דיון: נפילות ( לא מה שאתם חשובים) ברכיבה

דיון: נפילות ( לא מה שאתם חשובים) ברכיבה

בטח כל אחד מאיתנו כרוכבים חווה (מהמילה: חוויה) נפילות ברכיבה. ואני לא מדברת על נפילות פיזיות, אלא על נפילות נפשיות. משהו שגרם לכם להרגיש עצובים ושאתם לא תוכלו לרכב בגללו באיזה יום. איזה כישלון בזמן שניסיתם לבצע משהו ברכיבה שגרם לכם לתיסכול. האם היו לכם נפילות ברכיבה? האם היו מקרים שבהם חשבתם שלא תוכלו לעלות על הסוס? מה עזר לכם להתגבר על זה? ספרו, שתפו, ותרמו לדיון
שימו
: אני מבקשת שהדיון יתנהל ללא קללות, העלבות וליגלוגים למיניהם.

2eye

New member
הייתה לי ממש עד לפני שבוע

פשוט לא ישבתי כמו שצריך. לא, היו מקרים שחשבתי שזה רק מזיק שאני עולה על הסוס.....עזרו כמה דברים: צעקות [והרבה מאוד], שיחות מוטיבציה, וניתוח לעומק לפני השינה של הטעויות. השבוע כבר השתפר.

ממש דיון בשבילי../images/Emo107.gif

אני ממש מזדהה, כי ממש כרגע אני נמצאת בתקופה של שפל והידרדרות ברכיבה. במה זה מתבטא? פתאום התחלתי לפחד מדברים שפעם הייתי אדישה מהם (למשל אם סוס נבהל לי או אם סוס עושה לי באקים וכו'). פתאום אני לא כמעט ולא מסוגלת לעשות דברים שפעם היו לי ממש קלים (מעברים לקאנטר למשל). העניין הוא שלא שיניתי סוס או מדריך או משהו כזה, פשוט הביטחון העצמי שלי צנח פלאים לאחרונה ובעקבות זה גם הההערכה העצמית שלי, יש לי תחושה שאני רוכבת גרועה ולא יוצלחית שלא מצליחה לעשות כלום, אפילו שאני יודעת שזה לא נכון וזה רק בראש שלי. וגם עוד אלף שיחות עם מלי לא יעזרו, אני יודעת שזה תלוי רק בי, מלי מצדה מנסה לעזור לי המון ואני מאוד מעריכה אותה על כך. למה זה קרה? אני רואה איזשהו קשר לנפילות הפיזיות שהיו לי בעבר, כנראה שגם אם עולים על הסוס בחזרה וממשיכים כרגיל, יכולים לפתח איזושהי טראומה או פחד בתת-מודע וכבר פחות סומכים על הסוס מפעם, ואולי יש קשר למצב הנפשי הלא משהו שלי שלא קשור לסוסים אבל זה מתבטא גם ברכיבה. גם אם אני אומרת לעצמי לא לוותר ולנסות שוב, יש הבדל גדול בין זה לבין מה שהגוף שלי עושה בפועל. ואין דבר יותר מתסכל מלנסות שוב כל פעם מחדש ולא להצליח... איך פותרים את זה? ממשיכים להיות אופטימים, ממשיכים לנסות, מתאמצים, מדברים עם המדריך ועם כל בנאדם אחר שיכול לעזור ומחכים שהתקופה הזאת תעבור, מודעים לזה שזאת רק תקופה ושלוותר פה ממש לא יעזור. ממשיכים לנסות עד שמצליחים ולא נשברים באמצע. בסוף יהיה בסדר!

SkAzi w

New member
לי היה משהו ../images/Emo4.gif

אממ אחרי שהתחרתי עם מונקו ועם תום ועם שנייהם נפסלתי כבר התחלתי להרגיש שאני לא יצלחי לעלות יותר על סוס ושלא משנה איזה סוס יתנו לי אני בחיים לא יגמור איתו מסלול .... ואז התחלתי לחשוב על כל מיני דברים שזה סתם בזבוז כסף של ההורים שלי על כל מיני סוסים מעפנים שאני לא מצליחה איתם ושעדיף שאני יפסיק לבזבזב את הכסף של ההורים שלי אבל הגעתי לחווה ולנועם הייתה בשורה מאוד טובה ששיפרה לי הכל וגרמה לי לחשוב שזה דווקא לא נכון , ושאני יכולה להצליח אם קצת עבודה קשה וזה לא משנה עם נפסליים כמה פעמים או שפשוט לא הולך לך אתה חייב להמשיך לנסות עד שיילך אחרת עם תפסיק לעולם לא תוכל להתגבר על זה ואחרי זה תתמלא חרטות על שהפסקת עם זה..

ועכשיו אני מגיבה.

סוף סוף יש לי זמן לשבת ולהגיב תגובה רצינית. קרו לי מקרים שבהם רוב השיעור היה כישלון אחד גדול. זה גרם לי להתחיל לחשוב שממילא אני לא מתרחה ואני לא אתחרה אי פעם, שממילא לא הולך לי טוב, שאני רוכבת לא יוצלחית. חשבתי שאולי כדאי לעזוב את הרכיבה. מה שעזר לי זה להבין שאני צריכה לנסות ולשפר במקום לחשוב לוותר. אולי יש לי בעיה עם התקשורת שלי עם הסוס?. במשך שאר הרכיבות שתעמקתי בדרך שבה אני מבקשת מהסוס מה לעשות ואיך הוא מגיב. לאט לאט השתפרה התקשורת ביני לבין הסוס שרכבתי עליו. הבנתי שכשאני רוצה להצליח במסלול, זה לא אני שצריכה לעשות את המסלול, זה אני והסוס. התחלתי לנסות לבקש מהסוס יותר ברור את מה שאני רוצה, והצלחתי. לא רק שהתקשורת שלי עם הסוס השתפרה, אלא גם הביצועים שלי השתפרו, ועלה מספר השיעורים שבהם ממש הצלחתי. היה יום חורף אחד שהייתי בטוחה שאני לא אצליח לרכב, וזה לא היה קשור לביצועים או לויתור. באתי לאורווה בערב החורף הזה לשיעור. נכנסתי לאורווה והרגשתי שמשהו חסר, משהו לא בסדר. הלכתי לראות את אניטה וראיתי שהיא לא התייחסה אליי, שהיא לא זזה. פשוט עמדה בתא עם ראש די למטה. היא לא נחה. יכולתי להרגיש את העצב שלה. הבנתי שמשהו קרה. חיפשתי את אולימפוס, שבוע שעבר ראיתי שהוא חולה ומצבו קשה, ולא מצאתי אותו. ניסיתי לשכנע את עצמי שכנראה לקחו אותו לבית החולים, אבל ידעתי שהנורא מכל, הדבר שהכי קיוויתי שלא יקרה קרה. שאלתי את אחד העובדים ששם איפה אולימפוס, רציתי לשמוע תשובה אחרת ממה שכל כך פחדתי לשמוע. אבל לא, הוא אמר לי את הנורא מכל. ישר הלכתי לאניטה. היא הביטה בי. הושטתי אליה את היד והיא נגעה בה עם האף שלה. ליטפתי אותה בעדינות. הרגשתי שהיא היחידה שיכולה להבין אותי. הגיע הזמן לרכב. רגשתי שאני לא מסוגלת לעשות את זה. רציתי להישאר באורווה עם אניטה. אבל המדריכה אמרה שלא, שהיא רוצה שאני אעלה על הסוס, על סתיו. חיכיתי עם סתיו במגרש, זה היה לפני שנתנו לי לעלות לבד. ליטפתי אותו והרגשתי שאני עומדת לבכות. הוא ליטף אותי בחזרה עם אפו. ידעתי שהוא גם מבין אותי. אחרי שעליתי עליו הרגשתי הרגשה שאני לא יודעת איך לתאר. אני וסתיו עשינו את השיעור הזה בהצלחה. הוא נתן לי כוחות לעלות עליו ולעשות את זה.

|שטן על הפנים

אני נפלתי פעם אחת שהיא היתה לי אחת הנפילות הקשות ביותר ההרגשה שלי היתה על הפנים חשבתי להפסיק לרכב מרוב הפחד העצום אבל הרצון שלי לרכב ולהיות לרוכב מין המנין גבר על הפחד וזה היה פחד גדול מאוד , זהיה כמו שיש אנישם שרוצים לעשות משהוא ואז ישלהם
ו
אתם בתך מקירים את זה מקרוב זה סיפור ארוך מגלל זה אני לא מסביר לעומק

LordHorse

New member
יש לי אחת.

אחת מהן הייתה שעליתי על סוסה,שהיה הייתה חזקה ממני והייתה נאבקת יחסית הרבה. איכשהו כל פעם שעליתי עליה היא הייתה עצבנית שכל פעם שנתתי לה שוט,או שניסיתי להעביר אותה לקנטר,היא הייתה מתעצבנת\עולה על שתיים\גורמת לי לאבד את הקשר עם המושכות וכד'. כל פעם שהמדריכה שלי הייתה אומרת לי שהייתי צריכה לרכב על אותה סוסה אז התאכזבתי,וזה הוציא ממני את החשק בכלל כי הרגשתי שאם אני לא מצליחה להשתלט על הסוסה הזו מה יקרה אם יהיה לי סוס משלי ואני לא אצליח להשתלט עליו. השיעור האחרון שהיה לי רכבתי עליה אחרי איזה חודש שלא רכבתי עליה,הקדמתי לשיעור ופשוט הלכתי אליה,הייתי איתה איזה 10 דק' והאכלתי אותה קצת וליטפתי אותה,היא הייתה רגועה וככה גם היא הייתה בשיעור,יותר נכון שתינו,והשיעור היה נפלא:)

וואו, מכירה מכירה מכירה

בערך. מלא פעמים רכבתי על טאשי. ומלא פעמים הרכיבות עליו היו די כשלוניות. הוא לא הבין אותי, אני לא הבנתי אותו. הוא עשה שטויות, אני ניסיתי לתקן אבל לא הצלחתי. הרכיבות היו ממש קשות ולא מהנות. לפני אחד השיעורים הלכתי אליו לתא וליטפתי אותו ופשוט דיברתי איתו והסברתי לו מה דלעתי הוא צריך לנסות לשפר, ומה אני צריכה לנסות לשפר. וככה, כשהאזניים שלו מכוונות אליי, ואני רואה בעיניים שלו מבט שמרוכז בי, המשכתי להסביר לו מה לדעתי היה לא בסדר ברכיבות הקודמות. ובשיעור הוא במאת התנהג למופת. למשל הוא לא משך לדלי המים, וכשדיברתי איתו בתא אמרתי לוש אנמי מבטיחה שאני אתן לו לשתות בסוף השיעור. הוא לא משך ואני כמובן קיימתי את ההבטחה. סוסים אולי לא מדברים עברית, אבל הם בהחלט יכולים להבין ולהשיב בשפה שלהם

ווינגז

New member
ואני חושבת

שכשעשית איתו את השיחה הזו, הבהרת בעיקר לעצמך דברים;
מיקדת את עצמך במטרה מסויימת והתרכזת בה, וכשהיית ממוקדת הכל עבד יותר טוב.

פייבורי

New member
כן..כן...

היה דיי מזמן אבל לא נורא..=] זה היה בערך בשבוע השלישי של אדמייאר בחווה...הוא פחד מכל שטות וקפץ ... אני טפשה שכמותי..לא הראתי לו מי הבוס...שידרתי לו פחד ולחץ..וכל הזמן הוא קפץ.. עד שזה היה ממש רציני ולא ישבתי כמו שצריך...נשארתי עליו כמה שניות טובות עד שהוא זרק אותי לגדר...העיף אותי..וקפץ מעליי... אחר כך הוא כמעט רמס אותי ...ודחף אותי לגדר תוך כדיי הגלופ...מסטול... הייתי בהלם..הייתי בשוק...לא עליתי נראה לי כמה ימים טובים...ועליו בכלל עוד לא עליתי מהנפילה.. זה היה מאוד מפחיד..והייתי בלחץ רציני ולא יצאתי מזה..( אני נכנסת לפאניקה מכל שטות ) קיצר..היה מפחיד... מתה על הייצור המושלמי הזה..=]]
סולחת לו..כי אני יודעת שהוא טיפש..

horse 1212

New member
פףף

היה לי תקופה שפחדתי בטירוף מקפיצות(אפילו נמוכות) והעלתי את הבעיה הזו בפורום.לאט לאט המשכתי ועכשיו אני כמעט לא פוחדת.אני חושבת שהבעיה נוצרה מזה שהפסקתי לבטוח בסוס,ואז לא הסכמתי לקפוץ איתו..זה בעיה קשה,מלווה בלחץ מטורף,לפעמים בכי אבל בסוף מתגברים(למזלי מהר נפתרתי מהבעיה).

שירלי317

New member
היו, ותמיד יהיו..

אחרי כל נפילה רק מבינים כמה שעוד נשאר לעלות ותמיד ישאר עוד דרך לעלות שלא הכרנו בכלל. תמיד היו לי את תקופות השפל, עיקרן היו עד לפני 3 שנים, כשרק אז התחלתי באמת לרכוב ולא סתם לשבת על הסוס בחיבוק ידיים. ב3 שנים האחרונות נתקלתי בתקופות השפל מספר פעמים, לפני שנתיים בסוף השנה, דבר שגרם לי לאסוף את דברי ולעבור חווה, אבל במקביל חשתי את אחת מתקופות הגאות היותר משמעותיות שלי שהתחילה במקביל לשפל במקום אחר, במקום של תקשורת על האדמה, טיפול ואהבה טהורה לסוסים (בעיקר בעקבות הטיפול בשייאן ושאדו שפשוט פתחו את הלב שלי עוד יותר). ולאחר השפל חלה שוב גאות גם ברכיבה שלאט לאט מלאה את הלב שלי ואת הגוף שלי באומץ ובטחון. העלייה הגדולה באמת חלה בי נפשית ופיזית ברגע שראיתי את קים לראשונה וכמובן שהחל באילוף שלה.. למדתי להתמודד עם פחדים, להתמודד עם קשיים ולא לוותר. הרבה פעמים הרגשתי שאין בי עוד כוח ושכל שנשאר הוא לוותר, כי תקופה מסויימת נשארנו באותו מצב, של באקים, חוסר משמעת, עקימות קשה שלי, לחץ ונפילות שנבעו מכל אלו.. אבל כל הזמן הזכרתי לעצמי שהחלטתי לקחת את הפרוייקט הזה כדי לא לוותר כי אני יכולה להיות הכי עקשנית שבעולם כשאני רוצה. אז לא ויתרתי, והמשכתי להתמיד ולאט לאט הכל השתפר עם הרבה אהבה וכמה מכשולים בדרך ופציעות.. אחרי שעברנו לחווה הנוכחית בתחילת השנה הזו, החל שיפור גדול, העלייה הייתה תלולה משחשבתי אבל רצנו אותה במהירות, הגענו כמעט עד לפסגה הראשונה, מתנשפות מעט... ואז קים נפצעה, עכשיו אנחנו מחכות שהסערה תעבור ובקרוב מאוד נחזור לעלות, קצת יותר לאט אבל ברוגע, באושר, שלווה ובריאות.. תמיד יהיו נפילות, כאלו ואחרות.. אבל תמיד גם יהיה לאן לעלות ודרכים אחרות, כי הן אין סופיות כמו מעגל החיים וכמו הכדור שעליו אנו חיים, הכל מעגלי, הכל עולה ויורד אבל בסופו של דבר אנחנו פשוט מסתובבים במעגל ומתחילים הכל מחדש, רעננים יותר, בריאים יותר, מאושרים יותר ולפעמים גם בקלות יותר..

למעלה