דיון על חברים ועל טריגרים

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
דיון על חברים ועל טריגרים

אולי ההודעה מתאימה גם לפמ"מ, ואולי בהמשך אעלה אותה גם שם, אך בינתיים היא כאן ואשמח לדעת מה דעתכם בענין. אני מעלה בהודעה אחת כמה נושאים לדיון יש לי חברה, חברה מאוד טובה אפשר לומר, בעצם אני לא יודעת, לא יודעת מה לחשוב אם נרצה לדייק. אני כל כך מבינה אותה למה היא פועלת כך ולא אחרת, לפעמים אומרת דברים שמתבררים כלא נכונים. אולי זאת הדרך שלה להיות "חזקה" ולשדר כלפי חוץ שהיא חזקה והכל בסדר איתה. אולי זאת הדרך שלה שלא ירחמו עליה והיא לא מעוניינת בכך. אולי זאת הדרך שלה לבקש יחס, שיתפסו אותה פעם (אולי היא משקרת שוב ושוב ע"מ שיתפסו אותה והיא עושה את זה בכוונה?). מבחינתי - היא בחורה מאוד מקסימה ועם המון תכונות מקסימות והיא יכולה לתרום לי המון, אבל מצד שני אני מרגישה שאני מתחילה לשאול את עצמי בכל שיחה איתה אם היא אמיתית וכנה איתי. אין לי את האומץ להגיד לה את זה, ואולי זה גם לא פייר ואני לא אמורה להגיד לה את זה כי בכל זאת היא לא הכי חזקה (ואת זה אני יודעת בוודאות). - אני מאוד רוצה להתקרב לחברה, אך בד בבד גם להתרחק ממנה. היא נמצאת במקום לא טוב ואני פוחדת "ליפול", אולי לא לאותו מקום, אבל עדיין ליפול. כתבתי במעורפל בכוונה, אבל אתן דוגמא להסבר: אם היתה לי חברה טובה שפתאום היתה מתחילה לצרוך סמים ולא מעוניינת לגשת לטיפול או לטפל בעצמה - מבחינתי הייתי מנתקת את הקשר איתה כי אני מאמינה שאנשים גם החזקים ביותר נופלים לסמים אם הם נמצאים בחברה לא טובה ואני לא אהיה מעוניינת להיות חברה של מישהי צורכת סמים ולהעמיד למבחן המציאות אם אפול אחריה אם לאו. אני מאמינה שאנשים נפלו בעקבות אנשים אחרים לסמים ולא כולם היו חלשים, אז למה לחשוב שאני מעל כולם? למה לחשוב שלי לא יקרה? למה לחשוב שאני חזקה ואני יכולה לעמוד בזה? - למה לא לברוח מצרות פשוט ולענין?

Shusho

New member
כשאנשים נופלים לתהום כלשהי

אסור לברוח מהם. חייבים להושיט להם את היד הזו לעזרה. אם הם יתפסו אותה זו כבר בעיה שלהם אבל לרוב עם משתעשתים עלעצמם ועושים את זה. אנימדברת מתוך מקום אחר, בו חברה שלי אושפזה בעקבות אנורקסיה ואני הרמתי ידיים ואני התרחקתי. אז נכון,ההתרחקות היתה עודמקודם ומסיבותאחרות אבל לא התאמצתי. ואני כל פעם מחדש שונאת את עצמי ונזכרת שעזרה שיכולתי להושיט לה. למה את לא תפלי אחרי אנשים אחרים לסמים? אני לא יודעת. זהתלוי אם את באה בגישה של 'אני אעזור לה, נקודה' ותערבי בעניין אנשים אחרים (כי אי אפשר לעשות את זה לבד) או תתענייני במה שהיא עושה. אם היא משקרת, ועושה הרבה דברים כדי לתפוס את תשומת הלב שלך (גם אם לא במודע) אולי היא באמת צריכה עזרה? למרותשהיא כביכול מרוחקת. אולי היא לא יודעת לבטא את זה. יש אנשים כאלה. אויל הגיע הזמן לבוא ולהעלות את כל השאלות האלה מולה?

sh53

New member
תודה על התשובה ../images/Emo13.gif

אנסה לתפוס אותה בהקדם ונראה, לא קל להגיד לפעמים את האמת בפנים, גם לא יודעת איך אעשה את זה.

noosh

New member
הממ, אני בטח אסטה מהנושא, אבל

היום בדיוק דיברתי עם אח שלי על משהו בסגנון. הוא אוהב מישהי, הם ידידים ממש טובים. לא נכנס לפירוט מערכת היחסים ביניהם, אבל לבחורה יש קצת בעיות של דימוי עצמי וכאלה. הביא לכמעט-הפרעות-אכילה. אח שלי סיפר על זה לאמא שלי, ואמא שלי לא מוכנה שהוא יהיה איתה בקשר. היא אמרה לו שאם הוא יתחתן איתה (מי בכלל חושב על חתונה?! הם אפילו לא יחד!!!) היא תעשה לו את המוות, וכל הזמן מעירה לו למה הוא מסתבך עם בנות מתוסבכות ובשביל מה הוא צריך את זה. ואני אומרת לו - כולם מתוסבכים בצורה זו או אחרת. וכולם צריכים עזרה לצידם. ואם אתה לא תהיה לצידה, ואף אחד לא יהיה לצידה, היא בטוח לא תעבור את זה. הכי קל לברוח, אבל זה לא תמיד נכון. אני לא חושבת שהייתי מנתקת את הקשר אם חברה שלי הייתה מדרדרת לסמים. אינ חושבת שהייתי מנסה להוציא אותה מזה. אולי, אם לא הייתי מצליחה, הייתי מנתקת. אבל היה חשוב לי לנסות. פשוט כי כשאנשים נופלים זה אומר שהם חלשים, אבל זה לאו דווקא אומר שגם אני אפול. זה אומר שאני קצת יותר חזקה, אולי, בתחום הזה, ויכולה לעזור להם. אם כולנו נברח מהצרות של אחרים אף אחד לא יצליח להנצל בעולם הזה, ונהפוך לחברה של אנטיפתים שמרוכזים בעצמם. אנחנו גם ככה חברה שיש בה הרבה אנטיפתים שמרוכזים בעצמם, אז טוב שיש את אלה שלא. אה, כן, ויכול להיות שאני תמימה. אפילו די הגיוני.

sh53

New member
גם לך תודה ../images/Emo45.gif

עניתי קודם ואין לי בינתיים מה להוסיף על מה שכתבתי.

שאלת הבהרה:

האם את משווה או משתמשת ב"סמים" כאלגוריה ל"שקרים"? כלומר, האם הרתיעה שלך להתקרב אליה, או הספק שמנקר בך לגבי כל מה שהיא אומרת, קשורים לכל הדעות שיש לך לגבי אנשים שקרנים והסביבה שהם פועלים בה (מה שהיא לא תהיה) כמו אנשים שצורכים סמים? עוד שאלה: איך לדעתך החולשות שלה משפיעות עליך?

sh53

New member
- טריגר - טריגר - טריגר -

הבהרה - לא מדובר בסמים אולי הבחירה בדוגמא הזאת לא היתה טובה. המדובר בהפרעות אכילה. איך כל הנושא הזה משפיע עליי? מאחר ואני לא פוגשת אותה הרבה פעמים היא לא משפיעה רבות כיום, אני פוחדת להיפגש איתה יותר כדי שהיא תשפיע יותר. פעם בעקבות פגישה איתה כששאלתי איך אפשר לאשפז אדם בגלל הפרעות אכילה והיא אמרה לי אם לדוגמא הוא אומר "שכחתי לאכול" (זה לא סתם משפט, אלא בכל הקשור להפרעות אכילה זה מבטא המון ויותר מסתם משפט). לאחר אותו מפגש גם אני פתאום יום פה ויום פה "שכחתי לאכול" וכמי שמכירה את עצמי - אין אצלי דבר כזה לשכוח לאכול, אני מנסה לעשות לעצמי ארוחות מסודרות ואיך שנגמרת ארוחה אחת אני חושבת על הארוחה הבאה כך שהיה מוזר לי פתאום לשים לב ששכחתי לאכול. אני מפחדת שזה מתחיל בקטן וזה יכול לגרור - לגרור גם אותי, בלי ששמים לב, בלי שמייחסים לזה חשיבות. אני קוראת בפורום הפרעות אכילה וזה מתחיל בדיאטה קלה ליום יומיים וזה ממשיך הלאה.

לא נדבקים בהפרעת אכילה

והיא לא באה יש מאין אלא מבעיה רגשית אמיתית. אבל, מה שאת מתארת מזכיר לי משהו אחר, מעצמי. את יודעת מהן מחשבות טורדניות?

sh53

New member
שמחה תמיד לשמוע ולהרחיב אופקים ../images/Emo13.gif

OK --

מילת המפתח בכל מה שאת שואלת היא "הקשר" (קונטקסט). בהקשר חייו של מישהו שמתמודד עם הפרעת אכילה, המשפט "שכחתי לאכול" באמת יכול להצביע על משהו פתולוגי - כי כל היחס לאוכל ולהזנה הוא פתולוגי. בהקשר חייו של מישהו אחר, המשפט הזה הוא סתם משפט שאומר משהו על כך שאולי - בפעם הראשונה בחייו - הוא היה כל כך עסוק עד ששכח לאכול. אם להיות יותר ממוקדת: "שכחתי לאכול" בהקשר של הפרעת אכילה הוא משפט מתחום הפתולוגיה, ובהקשר של חיים רגילים ללא הפרעת אכילה המשפט יכול להצביע על איזו אנומליה. אנשים מדברים על אוכל ועל היחס שלהם לאוכל כל הזמן ובכל מיני משפטים. כל עוד אינך מתמודדת עם הפרעת אכילה, את יכולה לשכוח לאכול, ולהגיד ששכחת לאכול בלי לדאוג. את גם יכולה להגיד שהכי מצחיק זה להגיד כרובית וכלום לא יקרה לך

sh53

New member
יכול להיות שזה בשל מחשבות טורדניות?

- טריגר - כלומר אני רוצה לרדת במשקל, חושבת המון על נושא המשקל וכל הקשור בכך, ומן הסתם גם מחשבות בקשר לכך שלפעמים אנשים יורדים במשקל יותר מדיי ויכולים לגרום לעצמם נזקים ואז אני "עוטפת" את עצמי בחומת הגנה מפני החברה? ואולי זה בעצם פחד שמשתק מפני/שמא יקרה משהו?

תגידי...

לא תלכי היום לישון בשקט אם לא נמצא איזו פתולוגיה עם אבחנה מהספרים? כשאדם עסוק במשהו - מן הסתם הוא חושב עליו יותר מאשר על דברים אחרים. כשהמשימה שלך לרדת במשקל היא בפוקוס, לא מן הנמנע שתחשבי על המשימה הזו יותר מאשר על משימות אחרות. מחשבה טורדנית כשמה כן היא. היא מ-פ-ר-י-ע-ה לך לחשוב דברים אחרים, והיא מגיעה גם כשאת לא רוצה לחשוב על אוכל ובעצם עסוקה בדברים אחרים. מחשבה טורדנית היא עד כדי כך טורדנית, שאת מוצאת את עצמך עסוקה בלארגן את החיים שלך ככה שהמחשבות יפריעו כמה שפחות. כלומר התפקוד נפגע ואת הופכת לשבויה (או לעבד) של המחשבות שלך. מתחילים להמנע מלעשות דברים ללכת למקומות וכו'. כל עוד את חושבת על הירידה במשקל ועל הדיאטה שלך ברמה כזו שעוזרת לך לעמוד בה לאורך זמן, ואת נמצאת באיזו מודעות לאכילה שלך (כי זה מה שאת צריכה לעשות בדיאטה, לאכול באופן מודע), זו לא מחשבה טורדנית.

ToryMaster

New member
בלאט [טריגר]

ומה אם את כן מתמודדת עם הפרעת אכילה? מה עם את מתמודדת עם זה שסיימת להתמודד איתה באופן פעיל? שושי העלתה פה נקודה שמאוד מוכרת לי. אני, עם אנה, סיימתי מזמן, היא כבר לא חברה שלי, וגם לא תהיה. ועדיין, נכנסת לפורום הפרעות אכילה ובא לי להקיא, ומדברת עם חברות אנורקסיות שלא חושבות אפילו על טריגרים ועל להיזהר, או לקבל טיפול. וזה משפיע עלי. אני עדיין אוכלת כמו שצריך, אבל במשך מספר ימים אחר כך, אני תוהה איך זה ישפיע עלי, והאם הבטן שלי באמת שטוחה כמו שהיא נראית לי במראה, או שזו אשליה. איך באמת החולשות של אנשים סביבנו משפיעות עלינו, בעיקר כשאנחנו עצמנו מתמודדים עם דומות להן? ואיך מתמודדים עם ההשפעות האלה?

sh53

New member
אולי טריגר, לא בטוחה, לא יודעת

עשי מה שיעשה לך טוב והכוונה היא שאם משהו גורם לך לירידה לתהום וגורם לך לרצות להקיא וזה ממש טריגר עבורך והרסני - כן תקראי לילד בשמו - הרסני - אז דאגי להיות במקום שיקדם אותך ויעשה לך טוב עד שתתחזקי. בקשר לחברות אנורקסיות שלא חושבות אפילו על טריגרים ועל להיזהר - את צריכה לשאול האם הקשר איתן תורם לך באמת ולא הורס אותך ולוקח ממך כוחות שבקושי יש לך, אם התשובה היא כן - אז אני בטוחה שאת יודעת מה ההמשך. האם הבטן שלי באמת שטוחה כמו שהיא נראית לי במראה, או שזו אשליה - אני יכולה להגיד לך שראיתי אותך במציאות וזה לא, ואולי לא תאמיני לי ולכן אולי את זקוקה למישהו מקצועי שידע להוביל אותך בדרך המלך להרגיש את זה. זה שאני אחמיא לך כאן עד מחר, אולי זאת לא הדרך כי אני בטוחה שיש שעושים את זה וזה עדיין לא מקדם אותך בחיים ולכן אולי צריך לחשוב על דרך אחרת לפתור את זה.

ToryMaster

New member
זה העניין

אני יודעת, ובמשך רוב הזמן גם לא מפקפקת בזה. אבל כשחברות שלי מתחילות לדבר על זה, אני פתאום נזכרת כמה הרבה אנשים היו סביבי כשהייתי חולה, וכמה פחות ישנם עכשיו
.

למעלה