דיון: נחשים והכשות

ווינגז

New member
דיון: נחשים והכשות

הייתה פעם שהיה נחש בחווה שלכם והכיש את אחד הסוסים? אם כן מה עשיתם ואיך בעצם הסוס התנהג אחר זה..? אני מתכוונת... ברור שהוא נלחץ וזה אבל הוא השתולל? מתי הנחש הכיש אותו ובאיזה חלק בגוף? איך זה קרה? בהודעה הבאה אני אספר על משהו שקרה בחווה שאני רוכבת בה

ווינגז

New member
אז ככה...

זה לא קרה לסוס טפו טפו טפו ומזל, אבל יש לנו פינת חי בחווה עם שרקנית שרק המליטה 3 שרקנים קטנים ועוד כמה חיות, ושלשום (יום ראשון) הלכתי לבדוק מה שלומם ונכנסתי לכלוב והשרקנית תמיד מתחת לארגז שרק היא וחיות קנות אחרות יכולות להכנס אליו אז התרנגולות ושאר החיות לא יכולות להציק לה.... אז בקיצר נכנסתי והרמתי את הארגז וראיתי משהו שחור גדול חונק את השרקנית הבוגרת ולקח לי שנייה להבין שזה נחש וישר רצתי החוצה לקרוא למדריך והוא בא עם קילשון וניסה להבריח את הנחש אבל לפני זה הוא הצליח לאכול אחד מהשרקנים הקטנים וכשהוא ברח הוא לקח עוד אחד
... ונשאר אחד... והיום באתי לפינת חי שוב ואמרתי למדריך שלי לפני זה שיש לי הרגשה רעה בקשר לזה אז שייקח קילשון ויבוא איתי ואז ראיתי את הנחש שוב והוא חנק את השרקן הקטן האחרון וכבר נשך אותו בשביל להתחיל לאכול אותו ואז הוא ברח (לפני שהוא הספיק לאכול אותו) וחשבנו שהשרקן כבר בטוח מת אבל הוא חי, ומזל... מצורף סרטוט שמתאר איפה אני עמדתי ואיפה הנחש היה בפעם הראשונה שראיתי אותו... ושתבינו, אני פוחדת פחד מוות מנחשים!!! (התכלת זה השרקנית, האדום הנחש, הירוק זה הקופסא וכשהרמתי אותה, השחור זה אני ליד הנחש)

טוי בוי

New member
בקאנטרי היו 107367447564657826435

נחשים! כל קיץ הם היו בחציר והיו מקישים לפחות 4-5 סוסים ותמיד היו אצלינוט לוכדי נחשים... לא ראיתי הקשה אבל ראיתי סוסים מוכשים והם כאלו מסכנים יש להם אינפוזיה 24 שעות על הצוואר באורווה והם בקושי זזים!

Shai Felton

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo39.gif

גבע. בגיל 4 נכש אותו נחש והוא יצא מזה איכשהו אבל הוא נעשה רגיש מאד והלב שלו לא ממש תפקד טוב כמו קודם..... האמת שבגלל זה גם הרדימו אותו בגיל 22.

פרסה

New member
מממממ..

שלשום יצאתי לרכיבה עם חבר שלי. בחזרה כבר התחיל להכישיך היינו במטע שקדיות. אני ההיתי קדימה והוא אם סוס אחר מאחורי. הנחש היה על השביל אני עברתי אותו לא אני ולא הסוס ראינו אותו אח"כ חבר שלי עבר הסוס שלו גם לא שם לב ודרך לו על הראש ואז חבר שלי אמר לי שהיה נחש (צהוב!) ואז ראינו את הנחש בורח מפחיד האא?

אמממ תודה לאל לא היו לי

מקרים עם נחשים! אבל אני יודעת שקרמבו בצעיררתו ננשך ובגלל זה יש לו עכשיו "פה תוכי" זה כזה חמוד חחחחחחח הווטרינרים שלנו חושבים שזה מצחיק

mkuzi

New member
מקרה מצער של חוסר אחריות...כנסו

בחוה שבה אני רוכב בה קרה מקרה של הכשת נחש:בכל ערב יש מדריך שבא עם קילשון ומשפד את האדמה, החציר וכל מה שנמצא על רצפות התאים של הסוסים אבל קרה לא מזמן שהמדריך לא עשה זאת ונחש צפע נכנס והכיש את אחד הסוסים. כל הסוסים שהיו בחצר ליד התא עם הנחש ברחו עוד הרבה לפני שהנחש הכיש אבל לסוס בתוך התא לא היה לאן לברוח והוא ניסה להתגונן:הוא ניסה לנשוף על הנחש ובגלל זה הנחש הכיש אותו בשפתיים.... הסוס היה נורא מסכן כל הטיפולים והתרופות לא עזרו ותוך כמה ימים הסוס איבד עשרות קילוגרמים ותוך כמה חודשים הוא מת............. זה מראה על כמה צריך להתמיד ולשמור מפני נחשים וכו'.........

בהחלט.

בנווה אילן היו לנו כמה מקרים של נחשים. הכשה מתבעתת ע"י נפיחות המקום, לעיתם- דימום פנימי\חיצוני, הסוס מראה חוסר שקט או להפך: אדישות. אם זה ברגל הסוס כניראה יצלע, יתקשה לדרוך ואף יראה סימני חולשה. במקרה וסוס אכן ננחש יש לקרוא מיד לוטרינר, אין "למצוץ" את הערס כמו שמראים ברוב הסרטים..
כמובן, הרגעת הסוס חשובה ביותר.

סוס לא מתגונן ע"י נשיפה....

סוס לא ממש רואה הכי טוף.... אז הוא הרבה פעמים מריח דברים כדי לבדוק אותם יותר טוב.. בגלל זה רוב ההכשות של סוסים הם באיזור הפנים כי הסוס פשוט מתכופף לראות מה זה....?!

../images/Emo179.gif../images/Emo178.gif../images/Emo176.gif../images/Emo175.gif

אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל.. חמוטל צודקת!

למעלה