דיון : מקומם של גרין ואליהו במכבי העונה

Thierry Henry

New member
דיון : מקומם של גרין ואליהו במכבי העונה

השניים שדווקא נראים טוב במשחקיי הנבחרת (במיוחד אליהו) עושה רושם הולכים להיאבק העונה על דקות בהרכב עם פישר ו-וויט. פישר בנתיים עושה רושם לא רע בכלל ו-וויט עוד פצוע. אבל בקבוצה עם באטיסטה, איפה אתם רואים את השניים הישראלים משתלבים? האם יהיו הבחירה הראשונה למשחקיי הליגה או שאנחנו צפויים לפיצוצים מהספסל גם העונה?

gambit forever

New member
דעתי...

לגבי אליהו לדעתי יהיה לו הרבה יותר מקום ברוטציה של מכבי השנה. דבר ראשון התחלפות המאמנים תעזור לו מאוד, שרף סיפסל את את אליהו בגלל ששרף מאמין שלכל השחקנים שלו צריכות להיות יכולות הגנתיות גבוהות (ולכן הוא מרבה בשמירות אישיות וממעט באזוריות), גם בירנבוים מאמן הגנתי אבל ההגנה שבירנבוים היא "הגנה קבוצתית" שיכולה להסתיר את הקשיים ההגנתיים של אליהו. גם ההשתפרות ב"שכל" בקו האחורי של מכבי רק יתרום לאליהו. אליהו בעונה שעברה נפגע מאוד מחוסר הבנת המשחק אצל הקו האחורי של מכבי ומהפציעה של וויצ'יץ', אליהו תלוי מאוד ביכולת של הרכז להפעיל אותו בגלל התנועה הנהדרת שלו ללא כדור. העונה עם ארויו, חג'ג' ואפילו סימונס יש הרבה יותר חוכמת משחק בקו האחורי שיכולה מאוד לעזור לאליהו להתבטא. בעונה שעברה לא היה לאליהו שחקן גבוה הגנתי דומיננטי ולכן לשים אותו בהרכב היה על סף ההתאבדות ההגנתית. מוריס למרות שהיה בעל יכולות הגנתיות מאוד גבוהות לא שיחק כמעט עם אליהו בגלל ששניהם על אותה עמדה בדיוק וכל הרכב של גבוה אחר (באטיסטה, וויצ'יץ' או פייזר) יחד עם אליהו היה הרכב בעייתי הגנתית. השנה יש את פישר וגרין ששניהם סנטרים הגנתיים שיכולים ל"חפות" על הקשיים ההגנתיים של אליהו. בנוסף אני חושב שבהחלט אפשר לשחק עם אליהו וויט ביחד (יחד עם עוד סנטר), ומכיוון שוויט בעל יד רכה מאוד מקו ה-3 אזור הצבע לא יהיה סתום. בכל מקרה אחרי קמפיין שהיה מבחינה אישית מוצלח אפילו לאפי יהיה קשה להתעלם מאליהו. לדעתי אליהו יצטרך להילחם על הדקות שלו בעיקר עם וויט (הרכב עם 2 מ-3 הסנטרים {גרין, פישר ובאטיסטה} נראה לי רעיון רע מאוד בגלל שכולם מאוד מוגבלים התקפית), ובליגה נראה לי שאפילו נראה את אליהו פותח בחמישייה כיוון שהוא הישראלי הבכיר ביותר של מכבי. לגבי גרין המצב יותר מסובך, לדעתי הוא פשוט יצטרך להילחם על דקות המחליפים עם באטיסטה (נראה לי פישר סגור בחמישייה כבר). מבחינת יכולת אני מעדיף את גרין כיוון שהוא יותר הגנתי ויוכל לחפות יותר על וויט ואליהו. בכל מקרה נראה לי שבליגה לפחות גרין יהיה המחליף הבכיר לפישר (בגלל החוק הרוסי) וביורוליג באטיסטה יהיה המחליף הבכיר.

waviram

New member
גרין ואליהו

לדעתי, המקום העיקרי שיש לגרין במכבי העונה הוא הספסל. גרין בנבחרת ממש לא נראה טוב בקמפיין האחרון. פרט לכמה רגעים ספורים, הוא שיחק ממש גרוע ולא הראה שיפור כלשהו ביכולת שלו מהעונות שהיו לו במכבי, בהן זכור לכולנו מה היה מקומו העיקרי בקבוצה... בנבחרת אמנם אין ברירה וחייבים לשתף את גרין, אבל במכבי יש את פישר ובאטיסטה שלדעתי עדיפים עליו כמעט בכל פרמטר. הסיבה היחידה שאני רואה את גרין על המגרש העונה היא החוק הרוסי. ביורוליג אני רואה אותו משחק כמה דקות במשחק כדי להרביץ קצת בהגנה ולא הרבה מעבר לזה... לצערי הרב, מהרמה שגרין הראה לנו בנבחרת אפילו ארז מרקוביץ' עדיף עליו... את אליהו אני רואה משחק הרבה יותר בעונה הקרובה. ביורוליג הוא יתמודד על דקות משחק מול ווייט ובארץ הוא ישחק יותר בעיקר בגלל החוק הרוסי ובגלל שהיכולת הפיזית של השחקנים עליהם הוא יצטרך לשמור נמוכה יותר.

G S T Q

New member
לא הכל שחור ולבן בחיים

על גרין הייתי מוותר מראש עצוב מאוד שזה שחקן שבונים עליו במכבי

נמשל

New member
גרין קיבל חוזה רק כי הוא ישראלי

בלי החוק הרוסי, אין בו למעשה צורך. הוא נתן עונה אחת מעולה בהפועל ובקמפיין האחרון בנבחרת ובזכות זה הסתדר כלכלית במכבי וברוסיה לכל החיים

TheOrion

New member
הייתי בטוח

שהליגה כאן בשביל הישראלים האלה שרוצים לשחק כדורסל. טוב נו, כל יום לומדים משהו חדש.

יו45

New member
צריך להפריד בין אליהו לגרין

לאליהו יש כישרון ענק , השאלה היא רק עד כמה הוא יצליח לממש אותו . בכל מקרההוא נמא במכבי בזכות הכישרון שלו ולא בזכות תעודת הזהות . גרין במכבי רק בזכות החוק הרוסי , וזה לא גליק גדול . אבל מי יודע אולי עוד נופתע לטובה , הלוואי.

למעלה