דיון על ג'ון..

backstreet girl

New member
דיון על ג'ון..

למי שיש את כל האלבומים של ג'ון אומי שהקשיב להם ועומק גם מי שקרא את המילים לשירים שמע או ראה שרוב שירים של ג'ון מוצגים באור שלילי ודכאוני. גם המוזיקה שלו לרוב איטית ודיכאונית. השירים שלו מאוד פסימיים ואני חושבת שהסמים מאוד שינו לו את צורת החשיבה. אז שאלת הדיון היא. האם אתם חושבים שצורת החשיבה של ג'ון השתנתה ונהיתה פסימית בגלל הסמים.

לא.....

ההפך, אחרי תקופת הסמים ג'ון התחיל לדאוג לעצמו. אבל ברור שיש השפעה על השירים שהוא כותב. שירים שהוא כתב על התקופה הקשה ומה שקשור בה, ישמעו לך שליליים, וצורת החשיבה של ג'ון כיום לא נראית לי פסימית בגלל הסמים אלא, הוא בא בגישה של עברתי הרבה דברים ואני עשיתי הרבה דברים.. יכולות להיות הרבה פנים לשאלה זו..

lollapalooza

New member
אני לא מסכימה...

אם תקשיבי לשני האלבומים הראשונים שלו, אז הראשון ממש משוגע והשני יותר דכאוני ואפל. וזה כן יכול להיות בהשפעת הסמים. אבל תמשיכי הלאה, ב"להקליט רק מים" יש שירים שאולי נשמעים דכאוניים, אני אישית הייתי אומרת "עצובים", וברור שהרבה מהם קשורים לתקופת הסמים שלו, אבל זה יותר בקטע של הבנה אחרת של החיים, של התמודדות עם מה שהיה בתקופה ההיא והמשך הלאה. למשל בשיר Saturation, שבעיני הוא מאוד עצוב, אבל הוא מדבר על השלמה עם המצב ועם החיים שאחרי הסמים. וכן יש שם שירים שנשמעים לי אופטימיים. ידיד שלי קרא לזה "עצב אופטימי" ונראה לי שזו הגדרה טובה. אבל אז, בShadows וגם בכל האלבומים החדשים, אני רואה גם את העצב, ההתעסקות בתקופת הסמים, אבל הרבה אופטימיות ושירים יותר שמחים. אני לא חושבת שהמוזיקה שג'ון עושה היום היא דכאונית. ממש ממש לא. כמו כל אמן, יש לו את השירים היותר שמחים והפחות שמחים. לדעתי את גם משווה, וזה בלתי נמנע, בהתחלה, את המוזיקה שלו לזו של הפפרז. תעשי את ההפרדה ותראי שזה לא מדוייק. מה שכן, ברור שהסמים שינו לו את צורת החשיבה, אבל לא לכיוון הדכאוני, בדיוק להפך. "I must live to die" , למשל.

אני מסכימה איתך

אני לא מכירה כל כך טוב את הראשונים שלו. בעיקר מ-shadows אבל המילים שלו כל כך אופטימיות. אולי זה הגיל הקרוב של שנינו שגורם לי להזדהות עם הרבה ממה שהוא כותב וגם תהליכים כואבים שאני עברתי(לא רק סביב אהבה נכזבת וכאילו אלא ממש התמודדות עם השדים שלי). אני מבינה אותו כל כך ובדקויות הכי עדינות.ואני חושבת שבוא כותב מתוך הרבה כאב אבל כאב של הקלה ושמחה ואופטימיות.

lollapalooza

New member
הו

אז את ממש ממש חייבת את To record only water for ten days. הוא פשוט (ו)נפלא.

kalista

New member
אם כבר מדברים על דיסקים של ג'ון...

חוץ מATAXIA ומ THE WILL TO DEATH ,שכבר יש לי, מה הייתם ממליצים לי לקנות מהדיסקים שג'ון הוציא השנה? בדיוק קניתי את shadows.." וממש אהבתי...

את אינסייד אוף אמפטינס../images/Emo13.gif

הוא ממש יפה. אהבתי איך שג'ון מוציא את הגרון שלו שם...
[אינסייד א ברייק
]

backstreet girl

New member
ואני שמעתי רק 2 אלבומים שלו../images/Emo10.gif!

ואני ממש ממש ממש רוצה לקנות אחד..ממש ממש אבל אני לא יודעת איפה. איפה אתם קניתם? אני רצה לקנות את זה עם השם של השדים עם אנשים... אוי זה אלבום כזה מהמם
.

lollapalooza

New member
בכל חנות מוזיקה שמכבדת את עצמה...

ואנשים- "להקליט רק מים במשך עשרה ימים". לפני כל החדשים. חובה, חובה, חובה.

backstreet girl

New member
אז מה את ממצליצה לי

להקליט מים או צל עם אנשים? פשוט במרץ אני עושה מסע דיסקים מטורף(עם ה-500 שקל שיהיו לי) ואני רוצה דיסק רחד של ג'ון.

lollapalooza

New member
קודם מים, אח"כ צללים.

זה יעזור לך להבין אותם יותר טוב, ואת העבודה שג'ון עשה שם. או לפחות ככה נדמה לי. "צללים" מאוד מוקפד ועשוי יפה ומופק כמו שצריך ויש בו תופים והכל, והמים הוקלט, אם אני לא טועה, אצל ג'ון בבית, באיכות לא מי יודע מה, הוא גם היה יחסית די אחרי הגמילה, אז היו לו תותבות והקול שלו עוד היה שונה לגמרי ממה שאת מכירה אותו עכשיו, הוא נעשה הכי פשוט בעולם, עם מכונת תופים וג'ון מנגן ומפיק את הכל. אבל מה, הוא כל כך מדהים בפשטות שלו, בכנות, באופטימיות והעצב. חבל לך על הזמן, יצירת מופת. לוקח קצת זמן לעכל אותו, לי אישית לקחו לפחות 4 האזנות, אם אני זוכרת נכון, אבל ברגע שקולטים את הגאונות שלו, אי אפשר להפסיק להקשיב לו. אחרי זה תעברי לשאדוז, זה יותר טוב ככה, מאשר לקנות אותו קודם ואז לעשות רגרסיה.

סליחה... מישהו יכול או יכולה

לרשום לי את רשימת הדיסקים של ג'ון לפי סדר יציאתם

למעלה