דיון על הורות גם אצלנו

gils33

New member
דיון על הורות גם אצלנו../images/Emo13.gif

הילד/ה מתעניין בדבר שלא מעניין אתכם בכלל.(כדורגל,כדורסל,טניס,הוקי,חלילית,חמוסים,נמלים) הוא נכנס לחוג כזה שמתעסק בזה. במסגרת החוג או שלא,כלומר בזמן הפנאי שלו, יש מפגשים/משחקים/ארועים. אופי הפעילות ממש לא מוצא חן בעינכם בגלל אותו נושא. מה תעשו? תלכו בכורח? תסבירו לו למה לא? לא תלכו?

elotan

Member
תלוי בן כמה הילד

אם הוא קטן ואין ברירה - לפחות מסיעים אותו לשם וחזרה (אם הוא בגיל של להישאר לבד או שיש הורה של חבר שיכול להשגיח עליו תחזור הביתה) אם הוא גדול שיילך לבד.

elotan

Member
כן אבל זאת לא דוגמא טובה

כדורגל אני אוהב אבל הייתי מסיע לחוג בלט, למשל. ואם הילדה קטנה אז גם הייתי נשאר איתה. תמיד לפני משחקי הבית שלנו יש בלט לילדות קטנות ואני רואה שם הרבה הורים.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo6.gif עלה והצלח../images/Emo8.gif לילדים יש נטיה מרגיזה לבחור בדרכים שהוריהם לא תכננו שילכו בהן ../images/Emo13.gif אני התחתנתי עם גרמני (הוריי ניצולי שואה) אחותי התחתנה עם אשה אחותי השניה היגרה לחו"ל טוב שאין עוד אחות- בטח היתה חוזרת בתשובה ../images/Emo8.gif על זה נאמר: לא פחות משההורים מחנכים את הילדים, הילדים מחנכים את ההורים-וטוב שכך ../images/Emo13.gif

elotan

Member
זה לא אותו דבר, מכיוון שכל מה ש"עשיתן" להורים

עשיתן בתור בוגרות ולהוריכן היתה נתונה הבחירה האם לקחת בזה חלק או לא (מסקרן, אגב, סתם מתוך סקרנות, לדעת איך הגיבו) גיל שואל על ילדים בגיל קטן שתלויים עדיין בהורים.

schlomitsmile

Member
מנהל
עשינו כהנה וכהנה גם כילדות ../images/Emo13.gif בעיניי אין הבדל עקרוני, כי הכל מתבסס על נקודת המוצא ההורית: האם ההורה רואה בילד חלום שלו שמתגשם או אדם בפני עצמו, שנורא מעניין להכיר וללמוד, ושתפקידו כהורה לתמוך ולכוון אותו במסעו למימושו העצמי, השונה והנפרד מזה של ההורה. איך הם הגיבו למה שסיפרתי כאן? היה להם קשה, אבל הם מעולם לא ניסו למנוע מאיתנו ללכת בדרכנו. אם מעניין אותך, הנה הסיפור של בעלי ושלי, כפי שהוא סיפר אותו בפורום אחר, לפני כמה שנים וילד http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=257&aId=69341

elotan

Member
ההבדל הוא מהבחינה הטכנית

גיל לא שאל אם נתמוך / לא נתמוך, אלא אם ניקח חלק פעיל ונשתתף בזה בעצמינו. פה יש הבדל אם הילד יכול ללכת גם לבד (בלעדינו) או שלא.

elotan

Member
ועכשיו קראתי גם את הסיפור של בעלך

עברית מעולה יש לו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אכן יש לו כשרון לשפות גילוי נאות- אין שם שגיאות כתיב כי ביקש ממני לעשות לו הגהה ../images/Emo13.gif נכון שכשהילד עדיין ילד הוא צריך יותר תמיכה פעילה מצד ההורים כדי לממש את בחירותיו. אבל לעניות דעתי האישית מאד, זה רק מחזק את החשיבות של התמיכה הורית בילדוּת. כלומר אם בחור בן 18 יחליט שהוא רוצה ללמוד בלט, הוא לא צריך את אבא בשביל זה. אבל אם ילד מחליט כך, הוא בהחלט צריך שההורים גם יסייעו טכנית, וגם יגבו ויעודדו אותו. ואני חושבת, שאם הם יעשו זאת, הם ירוויחו בן שמח שמממש את עצמו, וגם קשר טוב איתו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אשתדל לעודד ולתמוך בו בזכות הבכור שלי למדתי על דינוזאורים, על STAR-WARSעל "שודדי הקאריביים" ,על מלחמות נפוליון ועוד כמה דברים שבלעדיו לא היו מעניינים אותי ../images/Emo13.gif תחום העניין של הילד הוא חלק משמעותי מעולמו. אם הוא מזמין אותי לשם- למה שאפספס את ההזדמנות?

gils33

New member
הדרך שלך

להביט על החינוך מדהימה אותי כל פעם מחדש הזדמנות את אומרת..... אם לדוגמא יש לך פוביה מחיה מסויימת,או שאת שונאת תחום מסויים,האם בכל זאת תלכי איתו?

schlomitsmile

Member
מנהל
אני שונאת מלחמות (לא סתם קוראים לי שלומית../images/Emo13.gif) רוב תחומי העניין שלו עוסקים איכשהו, במישרין או בעקיפין, במלחמות. אם הוא (או אחד האחים שלו) יגלה עניין בג'וקים (יש לי פוביה מג'וקים) זה יהיה אתגר לא פשוט בשבילי../images/Emo5.gif בטח הזדמנות ../images/Emo13.gif לפני שנה בערך, הבחור היה מהיר חימה וחוצפן כיאה למתבגר שכמותו. במשחק המחשב החביב עליו, נלחם את מלחמות הצלבנים בארץ הקודש, כולל בעכו. יום אחד הצעתי לו, שניסע יחד לעכו, במקום ביה"ס. טיילנו לנו בעיר העתיקה של עכו, בין המגדלים והחומות שהכיר ממשחק המחשב. אפילו אני נדהמתי איזה שינוי זה עשה בגישה שלו ../images/Emo13.gif באתי אליו, לעולם שלו, והוא כ"כ שמח. פתאום הוא בא אליי, הקשיב, חיפש אותי. כמובן שלא לעולם חוסן, וצריך תחזוקה לדברים האלה אחרת חוזרים לדפוסים הקודמים והלא חביבים. אבל כל הזדמנות להתקרב לעולם של הילד, היא בעיניי הזדמנות פז להכיר אותו, להתקרב אליו, להתחבר אליו, לחזק אותו, לבסס את ערוצי התקשורת בינו לביני.

elotan

Member
ASSASSINS CREED הראשון..........

אח איזה משחק הוא משחק גם המשחק השני שיצא עכשיו?

schlomitsmile

Member
מנהל
עכשיו הוא שרוף על משחק של מלחמות נפוליאון../images/Emo13.gif נכנס חזק לנושא, אפילו הכין מצגת על חיי נפוליאון וכל הקרבות שלו.

למעלה