דיון על הלונז'.

GrEeNwOmAn

New member
דיון על הלונז'.../images/Emo179.gif

מהי תועלת הלונז'? למה הוא עוזר? האם הוא שומר על כושר הסוס לדעתכם? האם טוב לעשות לונז' לסייחים שרק התחילו לעבוד עם או בלי רוכב?

GrEeNwOmAn

New member
../images/Emo175.gif

בטאג ליין, עדי תודה רבה לך, מאמר נהדר על הלונז'! לשמור על הכושר של הסוס ועוד... כן. הסוס עובד, וזו עבודה בשבילו. כן. כי הם לומדים בהתחלה בלי רוכב ואחרי זה עושים להם לונג' עם רוכב. אפשר להוסיף לסייחים באמצע הלונז' מכשול קטן. שיקפצו קצת. יויו

טוי בוי

New member
לונג' הוא לא בא על חשבון עבודה...

הלונג' משחרר לסוס את השרירים ונותן לו אפשרות למתוח את עצמו ולהשתחרר קצת והוא שומר על כושר של סוסים שלא יכולים לרכב עליהם אבל הוא לא בא על חשבון העבודה צריך גם לרכב! וגם הלונג' טוב לסוסים שיש להם עודף מרץ ורוצים לרכב עליהם אס=ז עם הלונג' מוציאים להם קצת מרץ.. לסיחח זה טוב ברור את לא יכולה לשים עליו רוכב!

אבל אפשר גם

לעשות לונג' עם מושכות צד או דאבל לונג' שזה כמו עבודה... לא חייבים לרכב...

לא מסכימה עם ביוטיהיפה.

ניתן לנסות "לחקות" את הרכיבה ע"י ציוד לונג' אבל הרכיבה עצמה לעולם לא תוכל להיות בדיוק כמו עבודת הקרעקע. כפי שכבר אמרתי, ללונג' יש חלק חשוב בחייו של הסייח, אך הוא לא יכול להחליף את הרכיבה. כאשר סוס לומד "לכבד" (respect) את הרוכב שעליו, ולומד מה כן ומה לא לעשות, למשל לא לעשות באקינג ושטויות, הוא לא יכול ללמוד את זה כאשר הרוכב שלו על הקרעקע. כמובן הלונג' הוא _ה_בסיס לאילוף הסייח אך הרכיבה עצמה נותנת לסייח דלת להבנה שיש מישהו עליו ולו (לסוס) יש אחריות, גבולות ומגבלות- מה שלונג' לא יכול ללמד.

מי דיבר על סייחים?

אני דיברתי על סוסים בוגרים ורכובים... אם באותו יום אי אפשר לרכב עליהם ורוצים שהם יתאמצו אז עושים למשל דאבל לונג' שהוא מאוד מאמץ! הוא כמו רכיבה.. אפשר לעשות כל מיני תרגילים עם הסוס בלונג' כפול...

../images/Emo4.gif אני עדין סבורה כי לונג' לא יכול

להחליף את הרכיבה עצמה. גם סוס בוגר צריך לכבד, למשל אני מכירה סוסי בית ספר בני 20+ שאין להם שום כבוד והם בתהליכי הבנה...
לונג' טוב כדי להוציא עודף מרץ או כ"תחליף" זמני לעבודה. אך במוקדם או מאוחר אותו סוס פשוט "יתפרק" אם אף אחד לא רוכב עליו במשך זמן ממושך.

TauraMan

New member
לא בקביעות..../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

אבל אם פעם בשבועיים ככה עושים לסוס לונג' זה רק יעזור לו לפתח תגובה לעזרים כמו הקול. ולשפר את שיווי המשקל שלו. לונג' עם שמבון או מושכות צד או לונג' כפול(עם 2 חבלים) גורם לסוס לעבוד מאוד קשה ולכן לא מומלץ לעשות לונג' יותר מ30 דקות. בנוסף לזה לונג' משמש כהתחלה טובה מאוד לסוסים צעירים ולא רק כי אי אפשר לשים עליהם רוכב אלא גם כי זה מכניס אותם למסגרת עבודה קבועה. לסוסים בשלבי אילוף מתקדמים(גיל 5 כזה) קפיצות בלונג' יעזור מאוד כי הם ילמדו בעצמם את הנקודות ואת מידת ההשקעה שהם צריכים להשקיע במכשול בלי שהרוכב יפריע להם.

אני לא אומרת שלונג' הוא תחליף

לרכיבה..! לונג' אפשר לעשות גם כדי להוציא עודף מרץ... אבל עושים גם לונג' עם מושכות צד למשל כדי לפתח את שרירי הגב והצוואר של הסוס.. זה מאוד חשוב לעשות לעשות לונג'! ודאבל לונג' הוא בכלל מאמץ! אפשר לעשות עם סוס אפילו תרגילים לטרלים... שלא נדבר ללמד אותו כל מיני דברים כמו מסגרת גבוהה שהיא מאוד מאמצת!

לונז' כפי שהמאמן שלי אומר זאת...

אומנות בפני עצמה!!!! היא לא קשורה לשום דבר.. זה אומנות משלה וללונז' יש תורה משלה... כשאני עושה לונז' אני כמעט ולא משתמשת בשוט לונז'.. אני משתמשת בקודים של כול כמו: קאנטר, טרוט, הליכה, וואו, יאללה ועוד... כאשר מבצעים לונז' חייבים שהאוזן הפנימית תהייה מופנמת כלפי מבצע הלונז'.... וכך אנו יודעים שהסוס נותן את 100% של הצומת לב!! הוא יהייה מוכן לכל תנועה שלכם... בשביל לקבל את תשומת הלב של הסוס צריכים לרקוע הם הרגל הרחוקה מהחבל לונז'... עושים צעד כלפי הסוס עם השוט ואז הסוס תגובותו תהייה בריחה החוצה ואחרי זה תראו שהאוזן הפנימית תהייה מופנת אליכם.. לכל מעבר יש את הנקודה שבה השוט מוחזק.. כאשר אני הסוס מבצע הליכה, אני מצביעה עם השוט לכתף הקדמית... בטרוט אני מצביעה ופתוחת את השוט לכיוון הבטן של הסוס... ובקאנטר אני מצביעה ופותחת את השוט למאחורי הרגליים האחוריות של הסוס...ברגע שהסוס עושה את כל מה שאני מבקשת ממני אני יכולה גם לבצע את המעברים בלי החזקת השוא ורק לפי קצב מילות המקצבים שאני אומרת... קשה להסביר את זה בכתב אבל שי למשל ראתה אותי מבצעת לונז' לסוס שלי יום חמישי והיא עצמה יכולה להגיד איזה מדהים זה!... לונז' בונה המון את שיווי המשקל של הסוס אם זה בסיבובים קטנים כמו בג'אמפ אוף ובכלל.. זה מפתח את כושר הלב ריאה של הסוס וזה גם מאמץ את הצד שהוא פחות אוהב לעבוד עליו... אני לפני כל אימון עם המאמן שלי עושה לסוס שלי 20 דקות לוננז'.. 10 דקות לכל כיוון וזה תורם לי ולסוס המון!! הוא נותן לי כבוד ואני בונה איתו את האמון והכרות.. הוא מזהה את הקול שלי ואת התנועות שלי.. לפעמים עבודת לונז' יכולה לתרום יותר מאשר רכיבה.. היא משחררת את הסוס ונותנת לו קצת חופש מהמסגרת הקבועה... לסייח זה טוב כי ככה הוא מתחיל להכיר את המסגרת של התנועה והמקצבים לפי בקשת הרוכב.. וככה בונים לו את השרירים בהתחלה...

למעלה