דיון: סייחים תאומים

ווינגז

New member
דיון: סייחים תאומים

האם איי פעם ראיתם סייחים תאומים? אחת הסוסות בחווה שלכם המליטה תאומים? מה קרה להם אם כן (הם חיו או לא) בני כמה הם היו? האם היו צריכים לעשות להם טיפולים מיוחדים בגלל שהם נולדו קטנים או משהו?

niko girl

New member
לי קרה.

אבל זה קרה בפארן. הראו יל תמונות שלהן. הן היו קטנות כאלה משמ כמו בובות. אחת פלמינואית ואחת בצבע סורל. תאומים בסוסים לא יכולים לחיות. כי אין מספיק דם לשניהם הן מתו. הסוסה הייתה בחודש השביעי. כדי למנוע את זה אז צריך לעשות בדיקת אולטרה סאונד אחרי כ15 יום. זה בדרך כלל מונע את הלידה של התאומים. ואז מועכים אחד מהם. ובמקרה הזה הם נולדו מתים אז לא היה צריך לעשות שום דבר וגם שום ניתוח.

כן זה ממש מסוכן..

תמיד עדיף למעוך אחד.. רוב הסיכויים שהסייחים ימותו בגיל צעיר או שיפסיקו לגדול או שיהיו להם בעיות וכאלה..

אצלי כבר קרה פעמיים והכל בסדר איתם

נולדו אצלינו תאומות ערביות האמנם הן עדיין די קטנות לסוס ערבי אבל הן כבר בנות 4 גם קרה פעם אחת שנולד אחד קטן אחד גדול ועם הקטן היו קצת בעיות אבל הוא יצא מהכל בזכות רפואת הסוסים המתקדמת בבלגיה קורה הרבה שהם מתים אבל ממש לא "בדרך כלל"

../images/Emo179.gif../images/Emo178.gif../images/Emo176.gif../images/Emo175.gif

ראיתי בתמונות..
כן, היו 4 מקרים של המלטה של תאומים בחווה (ביוטבתה) ולא קרה להם כלום, הם בסדר!
לא היו צריכים לעשות להם טיפולים מיוחדים לפי מה ששעמתי אבל הם נולדו טיפה קטנים!..

mkuzi

New member
תגובה לדיון: סייחים תאומים

בחוה שאני רוכב בה קרתה לא מזמן (לקראת סוף שנת הלימודים) הפלה של שני סייחים מתים. אני לא יודע עם הם היו תאומים. זה היה מחזה עצוב ומזעזע (לפחות אותי זה זיעזע).

ווינגז

New member
אני ראיתי אתמול שני סייחים תאומים

הם היו נורא מתוקים ולפי מה שאני יודעת לא עשו להם שום טיפולים... הם די קטנים אבל הם חיים והם בסדר גמור... הם מתוקים וחברותיים!

TauraMan

New member
לנו היה מקרה מצער.../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

סוסה שהיתה ממש טובה בשם שירי נכנסה להריון ולא בדקו בזמן וכל מיני קיצור בחודש השלישי או הרביעי נכנסו 2 ילדים לחצר לקחת אותה לטיול הליכה ופתאום הם ראו 2 גופות סייחים קטנות מרוחות על הרצפה עם מלא דם מסביב... טראומה לילדים וכמובן גם טראומה לסוסה, היא לא חזרה להיות אותה סוסה רגועה שהיא היתה.. הפסיקה לקפוץ ולצאת לטיולים. אבל יש גם המלטות נדירות שמצליחות, לדוגמא במשאית של אושר(הרוכב) אפשר למצוא כתבה על 2 סייחים תאומים שנולדו..

למעלה