דיון: סוסים מדברים עברית?

דיון: סוסים מדברים עברית?

האם לחלקכם אמרו פעם "סוסים לא מדברים עברית"?. או שאולי אמרו לכם שבעלי חיים לא מבינים אתכם. טוב אז במקום לכתוב הקדמה שאין לי שמץ איך לכתוב. האם אתם מדברים אל הסוסים? לא מדברים? מה אתם חושבים על לדבר עם סוסים? והאם לדעתכם הסוסים מבינים אתכם גם אם הם לא יודעים לדבר עברית? אתם מוזמנים גם לקחת את הדיון לכיוונים נוספים, למשל איך הסוסים מדברים איתנו וכו'. בבקשה אל תענו על הדיון כמו שאלון.

ToryMaster

New member
הקשר עם בעלי חיים הוא ברובד אחר

זה משהו יותר טלפתי ורגשי, כשאני מדברת אל סוס [או חתול, או כלב] אני משתמשת במילים, אבל גם בתנועות וליטופים ו"מקרינה" דברים מהלב. באותה צורה אני גם מקבלת תשובות [לא תמיד, לפעמים החתול שלי מסתכל עלי במבט של "את לא שווה שאגיב"].

Amory

New member
בעיקרון..

אני לפעמים "מדברת" איתם,אני גם מדברת איתם בשפת גוף..מלטפת ומשדרת אהבה וחום.. ברוב המקרים הם מחזירים לנו את האהבה ומקשיבים..יש מצבים שנראה כאילו הם מבינים אותנו..אצלי,הדיבור נובע מתוך הרגשה רעה שאין לי עם מי לדבר ואין לי מישהו שיקשיב לי..אני פשוט יושבת איתם ומדברת וזה הדבר הכי כיף בעולם=] בעיקר שהם "מבינים" אותך ומחזירים לך אהבה,מחבקים אותך.. יש מישהו שאוהב אותי בעולם..=]]

2eye

New member
סוסים מדברים סוסית

סתם... יש את השיחה הפיזית וה "טלפתית" כמו שאמקרו 'קודם. אבל אני גם מדבר איתם, לפעמים זה עוזר...ושאומרים לי שהם לא מבינים, זה לא מפריע לי, אני לא חושב שהם מבינים כל דבר, אבל לא יודע...אני מרגיש שזה עוזר. לפעמים אני מדבר עם הסוס והוא עושה מה שביקשתי, אבל יכול להיות שזה מזל?

LordHorse

New member
אני..

אני נוהגת לדבר עם סוסים,לא כי אני חושבת שהם מבינים, אבל שאני משתמשת בשפת גוף מסוימת, אני מניחה שלפעמים הם יודעים להגיב בהתאם. לרוב אני מדברת איתם סתם, בעיקר בשבילי, אולי כדי לשפוך את הלב, אולי כי אני רוצה להבהיר לעצמי נקודות מסוימות, זה מורכב, אבל לדעת שתמיד יהיה מי שאני אוכל לברבר לו במוח בלי שיעשה פרצופים זו כבר מן הקלה שכזו P: בשיעור האחרון שלי, רכבתי על ספיר, ושהובלתי אותה בחזרה לארווה ראיתי את לורד מסתכל עלי בזמן שאני הולכת, במבט כזה, אני לא יודעת להסביר מה זה אומר בדיוק, אולי שהוא מתגעגע אלי (אני מקווה:]), אבל זה מעניין איך שסוסים יכולים לנסות להביע את עצמם לאו דווקא במילים. (אם זה מה שהם מנסים בכלל לעשות
)

אני מדברת עם סוסים../images/Emo9.gif../images/Emo107.gif

אבל אני לא באמת מאמינה שהם מבינים את התוכן של מה שאומרים להם, מה שכן הם בהחלט מתייחסים לטון הדיבור. אני יכולה להגיד לסוס "טיפש, מכוער, דביל, מטומטם..." ולהמשיך לקלל אותו אבל בקול רך ונעים, יחד עם ליטופים וזה מאוד מרגיע אותו (ואני באמת עושה את זה, סתם כי זה משעשע..
). אני יודעת שלסוסים לחוצים למשל מאוד מרגיע אותם שאומרים להם מילים ארוכות ומרגיעות כאלה כמו וואוווו... היייי..... וכו'. סוסים אולי לא מדברים איתנו במילים, אבל בהחלט מנסים לתקשר-בעיקר ע"י שפת גוף. אני בעד דיבור עם סוסים, בעיקר כדי לחזק את הקשר, לדעת שהסוס מזהה את הקול שלי ואולי אפילו מגיב אליו. יופי של רעיון לדיון, אגב.

שירלי317

New member
מנהלת איתם את השיחות הכי מעמיקות

מדברת איתם (הם אולי לא מבינים את המילים עצמן אבל בהחלט מבינים את הטונים בהן הן נאמרות.. אבל קים למשל מזהה את השם שלה ואפילו יודעת מתי לתת לי רגל ימין ומתי שמאל כדי שאני אלביש לה את הסדין.. עד כדי כך אנחנו מתורגלות בלהתלבש פעמיים ביום
אני צריכה להתחיל לעצב קולקציה לסוסים... חח בכל אופן, סוסים הם בעלי יכולת כביכול טלפתית, הם מבינים שפת גוף כל כך עדינה ורגישה שאנחנו בעצמנו לא שמים לב אליה, מה שיוצר כאילו תחושה של טלפטיות.. וגם תמיד יש תקשורת פיזית של ליטופים וחיבוקים או תנועות חדות ומעט מאיימות ומשתלטות. אני אישית מדברת עם קים חופשי, שיחות נפש משו.. והיא מחזירה לי תשובות, יש לה את המבטים הכי נוקבים, מבינים ואוהבים שיש, וגם כאלה שלפעמים מעמידים אותי במקום כשאני מתחילה להציק יותר מדי או לחפור, כן לפעמים גם לסוסה שלי נמאס שאני חופרת לה כל היום עם הפטפוטים שלי
אבל האמת ששלשום בבוקר, אמא שלי סיפרה, שכשהיא באה להאכיל את הסוסים ולטפל בקים.. אבל לא שחררה אותה כי היה ממש ממש גשום אז ביקשתי שתשאיר אותה בתא ואני אוציא אותה בצהריים. אז היא סיפרה שכשקים ראתה שגם אחרי כל הסידורים הרגילים של הבוקר היא לא יוצאת להשתחרר במגרש עם חבריה, היא התחילה להסתכל למגרש ואז על אמא שלי ופתאום צהלה צהלה קטנה ומחאתית שכזו בשילוב עם באקון פצפון ומחאתי, כך שלוש פעמים.. כאילו מבקשת מאמא שלי שתשחרר אותה למגרש, כמחאה על זה שהיא נשארת כלואה בתא. אמא שלי סיפרה את זה בכזו התרגשות והתלהבות.. ואני האמת שהבנתי בדיוק על מה היא מדברת.. כי היא הרבה פעמים עושה לי את אותו הדבר ברכיבה, במקרה ולא רכבתי עליה כמה ימים ויוצאים לטייל, אז היא מבקשת בנימוס מחאתי שכזה, לפתוח קצת ולהשתחרר, או כשאני עושה דרסז' גם בטיולים כדי לחזק לה את השרירים גם כי אנחנו שתינו בחוץ הרבה יותר משוחררות, אז היא פתאום מבקשת בשקט בשקט וברוגע שאני אשחרר לה קצת ואחרי קצת זמן על מושכות ארוכות היא מוכנה שאני אאסוף את המושכות ועובדת פרפקט. וזה לא שזה מתוך פינוק, היא פשוט יודעת מה היא צריכה, וברגע שהיא מקבלת ממש קצת חופש היא מוכנה ונמרצת לחזור לעבוד! תקשורת עם בעלי חיים זה משהו מופלא! אי אפשר להסביר את זה, כמו שאי אפשר להסביר למה העולם עגול.... השיחות ביומיום עם הכלב שלי זה בכלל משו מצחיק, הוא וההבעות שלו, פשוט בנאדם קטן וקופצני (משו כמוני
)

PinkHorse

New member
אני חושבת שכל מי שמתעסק בבע"ח

מדבר איתם.. בסה"כ מדובר במשהו חי ואיאפשר להתחיס אל בע"ח כמו מכונית (ואפילו יש מכוניות שמדברים אליהן.). בנוסף, אם לא היינו מדברים איתם לא הינו קוראים להם בשמות וכ'ו.. היינו אומרים "הסוס שלי" וזהו.

ועכשיו יש לי זמן לתשובה מעמיקה.

אני מדברת עם סוסים, עושה איתם שיחות ושופכת לפניהם את הלב. ואני בטוחה שהסוס מבין אותי. בניגוד לבני אדם, סוסים לא מעבירים ביקורת, הם לא ילכו באמצע, והכי חשוב הם יודעים להקשיב. שלושת הדברים האלה הם לדעתי הסיבה שממש נוח ונעים לדבר עם סוסים. נכון שסוסים לא מבינים עברית, אבל הם מבינים שפת גוף וטון קול. כשאני מדברת עם סוס אני מקפידה על שפת הגוף שלי- שתשדר אהבה, לא פחד. אני מקפידה על טון הכל- שלא יהיה מאיים, שלא יהיה מפחיד. אני פשוט מדברת טיבעי- אם אני עצובה טון הכל עצוב, אם אני שמחה הוא יהיה שמח. ולדעתי זה ממש מקל על הסוס להבין אותי. לדעתי הסוסים גם מדברים איתי אבל בדרך שלהם. תנועות וסימני גוף. סוסים יודעים לתקשר, והם יכולים לתקשר גם עם בני אדם. אבל בני האדם צריכים להבין את התנועות האלה. כשסוס שאני ניגשת אליו עושה תנועת גוף מסויימת, אני מנסה להבין אותה ואותו. עוד דרך היא להסתכל על הסוס בעיניים. כשאני מדברת עם סוס אני לפעמים מסתכלת לו בעיניים ויכולה לראות אם הוא שמח, עצוב, כועס. העיניים של הסוס נראות למראית עין כמו בריכות של עצב. הרבה יכולים לומר את זה, וזה נכון. אבל מבט מעמיק יכול לגלות הרבה יותר מזה. מבט מעמיק יכול להרואת ולתת איזשהו רמז על איך הסוס מרגיש. אני פשוט מדברת עם סוסים מטיבעי. ולא משנה כמה פעמים יגידו לי שהסוסים לא מבינים- לא יצליחו לשכנע אותי שסוסים לא מבינים ושלא צריך לדבר איתם.

fliperit

New member
מדברת עם הסוסים

אבל לא חושבת שהם מבינים. הרבה פעמים אני מרגישה נוח להגיד לסוסים מה שבא לי לומר לאנשים ואין לי אומץ. אני גם אומרת כל מני דברים כמו "בוא חמוד" או "תפסיקי טמבלית" וכדומה...אבל זה כי אני רגילה לדבר בעברית... לא כי אני חושבת שזה יעזור לי באיזושהי צורה.. אני חושבת שאני יכולה לתקשר עם הסוס, כמובן (סימנים קוליים, גופניים ולחץ ישיר) אבל לא לדבר איתו.

דיה דיה

New member
חשוב לדבר לסוסים לדעתי

זה חשוב לתת להם לשמוע אותנו, את הטונים שלנו, ותכלס הם לא באמת מבינים את המילים אבל אני מאמינה שמה שאנחנו משדרים להם דרך הדיבור הם מבינים

סוני DSCH1

New member
חח

ט\אני מדברצ איתם אני צועקת כועסת רבה מקללת אומרת דברים טובים חחחח הכול הם לא מבינים ממש אני לא חושבת ככה אולי את המילים הם לא אבל הם מיבנים מתי הקול שלי שמח עצוב וכו. ברכיבה אני אומרת כמו ילדה טובה עוד קצת וכו וזה עוזר לי ולה אני גם מקללת אותה וכו ברכיבה וזה לא עוזר לה אבל לי כן כי אני מוציא את הכעס בדיבורים ולא בדברים אחרים

למעלה