרים אדומים לחדי קרן וכו'). אז נראה שזו כבר לא רק תיאוריה פרטית שלי, אלא שבהחלט יש לה גם תמיכה out there. אני לא הייתי קונה או מקריאה סיפורים כאלו לילדים שאינם סובלים מפחדים שכאלו. אתן מוזמצנות להצטרף ולפתוח דיון.......
ישנם שלל ספרים העוסקים בסוגיית פחדי הלילה, האריות והמפלצות שמגיעים אל הילדים בחלומותיהם (ומתחבאים מתחת למיטה, בארון ואיפה לא). חלקם יותר רציניים, אחרים מצחיקים, כולם מנסים לטפל בבעיה שכביכול קיימת: לילדים יש סיוטי לילה על סיוטים ומפלצות. לדעתי האישית ברב המקרים אין לילדים פחדים או סיוטים כלל, והרעיונות על מפלצות, שדים, אריות ודרקונים שיכולים להתנפל עליהם בשנתם - מגיעים אליהם מתוך ספרות הילדים הזו