דיון על..איך לא..המצב

Rachel47

New member
דיון על..איך לא..המצב ../images/Emo178.gif../images/Emo15.gif

אני יודעת שמדברים על המצב 24 שעות ביממה וכבר נמאס לכם אבל זה באמת משו אחר עכשיו וזה קשור לקרן כולם שמו
שהמלחמה משנה לנו את החיים (יש בזה היגיון מסויים
) וכך גם את החיים ואת סדר היום של קרן דברים מתבטלים דברים משתנים מהרגע להרגע..נקבעים מהיום למחר.. שירים מסויימים מקבלים תשומת
בגלל הקשר הלא הגיוני שלהם למצב הנוכחי
הנה למשל האירוח בוואינט שנדחה וההחלטה שלהם להקליט את "זמנים משוגעים" במקום וההשתתפות שלה עם "זמנים משוגעים" בתוכנית הבוקר
בעוד כשבד"כ נוטים להופיע עם הסינגל (ובייחוד כשזה הסינגל שמוביל את האלבום) וגם באירוח לא התעלמו מהמצב..למרות שקרן תימרנה יפה מאוד החוצה מהשיחה הזאת
אז הנה כמה שאלות שמעניינות אותי התשובות שלכם: 1. "זמנים משוגעים" מקבל תשומת
מיוחדת ולא שגרתית בגלל היותו כל כך קשור למצב הביטחוני ששורר כאן כרגע במצב כזה יכול להיות שההפקה תחליט לשנות כיוון ולהוציא דווקא אותו כסינגל אני באופן אישי לא חושבת שהוא השיר הכי יפה באלבום, הוא מקסים כמובן אבל יש יותר יפים ממנו שצריכים לצאת כסינגלים קודם..ואח"כ נחשוב עליו השאלה שלי היא אם אתם חושבים שצריך להוציא אותו כסינגל בהשפעת המצב
או שאתם מעדיפים שהם ילכו עם התוכניות והקו שלהם ומה שמתאים להם ולא לכל המדינה
2. קרן אמרה באירוח שהיא לא מתעסקת בכלל בפוליטיקה (לעומת מישו אחר..שמשחק איתה בהצגה..שכותב הרבה על פוליטיקה |גבה|
) האם אתם חשבים שקרן כן צריכה להתייחס לזה בשיריה אפילו קצת..או להעביר מסרים דרך השירים
או שאתם מעדיפים שהשיר תישאר נקייה בלי מסרים נסתרים ועמדות
3. אם היו יודעים לפני שהמצב יתדרדר ויהיה ככה.. את חשובים שהיו צריכים לדחות את יציאת הדיסק בגלל זה
זהו בינתיים כל דבר שיש לכם לומר בעניין אתם מוזמנים להגיד
פשוט מעניין אותי מה אתם חושבים על המצב גם מהבחינה הזאת

רק את מסוגלת לחפור ככה, תאמיני לי

אני לא מאמינה שאשכרה קראתי הכל..חחח בכל מקרה אלה התשובות שלי 1. כפי שכבר ציינתי ושוב זאת דעתי בלבד, שאולי יוציאו את "זמנים משוגעים" כסינגל, אף אחד לא אמר לי דבר כזה ואפילו לא אמרו לי שחושבים על זה ולמרות שאת מה שאמור להיות הסינגל הבא אני מאוד אוהבת, עדיין אני חושבת שהכי נכון בעולם להוציא את "זמנים משוגעים" ולהוציא אותו כבר בתחילת השבוע הבא, עם כל הפרוצדורה של זה.. זה יכול לעשות לקרן רק טוב... (אם הייתי היח"צנית שלה, זה מה שהייתי עושה). 2. אני בד"כ נוטה להעריך יותר אומנים שכן מביעים את עמדותיהם הפוליטיות בשירים (בעיקר אם יש לנו את אותה עמדה..חח). בכל מקרה, הייתי שמחה אם היא היתה משלבת אמירות שיש להם משמעות פוליטית, אבל לאוו דווקא פוליטית מדינית, אלא אולי יותר פוליטית חברתית.. גם איכות הסביבה זה פוליטי, רק פוליטי חברתי... בכל מקרה אם היא לא רואה את זה כחלק ממנה, אז עדיף שלא.. כי אז לא יהיה אמת בשירים שלה והאמת של היוצר היא החשובה מכל. 3. ללא ספק היו דוחים את יציאת הדיסק אם היו יודעים שזה מה שיקרה, אני חושבת שלא היו צריכים לדחות, כיוון שהמצב עכשיו, יכול להמשך שנים ואי אפשר לעצור את החיים, בגלל המלחמה, להפך, צריך להמשיך, לחיות ולהנות ולעשות הכל אותו הדבר, אחרת נותנים לאוייב לנצח!!

שגעוגי

New member
את לא נחה לרגע, הא?../images/Emo6.gif

1. לדעתי 'זמנים משוגעים' הוא שיר מקסים. ואולי באמת לא הייתה החלטה להוציא אותו כסינגל אבל בעקבות המצב הוא יצא. אני חושב שזה טוב שיש שיר שאנשים יכולים להתחבר אליו איכשהו, במיוחד במצב הזה. 2.לאלאלאלא! כל היום פוליטיקה. לפחות בצד השני, הצד של קרן...אפשר להירגע ולשכוח מהכל. אני חושב
. 3. לדעתי זה טוב שהדיסק יצא בימים האלה. הרבה יותר אנשים בבתים...אז הם קונים את הדיסק כדי לשמוע וכדי שתיהיה להם תעסוקה
. חוצמזה שיש שם שירים שמתקשרים להרבה דברים. אני רק מקווה שכשהמלחמה תיגמר..האלבום של קרן לא יזכיר לי את התקופה הזאת.

Rachel47

New member
אני../images/Emo35.gif נחה../images/Emo35.gif../images/Emo15.gif

אמממ..אני מאמינה שאני עושה את זה לפעמים... רק ...תזכיר לי מה זה בדיוק..שאני לא אתבלבל
מהצד הזה זה נכון יהיה לנו סינגל מלחמה חחחחח במלחמות הקודמות בקושי היה רדיו ועכשיו..יש לנו שיר מלחמה וזה קרה לגמרי במקרה או ש...
המלחמה היא תרחיש יחצ"ני גדול ורחב היקף שנועד לקדם את מכירות האלבום
אויי איזה כיף להיות מסטולה אחרי יום עבודה קשה ומקלחת ארוכהההההההההההה
גמני מאוד נגד מסרים פוליטיים בשירים
למרות שאם לקרן יהיה משו להגיד והיא תגיד אותו בשיר אז ממש אין לי בעיה עם זה אני רק לא רוצה שזה יהיה..כמו שטליהיא אמרה..מאולץ.."כי כולם עושים" אני רוצה את השירה האמיתית שלה
אני לא יודעת אם זה טוב כל כך להוציא את הדיסק עכשיו אני גם הייתי דוחה את היציאה הרבה אירועים יחצ"ניים" מתבטלים ומשתנים בגלל זה אז אמנם כן נוצר רעש ובאזז בדרך זו או אחרת אבל..לא כל הפוקוס מכוון לזה וזה לא טוב..אני רוצה השקה נורמלית

razpg

New member
דעתי...

1. "זמנים משוגעים" מאד מתאים למצב של היום. אבל אי אפשר לדעת מה יהיה מחר! לפי מה שאני יודע להוציא סינגל לוקח לפחות שבוע! מה שאומר שאולי עוד שבוע המלחמה הארורה הזאת תגמר! (הלוואי!) מצד שני אני חושב שהשיר הזה מתאים לצאת כסינגל רק בתקופת מלחמה כי השיר מדבר ממש על תקופה ספציפית. כמו שאני חושב ש"על שפת הכינרת" מתאים לקיץ ולא חורף וזה יהיה מוזר אם ישחררו כזה שיר בחורף. אבל אם קרן תשחרר את "זאת שבמקומי" היא תצליח יותר ברדיו. ולכן אני חושב שאם בוודאות יודעים שהמלחמה תמשיך גם כשהסינגל יצא אז לשחרר אותו ואם יש סיכוי שהמלחמה תגמר (וזה מה שאני מתחנן מעומק ליבי) אז להמשיך בתוכניות כרגיל. 2. היות ואותי מאד מעניינת הפוליטיקה בארצינו הייתי אמור להגיד שאומן שמתעסק בפוליטיקה יותר יעניין אותי וזה בדיוק הפוך!!! (אני ממש לא מסוגל לשמוע את "מוקי", "אביב גפן" (את אביב גפן אני מתחיל לסמפט "עם הזמן" בגלל שהוא מתחיל קצת להתבגר אבל עדיין לא מת עליו.), "אריאל זילבר", "הבילויים", "סאבלימינל" הדג נחש וכו'... זה לא שאני לא אוהב אומן שמתעסק בפוליטיקה... אבל אצלינו בארץ רוב האומנים לא מתעסקים בפוליטיקה ופתאום כשיש אומן שמתעסק בפוליטיקה אז הוא ממש מקצין הכל ואני ממש לא אוהב אנשים קיצוניים. (משתי קצוות הקשת!)--- יש להם שינאה בעיניים (יכול להיות שרק אני רואה את זה.) אבל עדיין יש אומנים שמצהירים את דעתם הפוליטית ואין להם שינאה בעיניים כי הם מצהירים את הדעה בצורה לגיטימית שלא פוגעת באף אדם. (כמו: "אתי אנקרי", "שלמה ארצי", "אריק איינשטיין", "רמי קליינשטיין" ועוד רבים וטובים.) ולכן אני אוהב אותם. בטח זה נשמע לכם מוזר שאני לא אוהב מוזיקה של אומן בגלל הדעה שלו. אבל אני חושב שאומן שמצהיר את דעתו הפוליטית שהיא מלווה בשינאה לחצי מהעם זה גם משפיע על השירים. (שומעים את הזלזול בשיר) קצת גלשתי... אני חוזר לקרן. הסגנון של קרן כ"כ מיוחד כי היא כותבת מה שהלב שלה אומר לה. אני חושב שקרן לא צריכה להתעסק עם פוליטיקה מדינית כמו "שמאלנים נמאסתם" או "כל מי שלא בא כתום" אלה בצורה פוליטית שלא פוגעת באף אדם אלא רק עוזרת ומקדמת את העם שלנו. אני חושב שאם קרן היתה כותבת שיר על העניים בעם או על היחס של המדינה לאנשים הפחות מקובלים פה זה היה מרגש והיא היתה מקבלת אהדה רבה מכל מקום אפשרי! (תסתכלו על "מליונים" של אתי אנקרי--- כמה שהשיר הזה מתייחס לחוליה החלשה בעם.. השיר הזה ממש מחזק!) לסיכום: זה לא יזיק לקרן להתעסק בפוליטיקה אבל לא בצורה קיצונית מידי... (להגיד לכם את האמת קרן לדעתי כן מתעסקת בפוליטיקה היא רק לא רוצה להצהיר את זה! השיר "יותר מידי" הוא שיר פוליטי לכל דבר.) אני גדלתי ונולדתי בגוש-קטיף אם היה איזה זמר שהיה כותב שיר על הנופים שהיו שם או אולי על העצב של התושבים ולא שירים מפגרים וקיצוניים כמו של שאריאל זילבר כתב זה היה עושה לי טוב על הלב! (לי ולעוד אנשים רבים) וזה גם לא היה פוגע בו-- אולי יבוא יום ואני אפרסם את השיר שאני כתבתי על הבית שלי, אני בטוח שכל מי שיקרא את השיר יתרגש (גם שמאלנים וגם ימנים) כי זה לא שיר פוליטי... זה שיר על הבית
שלעולם לא ישוב! ועל השקיעה המדהימה שם!
(וואוו איזו חפירה! בחיים שלי לא חפרתי ככה...) 3. אני חושב שטוב שלא דחו את צאת הדיסק... ההפסד שלנו במלחמה הזאת יקרה ברגע שהיא תשפיע על שיגרת חיינו בצורה מוגזמת! מי שהגיע עד לפה אני מוסר לו תודה רבה!

התשובות שלי

1. אני לא חושבת שזה שהוא לא השיר הכי יפה בתקליט לא הקריטריון הבלעדי לכך שהוא לא ישוחרר כסינגל הבא...יש עוד קריטריונים, שחלק מזה זה המצב מבחינה פוליטית. שלא לדבר על כך שזה שהוא לא השיר הכי יפה לטעמך אבל אולי לטעם אחרים הוא כן השיר היפה מבין השירים בתקליט...אני אישית חושבת שלא משנה מי השיר הבא שישוחרר, ואם להיות ספיציפית אז אם הוא משודר הרבה עקב המצב - למה לא? חשיפה זו חשיפה זו חשיפה...לא משנה מה השיר...אני רק חושבת שזה יכול לעשות לה טוב, ולא משנה איזה שיר ישוחרר, כי כולם טובים2. אני אישית לא אוהבת שמביעים עמדה פוליטית, את זה תשאירו לפוליטקאים. אם במידה והיא תביע עמדה זו או אחרת אז ישנו סיכון ואפשרות שהרבה יסרבו ממניעים פוליטיים לשמוע אותה וללכת להופעות...(קרי רוג'רס וולטרס והבעת עמדה פוליטית). מה שאני מנסה להביע שאם תביע עמדה פוליטית זה יכול ליצור אנטי...3. אני לא חושבת שהיו צריכים לדחות את מועד היציאה. אין מה לעשות. החיים ממשיכים. עם כל הכאב והצער. אני אישית חושבת שמוזיקה בכלל, והשירים של קרן יכולים רק לעודד, לגרום לתחושת הזדהות על ידי הקשבה למילים, ואף תחושת רגיעה זמנית ורק להקל.מקווה שהייתי מובנת וברורה ושהצלחתי להביע את עמדותיי

קבלי ח"ח עצבני (?!) על השאלות ..

1. "זמנים משוגעים" מקבל תשומת מיוחדת ולא שגרתית בגלל היותו כל כך קשור למצב הביטחוני ששורר כאן כרגע במצב כזה יכול להיות שההפקה תחליט לשנות כיוון ולהוציא דווקא אותו כסינגל אני באופן אישי לא חושבת שהוא השיר הכי יפה באלבום, הוא מקסים כמובן אבל יש יותר יפים ממנו שצריכים לצאת כסינגלים קודם..ואח"כ נחשוב עליו השאלה שלי היא אם אתם חושבים שצריך להוציא אותו כסינגל בהשפעת המצב או שאתם מעדיפים שהם ילכו עם התוכניות והקו שלהם ומה שמתאים להם ולא לכל המדינה תשובה: אני חושבת שמעשה נכון וחכם להוציא אותו כסינגל בהשפעת המצב. מבחינה מנטלית כזו- שהתאם למצב ..המון אנשים יוכלו להתחבר,ולהזדהות,וזה נורא חשוב,ומחזק . ואפילו אולי יעלה לקרן את ההערכה הכללית של הסביבה אליה . ומבחינה כלכלית- אני חושבת שזה גם יכול לעזור לקרן ,כתוצאה מזה שלא הזדהות של המון אנשים וכל הדברים שרשמתי הנ"ל ,ייצא לקרן רק טוב מזה . אנשים יותר יאהבו,יתחברו,יצפו לשירים הבאים ,ומי יודע ..אולי יקנו . 3. קרן אמרה באירוח שהיא לא מתעסקת בכלל בפוליטיקה (לעומת מישו אחר..שמשחק איתה בהצגה..שכותב הרבה על פוליטיקה |גבה|) האם אתם חשבים שקרן כן צריכה להתייחס לזה בשיריה אפילו קצת..או להעביר מסרים דרך השירים או שאתם מעדיפים שהשיר תישאר נקייה בלי מסרים נסתרים ועמדות תשובה: בעניין הזה,אני דווקא שמחה שזה ככה . א.כי יכול להיות שהמון אנשים היו פחות מסמפטים אותה אם הם היו יודעים שהדעה הפוליטית שלה נוגדת את שלהם . למרות שיכול להיות גם ההפך .. וגם בגלל שבעניין הפולטיקה,להראות בגלוי את הדעה שלך לכולם,זה צעד גדול ,לדעתי . ואם עושים אותו,צריכים להיות שלמים איתו .. אז ככה שעדיף שלו,שלו יהיו פלוסים או מינוסים,ללכת על בטוח כמו שאומרים
3. אם היו יודעים לפני שהמצב יתדרדר ויהיה ככה.. את חשובים שהיו צריכים לדחות את יציאת הדיסק בגלל זה תשובה:ממש לא . רק אלוקים יודע עוד כמה דברים יכולים לקרות ..ועוד במדינה הזו,שלא חסר אקשן . ואם יתחילו לדחות ..זה יכול שלא להיגמר . אם זה התזמון,כנראה שזה התזמון הנכון . ואם זה מרגיש נכון,אז בכלל . חוץ מזה ..אני לא חושבת שהמצב כרגע זה מה שיפגע במכירתו של הדיסק . זאת אומרת .. אני חושבת שאם הדיסק מספיק טוב,והשירים מספיק איכותיים, אז אני לא חושבת שקטיושות וכאלה,יגרמו לא לקנות אותו:\ קיצר,אין מה לעשות. צריך לחיות את ההווה, ואפשר לדחות עד אין סוף ..המצב לא משהו,וככה זה . קיצר, מקווה שהבנתם אותי ..חח

למעלה