דיון על הגדרות

דיון על הגדרות

בזמן האחרון הכרתי הרבה מושגים חדשים אבל טיפה הלכתי לאיבוד ביניהם..
מישהו אולי יכול להסביר לי על
ג'נופוביה דמיסקסואלים א-מיניים והדמיון והשוני בין הקטגרויות?

תודה וחג שמח :]

k500

Active member
מנהל
קראת את ההגדרות והלכת לאיבוד?

כי כל דבר הוא הגדרה בפני עצמה וכל אחד מדבר על דברים מעט שונים במיניות, משיכה מינית ועוד. ג'נופוביה מדברת על פחד, א-מיניות על חוסר משיכה וכן הלאה, אבל לא אכתוב עכשיו מההתחלה את ההגדרות.

אז אשאל אותך כך: קראת כל אחת מההגדרות ולא ראית מה ההבדל בין כל אחת, או שקראת באופן חלקי והכל נראה לך כמעט אותו דבר?
בכלל, איפה קראת?

היי!

קראתי פה במילון מונחים ועוד מדיון שהתפתח בפייס ועוד קצת מגוגל.

הלכתי לאיבוד.

דמיסקסואלים וג'נופובים נכנסים תחת ההגדרה של א-מיניים? כי אני זוכר שאיפשהו כתבת שגם א-מיניות איננה לאו דווקא חוסר מיניות טוטאלי...
או מה שמבתלבל אצלי בכלל זה השוני שבין משיכה למיניות
יש מקום שמשווה בין כל המושגים?

אולי הכי נוח אהיה אם אני אכתוב את מה שידוע לי

ואנשים פה יתקנו אותי במידת הצורך.
&nbsp
א-מיניים זוהי הגדרה לבנאדם שלא מוסגל לחוות משיכה מינית לבנאדם אחר.
דמיסקסואלים- זו הגדרה לבנאדם שמסוגל להימשך מינית לבנאדם אחר רק לאחר שהוא נמשך אליו רומנטית קודם לכם.
וג'נופוביה זהו פשוט פחד מסקס.
&nbsp
אגב, בפורום הזה יש עוד ג'נופובים?
&nbsp
&nbsp
האם ההגדרות האלה שהגדרתי הן מדוייקות?

k500

Active member
מנהל
אתה בכיוון, רק לדייק מעט:

א-מיניות היא חוסר משיכה מינית ולא חוסר מסוגלות, כלומר זה עניין של רצון, נטייה ולא משהו שאתה לא יכול לעשות או לא מסוגל לעשות. אתה יכול, אבל לא מעוניין בכך.
דמי-מיניות זו משיכה מינית אחרי שמפתחים רגשות לאחרים ולגבי הג'נופוביה, אנחנו לא מציינים את המונח כאן כי הוא לא ממש רלוונטי לא-מיניות בסקאלה של משיכה מינית לאחרים. אתה יכול להיות מיני לגמרי בנטייה שלך או א-מיני אבל הפחד ממין יכול להיות בשני המצבים הללו כך שזה לא קשור רק לא-מיניות.

מקווה שקצת הסתדר לך מה זה מה.

oren639

New member
מקווה שתסלחו שאני מתפרץ..

אני מבין את ההבחנה, אבל תכלס א-מיני/ת, ג'נופובי/ת, ואחד/ת שבחר להתנזר - כולם לא מקיימים יח"מ. לא קיימים קשרים רומנטיים בין ג'נופוב לא-מיני, למשל?

k500

Active member
מנהל
תלוי

נכון שבשלב מסוים כל אלה לא מקיימים יחסים, אבל מדובר בסיטואציות שונות שיכולות להיות זמניות או תלויות נטייה ובחירה. זה לא משהו קבוע או בלתי ניתן לשינוי.
מאחר ולא כל הא-מיניים נמנעים מלקיים יחסי מין (ישנם דמי-מיניים או א-פורים, למשל), ג'נופובים יכולים לקיים יחסי מין בשלב מסוים אם הם ירצו ויעברו תהליך כלשהו בהתאם לרצונם ומי שמתנזר, זה יכול להיות זמני, אחרי או לפני יחסי מין.

ג'נופוב וא-מיני? לא מכיר, אבל הכל אפשרי.

למעלה