דיון נוסף

דיון נוסף

לא חושב להכריז עליו כדיון השבוע או משהו בסגנון. השאלה שלי היא כזו: חירות הפרט, חשוב או לא? איזו חברת היי טק בארה"ב דרשה מעובדיה ניתוח להתקנת מכשיר מעקב שפולט גלי רדיו, החברה מייצרת את המכשיר והיתה צריכה שפני ניסוי... האם זה כל כך רע שאחרים ידעו איפה אתה נמצא בכל שעות היום? היה לי רעיון ישן יותר להתקין בכל מכונית מקלט GPS ומשדר, ככה שהמערכת המרכזית של משרד התנועה תדע איפה כל מכונית בדיוק של מטר. המערכת אוטומטית לחלוטין ככה שאי אפשר להוציא מידע איפה המכונית היתה, אולי רק באישור שופט שלום או עליון, אבל במידה ואתה נוסע במהירות גבוהה מהמהירות המירבית לקטע הכביש, ישלח לך קנס אוטומטי... ככה שאפשר להעביר שוטרים מפיקוח על מהירות, טוב גם מעבר בכיוון המנוגד בכביש חד סטרי וכו' ב 1984 היו טלויזיות שראו איפה כל אחד נמצא. אז, בעד או נגד? אדם

נשמע לי פולשני משהו...

ואפילו שלרוב לא אכפת לי שידעו איפה אני, הייתי מעדיף שלא. במיוחד מכיוון שנניח והייתה אפשרות להסתיר את המיקום שלי כשאני צריך, מיד היו חושדים שזה קורה. וכמובן שהיו חושדים אם זה היה משהו נפוץ שאני נמנע ממנו בכל מקרה. בקיצור, זה רע.

cheetara

New member
אין הרבה אנשים שיגידו שזה לא חשוב

מבחינתי, חירות הפרט זה האלמנט מספר 1 שבגללו אני רוצה לגור במדינה דמוקרטית. הפרטיות שלי מאוד חשובה לי, אבל יותר מענין אישי, זה ענין עקרוני. כל פעם שעובר חוק חדש שמכרסם בה עוד קצת, אני נבהלת. הרבה אנשים אומרים "נו, מה אכפת לך שיודעים איפה אתה? מה, אתה מתכנן לעשות משהו פלילי?" ובכן, תשתית שבתחילה נבנית בשביל להעניש את "הרעים" האמיתיים (רוצחים, אנסים וכו') לאט לאט, כשאנשים מתרגלים לרעיון, תתפשט גם לפשעים קטנים יותר. בסופו של דבר, ואני לא מדברת על מד"ב - כשנותנים למדינה כוח, היא לוקחת אותו - לשלטון תהיה אחיזה של ממש בחיים הפרטיים שלנו. אנשים מבצעים פשעים קטנטנים כל הזמן. מי לא חוצה את הכביש (רגלית) באדום מדי פעם, או לא מנקה אחרי הכלב שלו, או מעתיק שיעורים? לראייתי, ההגדרה למדינה מוצלחת מהבחינה הזאת היא מדינה שהפיקוח בה על האזרח הוא מינימלי ככל האפשר, כל עוד נשמרות זכויות אחרות של החברה(במילים אחרות: ניתן להאזין לשיחות של אדם, אם הוא מתכנן לרצוח אדם אחר). ברור לי שאני לא מחדשת כלום, וכל חברה נבדלת באיזון שלה בין שני האלמנטים הללו (פרטיות מול שמירה על זכויות אחרות). מה שאני כן אומרת, שבחברה שאני הייתי מקימה, הדגש שלי היה נוטה לכיוון חופש הפרט. אני מסוגלת לספוג מכת גניבות מפעם לפעם, נניח, אם זה אומר ש-100,000 אנשים יוכלו להפגש עם המאהבת שלהם בלי לתת דין וחשבון לאף אחד. יש עבירות קטנות שהמדינה יכולה לחיות איתן. בתמורה אנחנו מקבלים חברה חופשית ובריאה יותר. אפשר לעשות בדיקות סמים בכל בוקר לכל תלמיד, או כמו שאתה מציע, לצלוב כל אחד שנסע מעל המהירות המותרת (והנה גילוי: לנסוע מהר לא חייב להיות מסוכן). אבל איזו מן חברה זו תהיה? ולמקרה שהעלית, מבחינתי, אם היו מאלצים אותי להתקין מכשיר מעקב על עצמי, הייתי מתפטרת. זה גם נשמע לי ממש לא חוקי (לפחות בינתיים), ובלי להכיר את המקרה, קשה לי להאמין שזה היה עובר באיזשהו בית משפט.

תגובה לשניכם

כמובן שההתקן התוך גופי זה דבר נורא, אבל אולי כי התחנכנו על זה... אם זה היה נורמלי... למשל הבלקברי, מכשיר סלולרי שמקל על הכניסה למייל מכל מקום שיש קליטה. בשביל הבוסים הגדולים שצריכים תמיד להיות מחוברים למה שקורה. אז אולי הם ירצו שהעוזרים שלהם ידעו איפה הם ואז הסגנים ירצו אותו הדבר... ולאט לאט זה יחלחל בחברה... האם המעבר באור אדום או פגישה עם המאהבת זה כל כך הכרחי לבריאות הציבור? אני מעדיף ציות לחוק ע"י חינוך ולא עונש. אדם

זה לא רלוונטי

כבר כעת זה קיים, כמעט כל אחד מאיתנו נושא מכשיר הנותן את מיקומו המדויק, הסלולרי. ובגלל הרישות הצפוף של האנטנות יותר קל לדעת איפה אדם נמצא. ניתן לדעת את המהירות של אדם באמצעות הסלולרי. מצד אחשד אני נגד אותו מכשיר. מצד שני יש אוכלוסיות שהייתי שמח מאד לדעת איפה הן נמצאות כל הזמן. הכל עניין של למי זה מיועד.

יש איזו אפליקציה בסלולרי

אנשים שולחים הזמנה למיקום ואם הגדרת לסלולרי שכאשר אתה במיקום מסויים הוא מחזיר תשובה מסויימת, הם מקבלים את זה. אני מדבר על מערכת אוטומטית בשליטה ממשלתית, לא לכולם יש סלולרי. נניח והמערכת תשמור רק את המהירות, ובמקרים שנכנסת לרחוב של אין כניסה אבל בלי לדעת איפה הרחוב, האם זה יהיה יותר בסדר?

כל מערכת ניתן לחסום

תקיף אותה בעופרת והיא לא תשדר לאף אחד. ובימינו יש חדירה של מאה אחוז לסלולרי

בארצנו... כי הישראלים כל כך...

הייתי חי טוב מאוד בלי סלולרי אבל זה נוח לאנשים, ככה לא צריך לקבוע במדויק איפה ומתי נפגשים יש איזו המצאה יפנית שמנתקת שיחות, המכשיר עולה 170 דולר

Tiki Torch

New member
אם אין לך חירות להסתובב

בתחתונים שלך איפה שבא לך בלי שיעקבו אחריך ויצלמו אותך אז בישביל מה שווה החירות בכלל? או במילים אחרות אם אתה לא חופשי מהעבודה גם אחרי העבודה אז זה כבר לא חירות זו עבדות

מה זאת חירות?

אתה כן נמצא ב"שעות החופשיות" שלך, זה שאתה בעבודה לא אומר שאתה דווקא עובד. למה המידע של איפה אתה כל כך פוגע בחירות? אולי זה לא המידע עצמו אלא השימוש במידע. נניח והבוס שואל איפה היית אתמול בלילה, אם זה בידידות או כי הוא היה צריך אותך, נניח ואתה משקר כי היית עם אישתו... האם זה מצב נורמלי? אני טוען שלא צריך לשקר בשום מצב.

הנקודה היא שדברים מהסוג הזה יכולים

לשמש למעקב ולדיכוי של חופש הביטוי.וזו בעיה רצינית.

מה הקשר לחופש הביטוי? ../images/Emo58.gif

מזכיר לי סיפור על בלש פרטי בעולם עתידי שבו הוא היה אחד מהמתכנתים של מערכת ממוחשבת שאליה הוזנו כל הנתונים שבעולם... אולי קוראים לספר "איים ברשת", יכול להיות שאני טועה, או הוא סיפור באוגדן סיפורים קצרים בשם: "משקפי שמש כסופות" סיפורים אודות סייברספייס. ובקשר לדיון שלנו, יש מעקב גם דרך הסלולרי וגם דרך כרטיס האשראי לדוגמה. בקשר לחופש הביטוי, יש פגיעה בו רק כאשר למישהו שיש כוח אבל אין שכל חושב שקיים סיכוי שמישהו בלי כוח אבל עם שכל ישתמש בשכל שלו כדי לאיים על בעל הכוח... (כוח פוליטי, עמדה ממשלתית) אם בתפקיד היה מישהו נאור, לא היה צורך לסתום פיות.

לא אפקטבי, הקטע עם המשדר באוטו

אנשים יכולים להוציא את המשדר, יכולים לחסום אותו, יכולים לשבש אותו, יכולים לקלוט מידע על אחרים ולדעת איפה הם זה בעייתי.. לגבי פלאפונים - גם זו בעיה אתה לא תמיד עם הפלאפון באוטו - ואתה לא תמיד באוטו כשאתה עם הטלפון אם אני חוצה כביש חד סטרי עם פלאפון עלי - יחשבו שאני נוסע נגד כיוון התנועה (דיוק של מטר יכול להגיד שאני נמצא על הכביש אפילו אם אני במדרכה..)

כמובן שאני לא מדבר על הטלפון

המכשיר יותקן ככה שהוא יעבוד כשהאוטו עובד, אם האוטו עובד והמכשיר לא עובד, האוטו לא יעבוד... כיום במכוניות החדישות המנועה עובד בהתאם למעבד, לא ממש בעיה לארגן את זה כמובן שאפשר לעקוף עם סיסמה מספיק חזקה אפשר למנוע את זה, תחנות שיקלטו הודעות מהמכונית, ממלא היא משדרת הרי את המיקום. זה לא פוגע בזכות לפרטיות כל עוד אתה נוסע בהתאם לחוק. התועלת של זה לאזרח זה שינוי הרמזורים ככה שיהיו פחות פקקי תנועה. לפי דעתי, המתקן עדיף מאשר בלעדיו

למעלה