דיון! עוד אחד כמובן.

GrEeNwOmAn

New member
דיון! עוד אחד כמובן.

איך אתם מתארגנים לתחרות? אתם באים לחווה לישון או לעזור יום לפני התחרות? אתם מתרגשים לפני תחרות? עושים בחוותכם תחרויות?

Shai Felton

New member
../images/Emo174.gif

אמממ... לפני התחרות אני עושה שמפו לסוס שאני מתחרה עליו, מנקה הכי טוב שאפשר את הציוד שלו... חוצמזה אני גם מארגנת ת'ציוד שלי (מגפיים חולצה מכנס בלה בלה בלה). מתרגשים לפני תחרות? אממ... זה תלוי אם אני על סוס שלא התחרייתי עליו אפ'פם אז כן, ואם לפני תחרות חשבוה אז גם כן, אבל בעיקרון לא מאד מאד (לא כמו פעם
). בחווה שלי (משמר העמק) עושים הרבה תחרויות, לפני תחרות עוזרים כמה שאפשר לסדר את המכשולי תחרות במנז', ואת המנז' חימום..... וזהו - ביום התחרות כולם באים לעזור...

GrEeNwOmAn

New member
תשובות! ../images/Emo29.gif

איך אתם מתארגנם לתחרות? רשתות חציר, חופפים ומברישים ת'סוס, מסבנים ציוד, וכמובן מכניסים אותו לתיק. ומתקשרים לכולם כדי שיאחלו בהצלחה. וכמובן מתאמנים על הסוס. אתם באים לחווה לישון או לעזור יום לפני התחרות? רוב הפעמים אני ישנה בחווה. אבל בשאר אני באה ביום של התחרות בבוקר לחווה או למקום התחרות. אתם מתרגשים לפני תחרות? לא התחריתי הרבה. אני מאד מתרגשת לפני תחרות. עושים בחוותכם תחרויות? לא, הלוואי שהיו עושים.

S H I L G I

New member
../images/Emo29.gif

איך אתם מתארגנים ללתחרות? אני באה יום לפני לעזור להכין תסוסים ותציוד אני מכינה לעצמי את כל הציוד שאני צריכה לתחרות אני לא באה לישון יום לפני התחרות, אלא אם כן בא לי לראות אותה מוקדם אז אני באה לישון אצל חברה שלי בקיבוץ (אחת מהשתים) ברור שאני מתרגשת לפני תחרות ברור שעושים אצלנו תחרויות

אצלינו..

יום לפני תחרות:- שוטפים את הסוסים, מרדדים את הרעמה, שמים שמן פרסות, מסבנים את הציוד, שמים את כל הציוד בתוך קופסא כגון- אוכף, שמיכה, ראשיה, מגנים או בנדז'ים, מברשות, מנקה פרסות, חומר נגד זבובים וכו'.. ואז מארגנים את כל התלבושת בתוך תיק כגון: חולצה לבנה, עניבה, מקטורון, מכנסי רכיבה לבנים, מגפי רכיבה, דורבנות, קסדה, שוט וכו'.. ביום התחרות:- באים ומברישים את הסוסים אז עושים להם צמות ושמים את כל התיוד המכונית.. אז מעבירים את הסוסים לתוך הטריילר ואז בודקים שלא שכחנו כלום ונוסעים... אממ אצלינו בחווה לא עושים תחרויות..

niko girl

New member
תשובה לדיון!../images/Emo103.gif../images/Emo118.gif

אני מתארגנת לתחרות בזה שאני נוסעת בימי שני ורביעי לפארן ורוכבת על הסוסים שאני צריכה להתחרות עליהם ועושה איתם את התרגילים. ואולי עושה את זה גם עם הסוסים בחווה שלי. אני באה לישון בפארן רק לפעמים אבל אל לפני תחרות אני לא. ולעזור אני לא. כי יש מספיק אנשים ולא צריך עוד.... אני מתרגשת לפני תחרות או יותר נכון שאני נכנסת למקצה. אצלנו בחווה לא עושים תחרויות!

טוי בוי

New member
אסור לעשות אצלינו תחרויות../images/Emo60.gif

ובצפר לא יוצאים לתחרויות לפעמים יש תחרות קטנה כזו אז עושים צמות שמן קטרן מנקים ציוד מחליפים ציוד ישן מסדרים את המכשולים ומספרים למכשוליםמארגנים רוזטות וכל מיני... הפרטיים עושים יומיים לפני התחרות אימון וביום לפני עבודה קלה או טיול ומנקים ציוד כמו משוגיעם וגם את הסוס ובאים לחווה ב-7 בבוקר לפני התחרות.

טוי בוי

New member
כי זה מעצבן ת'שכן!../images/Emo60.gif

זה "מפריע" לו ועושה רעש והוא יתבע אותנו אם בנעשה יותר מידי רעש ולכן אין גם תחרויות רגילות אצלינו!

TauraMan

New member
לתחרות...../images/Emo20.gif

כמובן עובדים כל השנה, שבועיים לפני תחרות עובדים על מה שצריך אם זה מסלול גבוה או מכשול בודד קטן לעבוד על קצב, תלוי במצב בו אנו מגיעים. האימונים לתחרות לרוב בשלישי ורביעי, יום חמישי עובדים חצי שעה עם הסוס ויום שישי 20 דקות עבודה קלה רק כדי להזיז אותו. יום לפני ארחי עבודה קלה מנקים את כל הציוד, שוטפים את הסוס טוב מאוד, מספרים אותו (הקו של הראשיות, זנב,זקן,רגליים) מורטים אם צריך, מסרקים את הזנב/פוני ואם צריך אז עושים צמה בזנב, מכניסים את הסוס לתא בלילה אם צריך שמים לו קובן. בינתיים אחרי שמנקים ציוד מכניסים את את האוכף ואם אפשר גם את החגורת בטן/שמיכה לבנה/ראשית רכיבה/מרטינגל אחר כך מכינים ארגזים עם כל מה שצריך- מברשות וכל זה, דליים למים,ראשית רכיבה ספר, חגורת בטן ספר, שוטים,קסדות כל הציוד האישי והכל, שקי חציר וכל מיני דברים אחרים... אני תמיד באה לעזור לפני תחרויות, כל העונה היתה רק תחרות אחת שהאורווה יצאה ולא התחרתי. אני לא ישנה באורווה לפני.. הבית שלי הוא 3 דקות מאורווה. אני מתרגשת תמיד אבל לא נותנת לזה להשפיע עלי. השנה לא עשו אצלנו תחרויות, שנה הבאה מתכננים על 2 או 3

למעלה