דיון: משקל וכושר

דיון: משקל וכושר

הרבה זמן הרהרתי במחשבה האם משקל משפיע על הרכיבה. במירוצים למשל, זה משפיע בהחלט. כאשר סוס מירוצים נושא אדם בעל עודף משקל, קשה לרוץ. פשוט מפני שכבד לו... מה שתהיתי לגביו, זה אם גם במקצים אחרים ברכיבה (כמו דרסז', קפיצות, ריינינג וכו'...) המשקל משפיע על הרכיבה? האם המשקל משפיע על ההישגים? אם כן - לטובה או לרעה? בנוסף לכך, אני מצרפת את נושא הכושר: עד כמה אתם חושבים שחשוב להיות בכושר בתור רוכבים? כמה אתם חושבים שהרכיבה תורמת לזה? אתם עושים כושר בנוסף לרכיבה? ואם כן, זה במיוחד בשביל הרכיבה? אשמח לשמוע דעות שונות

Ruf Lil RusGal

New member
אני חושבת...

אני חושבת שבקפיצות המשקל חשוב, ככל שהרוכב יותר קל כך לסוס יותר קל לקפוץ גבוה יותר אבל אני לא יודעת אני לא קופצת אני עושה ריינינג, ובריינינג הסוס מגיב לרוכב הרבה יותר טוב כשהרוכב לא מאוד רזה... כל עוד הרוכב לא בעל עודף משקל גדול הסוס הרבה יותר מרגיש כל שינוי בישיבה של הרוכב על הגב של הסוס וזה מאוד חשוב בעצירות והאטות ובכל האלמנטים שבו הסוס עובד יותר מישיבת הרוכב מאשר מהמושכות או הרגליים...

אני לא כל כך מבינה בווסטרן

אבל יש מקצים נוספים, כמו פלז'ר ופריסטייל... איך לדעתך זה משפיע במקצים הללו ואחרים בווסטרן?

Ruf Lil RusGal

New member
אני לא חושבת שזה משפיע

חוץ מבריינינג, כרגע כל המקצים הם מקצים שחלק חשוב מאוד מהם זה שהמקצב של הסוס יהיה מאוד איטי כך שמשקל גדול לא מקשה על הסוס לרוץ כי הסוס לא צריך לרוץ מהר. יש את מקצה החביות [שכרגע אין אותו בתחרויות] ששם זה בטח מאוד משפיע אם את מכירה את המקצה הזה... אני חושבת שהרבה יותר "קל" לסוס להתהפך כשהרכוב שעליו כבד כי אז כל תנועה של הרוכב לכיוון מסוים משפיעה גם על הסוס ובסיבובים חדים אם הרוכב שוקל הרבה ונוטה לכיוון הסיבוב, הסוס יכול להתהפך. לא לדבר על זה שחביות זה מקצה של מהירות וככל שהרוכב יותר קל כך יותר קל לסוס לרוץ מהר.

TauraMan

New member
זה לא המשקל../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

כמו שזה התנועה של הרוכב עם הסוס. כלומר, רוכב 60 ק"ג שלא יודע לשבת ומקפצץ על הסוס יפריע יותר מאשר רוכב כבד שמתחבר לקצב ולתנועה של הסוס. זה השימוש בעזרים, בגוף ובמשקל. כמובן שלאדם ששוקל יותר יהיה יותר קשה לתפעל את הגוף שלו בצורה מקסימאלית ולשלוט על כל חלקי הגוף ולכן בדרך כלל רוכבים כבדים יותר נראים כרוכבים פחות טובים. בעניין הכושר, ברור שצריך וברור שזה עוזר. ביורוספורט מדי פעם בתחרויות אוונטינג שמים בקרוס-קאנטרי מד דופק, ורואים שלאנשים שעל פי חישובים מדעיים המקסימום דופק שלהם הוא נגיד 190 פעימות לדקה, מגיעים ל200 פעימות לדקה. לכן כן צריך להיות בכושר גופני טוב כי זה ספורט שמאמץ את הרוכב (מי שאומר שלא אף פעם לא רכב באמת). רכיבה מכניסה לכושר, אבל רק כמות מספקת (רכיבה אחת ביום לא מספיקה לפעמים). כשאני חזרתי לרכב היה לי קשה להחזיק כמות דקות רבה ברצף, ואני עשיתי המון כושר (ריצות ארוכות וכאלה). רק רכיבות מכניסות אותך לכושר של רכיבה, כי זו סיבולת אחרת ושרירים אחרים. אבל בדיוק כמו עם המשקל, אנשים שבמצב גופני טוב (ספורטיביים, בכושר, איך שלא תקראו לזה) יש להם פשוט נקודת פתיחה טובה יותר מלשאר האנשים.

aloniguy

New member
יקי עשה עליי ניסוי כזה פעם...

הוא שם לי מד דופק בשיעור קפיצות... ואחר כך ראה את התוצאות במחשב... וראה שככל שהגובה עלה במסלול הדופק שלי עלה איתו, ובאמת כמו שאמרת היו רגעים שהדופק הגיע ל200... זה מטורף! גם בריצות הכי קשות שהיו לי לא הגעתי לדופק כזה...

תלוי באיזה ענף, או סגנון.

בקפיצות, ברור שלסוס יהיה הרבה יותר קל לקפוץ יותר טוב ככל שהרוכב יותר קל. אבל בווסטרן המשקל לא ממש משנה כי הסוס לא צריך לקפוץ, או לדהור בגאלופ (מה שכולל גם התרוממות מעל הקרקע), אלא הוא נשאר על הקרקע כל הזמן ורק דוהר מהר. משפיע על ההישגים? שוב, תלוי במה. רכיבה, כמו כל ענף ספורט, קשורה גם בכושר. ככל שתהיה יותר בכושר, ככה יהיה לך יותר קל לרכב, ובמקרה הצורך להתמודד עם הסוס. לרכב- הכרתי רוכבים שבפעם הראשונה שהם עשו קאנטר הם קצת התעייפו מהמאמץ. כן, גם כשאנחנו יושבים על הסוס, אחנו צריכים להפעיל את הגוף, לשמור על איזון בעזרת השרירים שלנו, וזה דורש מאמץ. גם התנועה של הסוס יכולה לגרום לקצב הלב לעלות. להתמודד עם הסוס- אם סוס מוריד את הראש בקאנטר, צריך להרים לו אותו. אם תהיה בכושר שנמצא ברצפה יהיה לך הרבה יותר קשה לעשות את זה מאשר אם תהיה בכושר ברמה טובה. גם הסוס הוא חיה שרירית והוא יכול להתנגד לרוכב, וכדי להתמודד עם זה צריך שרירים (בנוסף למתג).

רועי מו

New member
משהו פעם אמר לי

שאלופי העולם בריינינג הם אנשים "גדולים" ושיש כאלה שמצלים את זה כריטרדינג סיט בספיד קונטרול [כנראה שיש לי עתיד]

MAYA 4827

New member
משקל וכושר=] ועוד משו קטן..

בקפיצות עצמן, לא בעבודה שביניהם, אני חושבת שהמשקל לא משפיע הרבה. אני חושבת שיחסית לגודל של הסוס, הבדל של 50 קילו לא כלכך יישנה לסוס. כמובן שאני לא מתכוונת לרוכב ששוקל 250 קילו, כי אז זה כבר מאוד מאוד קשה לרכב ככה. בקשר לעבודת קרקע, או לדראסג', זה תלוי בישיבה כמו שכבר אמרו ליפני. אבל אני חושבת שפה זה כן יכול להשפיע, מכיוון שרוכב קל, שיושב לא נכון על הסוס, פחות יפריע לסוס מאשר רוכב כבד שיושב לא נכון. בנושא הכושר, אני באמת חושבת שחשוב להיות בכושר בתור רוכבים. הרבה פעמים יוצא לי לשמוע אנשים אומרים "אבל זה הסוס שרץ וקופץ, לא את" את זה יגידו רק אנשים שלא רכבו. למרות שבענף הרכיבה פחות מרגישים לדעתי את הכושר, כיוון שזה לא עובד אל סיבולת לב ריאה הרבה כמו שבריצות ארוכות אתם מרגישים את זה. עובדה שזה ששורף קלוריות!! ולא ממש קשור אבל הזכיר לי.. אח שלי, שממש לא מבין בזה ורכב 4 פעמיים בחיים שלו בסתם טיולים כאלה, אז לקחתי אותו איתי לראות את אליפות קליפורניה בקפיצות, ונראה לי שזה הפעם הראשונה שהוא רואה קפיצות. אז הוא אומר לי "מהה זה מה שאת עושה? אני יכול לעשות את זה בלי בעיה אם תביאי לי סוס שיכול" (וזה היה המקצה גמר של ה 1.30) אחי הגדול אמר את זה.. ופשוט לא הצלחתי להסביר לו.

למעלה