דיון: מצחיק, במקום או לא?

דיון: מצחיק, במקום או לא?../images/Emo13.gif../images/Emo10.gif

שמתם לב בשנים האחרונות איך שכל עיניין, כטוב וכרע, נהפך ע"י עמנו לעיניין מאוד שיגרתי כבדיחה חדשה. אולי בגלל שלאנשים כ"כ רע עם עצמם אז הם חייבים לשנות את הכל להומור. וגם בעיניין האהבה שכבר הוזכר בפורום, בני הזוג תמיד מנסים להצחיק אחד את השני. או בין חברים, "וואי, הוא נורא מצחיק, הוא חבר מזה טוב שלי.." ודברים כאלה. אז אני רוצה לשמוע את דעתכם באילו עיניינים כדאי באמת להכניס את הבידור לאוירה (וציניות גם) ומתי זה לא במקום. (לדוגמה: אם שמעתם, במקומות מסויימים בארץ, החליטו השנה להנציח את יום השואה בצורה שונה, בטקס בו מעבירים בדיחות שחורות. אנשים מתחילים להגיע למסקנה שככה הם יזכרו דברים מסוימים, וזה לפי דעתי לא במקום.)

תום

אני בהחלט לא חושב שבגלל שלאנשים רע הם חייבים להפוך את הכל למצחיק, אבל בואי נעשה קצת סדר בהמולה. אפשר לחלק את היחס להומור בשלוש דרכים שונות רגשיות, בריאותיות, וחברתיות. אפשר לחלק להרבה יותר, אבל ננסה שלוש מבחינה רגשית, אנחנו מסתעפים לשניים. מצד אחד, אנשים נהיים ציניים כשהם לא יכולים לבטא את רגשותיהם האמיתיים, או כשהם מפחדים לחשוף אותם. מי מאיתנו לא עמד בסיטואציה מביכה עם אדם בעל טעינות רגשית גבוהה (לדוגמא, אדם אהוב), וכל הזמן הסיט את השיחה לנושאים מבדחים מאשר לחשוף את רגשותינו? מצד שני, הומור עוזר לחדד רגשות, ויש אנשים שמתבדחים עם האהובים להם. בדיחה אמתית מסופרת בהרגשה נינוחה, כי אי אפשר לספר בדיחה ולפחד שלא יצחקו. מבחינה בריאותית, ההומור הוא מאוד בריא, אני חושב שזה משהו עיצבי, וגם, מפעיל שרירי בטן ומרזה. זו עוד סיבה שאנשים אוהבים לצחוק מבחינה חברתית, ההומור הוא הכי מסוכן. הומור תמיד משמש כלי לסופרים לבטא את דיעותיהם, לדוגמא, אפרים קישון, שאם יוצא לכם לקרוא ספרים שלו אתם רק תרוויחו (בייחוד את הרומן היחיד שלו "שועל בלול תרנגולים", שמדבר על בעיות השלטון) מצד שני, הומור שחור גורם לנו לעוות את המציאות, וגם משכיח מאיתנו את החשיבות של הערך. כשאנחנו צוחקים על פטריוטים, אנחנו הופכים את הערך לנלוז, ועל ידי כך פשוט מאוד מחריבים את עצמנו. אז לסיכום אפשר לומר בהחלט שרצוי להשתמש בכמה שיותר הומור בכמה שיותר מצבים, אבל להימנע מהומור שחור כמה שאפשר (אלא אם השימוש בהומור שחור בא כמחאה חברתית),ולהימנע מלצחוק על ערכים קיומיים. הקטור

StagaDish

New member
בחיי הקטור...

הקטור הקטור הקטור... אתה מייאש אותי! איזה הודעות ארוכות! - מזל שאני לא מכיר אותך במציאות... כבר מזמן היית מזיין לי את השכל!!! סתם סתם =) תמשיך כך! חחחחחחח...

למה לא להשתמש בהומור שחור?

נכון שיש את המקום והזמן המתאים להומור שכזה אבל בין חברים והכל כשאני אתבדח על נושאים כמו השואה אני אצחק, ואת הצחוק אי אפשר לעצור. אני חושבת גם שהאנושות כן הייתה באיזשהו שלב במצב ממש גרוע וניסתה להשתחל ולהחלץ ממנו ע"י הומור. תסתכל ל העולם- בכל מקום תמצא אפילו את המעט שבהומור, כנראה יש בו שמושל את תשמות הלב. נ.ב. אני מסכימה עם מה שכתבת על המצבים המביכים שבין בני הזוג. יש לך פתרונות למצב הזה??? או אולי רעיונות אחרים כדי להתנסח בצורה טובה יותר מאשר כבדרן?

האמת

האמת תצלינו מידי צרה ותישאנו מידי כל רשע, תובלינו בביטחה דרך מים עכורים ודרך ארץ רעה, דרך אנשים מושחתים ודרך אנשים שרוצים להרע לנו האמת תושיענו בכל זמן ובכל מקום

הנה הקשר

די להעמדות הפנים בין שני אנשים שמעוניינים זה בזה מספיק עם ההסתרות אני חכם גדול במילים, ובהתחפשות, אבל בפועל.. בפועל.. אני כבר לא יודע מה לעשות... איך מתמודדים עם אהבה שלא אוהבת אותך? איך עושים את הדבר הנורא הזה?

בר שריר

New member
לשגיא, ולכל מי שלא הבינותי:

התכוונתיח שאני רוצה לשמוע ממכם איפה לדעתכם צחוק והומר לא יהיה במקום מכיוון שהיום כל עיניין הופך להיות לבדיחה.

למעלה