דיון על אקו"ם - המשך

weird dust

New member
דיון על אקו"ם - המשך

היות והדיון הקודם הוא לא על אקו"ם והנושא כבר עלה ואנו מדברים עליו - אני פותח המשל שירשור. אני לא חושב שהתבלבלתי, הרדיו נחשב כהשמעה בציבור למרות שהם משלמים מיסים משל עצמם - אז רגע אם הם משלמים תמלוגים על השמעה ועוד תמלוגים על זה שזה מושמע בציבור, למה אני לא יכול להשמיע בחוץ לכול העולם רדיו בלי לשלם תמלוגים בגלל שהם כבר שילמו - הדבר עקום לחלוטין ולא הגיוני שנשלם פעמיים לרודפי בצע למיניהם. ואני יודע שבארץ קשר לאומנים לגמור את החודש - אני לא שומע מוזיקה ישראלית ואני גם לא מוריד אבל אני יודע שהמצב קשה ולא הגיוני שהחברות ירוויחו פי2 יותר מהאומנים.

weird dust

New member
לא וזה גם לא ישנה כלום

אנחנו בארץ צרכנים גרועים, והמיסים חונקים אותנו. אבל אני כבר לא ישנה את העולם - כל אחד לנפשו. נמרוד לב הבין את מה שאני אומר וניתן לקרוא את זה בכל מיני אתרי שיתוף עכשיו זה רק שאלה של זמן עד שעוד יבינו את זה. כבר היום קראתי שברי סחרוף מוכר דיסק ב25 שקל באינטרנט מה שבטח בגלל התנתקות מכל מיני גופים וצימצום אריזה וכ'ו, אולי זה העתיד.

קומפוזרים גם!

יענו, אם אני לוקח שיר ומשפצר אותו לשיר פלוגתי, אני אשלם גם!?

weird dust

New member
זה תלוי

אם הכותב מת לפני הרבה שנים (לעתי זה היה 90 שנה) אז לא, אין לך צורך בתשלום תמלוגים. אם לא אז גם על הלחן אתה חייב לשלם ולך תדע אולי יום אחד עקו"ם יבצעו פשיטה על הבית שלך
(זה כבר מוגזם ובצחוק - למי שלא הבין). בעיקרון גם על שירי עם יש צורך בתשלום תמלוגים, עכשיו רק השאלה למי?

רק אם המחברים ידועים

שירי עם שמחבריהם הם "עממי" - היינו לא ידוע מי המחבר - אין תמלוגים.

weird dust

New member
היה איזה משהו עם שרית חדד

בקטע של ה"עממי" הזה. ניראה לי שעקום תבעה או משהו כזה. (כן הגיע הזמן שאני יעזוב את הפורום בבושת פנים אחרי האיזכור האחרון) מישהו זוכר במקרה?

אני מכיר סיפור אחר

שבעל מספרה שם מוסיקה אצלו ותבעו אותו. השתן עלה להם לראש!

weird dust

New member
כן על זה דיברנו בשרשור הקודם

אם לא הוזכר כראוי זה הסיפור על הרדיו בחנות. בכל מקרה כן זה נהיה לדעתי מעיין סיחרור ענק שהם לא מצליחם לצאת ממנו, וכמו שהיו כבר לא מוצאים יותר חלבן, מוכר נפט או קרח מה שבזמן שפינק פלויד פעלו היה בשפע גם הם יעלמו בסוף (כל הארגונים והלייבלים) אלא אם הם יתחילו לחשוב אחרת - ואצלנו במדינה יש כל כך הרבה מיסים, משהו קטן לא ברור לי - אם אין לאומנים כסף כי לא קונים אותם והמדינה צריכה להשקיע בהם יותר למה אין הוזלה במיסים על יצירה מקומית? עוד דבר בעייתי.

weird dust

New member
לא שידוע לי

כמו שאמרתי אנחנו כציבור קשה לנו להתאגד. ואם אנחנו חושבים על דון קישוט שהלך להילחם בתחנות רוח זה כמעט אותו הדבר, אלא שאולי הפעם כדאי לקרוא לו דונקי שוט.

לפני כמה שבועות העליתי כאן שאלה

מה הייתם רוצה שישתנה בתרבות הישראלית - כולל תחום המוסיקה - ולא היו תשובות. חוץ מתלונות וקיטורים על אקו"ם וכיו"ב - מה באמת הייתם רוצים שיקרה? ואיך הייתם עושים את זה? לדוגמא, דובר כאן על כך שלהקות ואמנים צעירים אוכלים קש, ומרבית האמנים בארץ לא מתקיימים ממכירות תקליטים בלבד, אלא בעיקר מהופעות (ומחלטורות). מה הייתם עושים בנידון?

מה שמעניין אותי במיוחד זה לחשוב

מה אנחנו - הן כצרכני מוסיקה (ותרבות בכלל) והן כיוצרים - יכולים לעשות כדי לשנות את המצב. ובמונח "המצב" אני כוללת לא רק את עניין הזיופים והמחירים, אלא את הרדידות הכללית של המיינסטרים. מה דעתכם?

weird dust

New member
המיין רדוד במיוחד

אם מישהו קרא עיתונים לאחרונה דובר שכל אלו של כוכב נולד הרוויחו השנה יותר מ200000 שקל (שוב תלוי מי ואיפה). המוני אומנים, ואפילו מוכרים, לא מצליחים לגמור את החודש בעוד מי שאפילו לא כתב שיר אחד ובסך הכל עשה ביצוע וחשיפה מוגזמת לציבור זכה בהמוני שקלים בקלות. הנוער הולך ומידרדר, האנשים מושפעים יותר ויותר מהטלויזיה ואולי הסוף הוא באמת פשיטת רגל כללית לרוק בארץ ולשאר אומני השוליים.

aviah

New member
לקנות יותר דיסקים

הפתרון פשוט מאוד. להפסיק לצרוב ולקנות יותר דיסקים.

למעלה