דיון על מהות המהות..

belli80

New member
דיון על מהות המהות..

בימים האחרונים אני צופה שוב ושוב בתופעה שלא ברורה לי כל כך. אנשים שכותבים פה יותר או פחות, ומשתפים את חברי הפורום יותר או פחות, נתקלים בתגובה מעניינית: אל תספרו לי. זה אישי מידי. זה אינטימי מידי. לא רוצה לשמוע על העבר שלך. את לא תחליטי לי. אתה לא תגיד לי. וכיוצא באלו. כמובן שהקצנתי פה את הדברים, העליתי את מידת החדות שלהם ושמטתי את ההקשר הרלוונטי, אבל כל שיטוט קצר בכיתובים מהימים האחרונים יאיר את עיניו של הקורא הסקרן. ורציתי לשאול: מה נהיה?! אנשים באים, שופכים ת'לב, מתבטאים בעיניינים שהם כל כולם לגבי עצמם, לא פוגעים באף אחד. במקום לתמוך, לחלוק דיעה או אפילו לבקר את הדברים- אנשים מצנזרים להם את עצם הכתיבה, את עצם השיתוף, את ההתנסחות.. צורמת לי הגישה הזו בעיקר כי היא מפספסת המון מהמהות של הפורומים למיניהם עבור אנשים רבים.. אבל לא רק. אז מה?. כיתבו ותנו לכתוב? יום נעים

dudusch

New member
למה לא לכתוב?

בתור מי ששורץ פה ובפורומים אחרים לא מעט, יצא לי להיתקל בלא מעט מקרים בהם אנשים חשפו את קרביהם קבל עם ועדה, וטרול / "חבר" / משועמם השתמש במה שנכתב נגד הכותב. כשנאמר בפורום שחבל לשתף בצורה כזו חושפנית, הדבר לא נאמר כחוסר פירגון, אלא להיפך. כמו שנאמר, אלו מילים ש"נכתבו בדם". בסופו של דבר, כל אחד יעשה מה שטוב לו, רק שישנם מקרים שאותו אדם שכותב לא מודע או לא לוקח בחשבון כי דבריו עלולים ללחוץ למישהו על "כפתור" זה או אחר. קיימת אפשרות שמישהו ש"נפגע" מהודעה שכזו. או "צ'ילבה" או מה שלא יהיה, שייקח לעצמו כמשימה למרר את חיי הכותב, בהשתמשו בדברים שנאמרו, לעוותם או לא יודע מה עוד. כמובן שבשורה התחתונה כל כותב מפרסם דברים כפי רצונו, על אחריותו ועליו לקחת בחשבון את ההשפעות האפשריות של דבריו.

belli80

New member
נו..?

אז במקרים כאלו חברי הפורום צריכים לצאת נגד הטרול, ולעשות עליו עליהום, ולא נגד האדם שבאמת בחר בדעה צלולה, לחלוק את קרביו.. זה כמו הדיון על הטחת האשמה על הנאנסת, במקום לתלות את האנס בכיכר העיר.. וכן, גם אני חטפתי כהוגן על הראש, בגלל דברים ש"חשפתי" ובסוף שימשו את הנשמות הטובות. אז מה? להפסיק לכתוב? הרי אנשים באים לפורומים בדיוק בשביל לכתוב מה על ליבם. אם הם יתחילו להימנע מזה.. - איזה עתיד יש לכל תצורות התקשורת הוירטואלית??

dudusch

New member
היא בסה"כ נתנה לה עיצה,

האם לקבל את העיצה זו כבר בחירה של הכותבת.

belli80

New member
אז יאללה

נצא אל הצמתים! נבעיר צמיגים! נצעד אל הכנסת! (במקרה שלי - 15 דקות...
) נדפיס חולצות! וסטיקרים גם! לא עוד לסתימה הרעיונית!! (belli מושפעת מהחדשות של היממה האחרונה, וזו הבאה עלינו לטובה) לילה טוב

magenta73

New member
יש צינזור ויש ביקורת.

צינזור משמעו - להשמיט דברים ממה שאותם אנשים כתבו. "זכות" זו, לפחות בפורום הזה, קיימת רק אצלי, וגם ככה נעשית רק לעיתים מאוד נדירות. כי אני מאמינה בזכות חופש הדיבור, עד לגבולות המאוד גדולים שאני נותנת פה בפורום. ויש את הביקורת. שאם היא נחמדה או לא, זה כבר משהו אחר, אבל בעולם הדמוקרטי שלנו, היא לגיטימית. כל אחד זכאי לדעה שלו, כל עוד היא לא חורגת מתקנון הפורום, לא ככה? אם התגובות הללו מוצאות חן בעיני או לא, זה כבר משהו אחר. והאמת היא שהן לא. זה פורום, מקום לאנשים לדבר ולכתוב ולשפוך. כולם פה מוזמנים לכתוב את אשר על ליבם...

belli80

New member
לא הבנתי

אם את מסכימה איתי או חולקת על דבריי.. (וסליחה על הסתימות, איטס פאסט מיי בד טיים...) אם את מסכימה עם מה שכתבתי - אז סבבה. תדלגי לסוף ההודעה. אם לא - אין לי בעייה שאנשים יגיבו בחופשיות לכל מה שנאמר בפורום. שיסכימו. שיחלקו ויתווכחו. שיביעו את דעתם. הבעייה שלי מתחילה עם התופעה הנפוצה אצלנו לאחרונה, של צינזור ברמת הבחירה לכתוב. אנשים מעלים טענות על עצם הכתיבה, על הבחירה לשתף, ולא מעלים ביקורות ברמת התוכן של הדברים... זהו בעצם. לילה טוב, וקצת מבושם...

magenta73

New member
ושוב - זה לא צינזור...

זו ביקורת. צינזור משמע אני מוחקת את מה שנכתב בכדי שאף אחד לא יוכל לקרוא אותו. משמע סתימת פיות, או הודעות,אם תרצי. במילים פשוטות: לענות להודעה שנכתבה "אני לא הייתי כותבת את זה" - זו ביקורת. לא צינזור. מחיקת הודעה היא צינזור.

אישון36

New member
את צודקת

אני כל כך מסכים איתך שזה לא יאומן. אנחנו ממש נפשות תאומות. אם את לא היית אומרת את זה....אני הייתי גונב לך את המילים. אני מאמין שהוא היה טיפש ובזוגיות הבאה (ממחר) הכול יהיה מקסים ולבחור יהיה סוס לבן ומשרת אישי. אישון. בביקורת חיובית..

אישון36

New member
למשרת האישי יקראו לנסלוט.

בידיוק נזכרתי. אישון. עם הגיל הזיכרות נפגם.

למעלה