דיון על פרשת אלן סוקאל

ביקורת על ביקורת תרבות :)

הרשו לי להביא ציטוט ממאמר בפסטיש ( אליו נכנסתי לראשונה...) פרי עטה של אדריאנה וייניסטה (?) ... (מתוך הפיסול כפועל יוצא של המציאות האומנית הפלסטית שון מאנג יו, מצאה דרך אותנטית, ייחודית וחדשנית לקונקרטיזיציה של המציאות. ". גם זוג ההומואים ז'יל וג'ים משתמשים בחרא על מנת להביע עמדה פוליטית וחברתית. האם את מוצאת שעבודותיך מושפעות מהם? " אז לידיעתה של אדריאנה, אין כזה זוג אמנים. יש את פייר וג'יל ואת גילברט וגורג' ( והם אלה שצילמו הפרשות ומשתמשים בדימויים המצולמים בעבודות שלהם) ז'ול וגי'ם הוא שם של סרט של גודארד ( מהגל החדש). בכותרת לאתר מובאים הסברים מהו פסטיש . אחד מהם הוא: . בפוסט מודרניזם, ביטוי ליצירה חסרת מקור ואותנטיות האם הכוונה גם להסתמך על ידע מפוברק? אמנם מושג האמת הוא "מודרני" - אולם גם התקרבות אינפיניטיסימאלית לפרטים המדוייקים היתה מתקבלת. שמישהו בבקשה יספר לי אם גם אדריאנה היא פסטיש בעצמה - אחרת היא סתם עוד כותבת שיודעת לאיית "קונקרטיזציה" אבל לא יודעת הרבה מעבר לזה.

אם יכולתי להיות בטוח שהטעות היא

בכוונה... יתכן שנפלתי בפח, כמות השטויות שכתובות שם לא יכולה להיות שלא בכוונה.

אמק

New member
קתדרלת השיט

גילברט וגורג בראיון שנעשה איתם בו הם מסבירים איך הם עשו את העבודה -הסבירו בין היתר כי הגללים שהם הכינו כדי ליצגם בעבודה לא נבחרו כלאחר יד אלא היו בהחלט מהסוג המוצק.. אבל זה כבר די ישן...עתיק אפילו. מישהו ראה את העבודה ה"פרובוקציה" החדשה של האחים צ"פמן? לקחו את העבודות של גויא הסידרה של התחריטים על מלחמת האזרחים והטירוף ולפרצפופים הדביקו פנים של קומיקס ,ואיך לא -פרצה שערוריה. השאלה היא אם הפרובוקציה היא תכלית שטחית למשהו שפוספס.. הבעיה עם פרובוקציה שככול שהיא מתרחבת ומתעמקת המינונים חייבים להיות יותר גדולים ,הפרובוקציה היא שיח עם הבורגנות היא מצפה למישפט "לא יכול להיות" או נניח "בושה" או כפי שנהוג אצלנו "גוועלד"....איזה מרחק עברנו מהדאדא ועד לאחים צ'פמן.. האמת לדעתי גוועלד זוהי התגובה הכי יפה והצליל של המילה בהחלט מגרה.

תודה על התגובה פוסט צייר

בשם אדריאנה אני אענה. ובכן ז'ול וג'ים הוא סרט מהגל החדש אך לא של גודאר אלא של ידידו הטוב (לפני שהפך למרקסיסט דוגמטי)שעשה גם את הסרט האיש שאהב נשים ו400 המלקות.... נחש מי ז'ןך וג'ים הושפעו מהסרט הזה-למעשה מדובר בפסבדונים שמרפרר גם לאמנים שהזכרת, אותם הכירו והוקירו הצמד אם זאת אני מודה לך על האינפורמציה ועל הנוקדנות המשקיענית שלך-אתי אלמוזלינו ------------------------------------------------------------------- פסטיש-אחרת ביקורת תרבות www.p-files.org

neoM

New member
לא מספיק קישור אחד לפסטיש

קצת משעמם בכל הודעה שלך לראות הפניה לשם.

ההודעות שלי תמיד מכילות נושא מסויים

למטה ישנה מעין חתימה אישית המכילה קישור לאתר בו אני כותבת. אם זה בניגוד לכללי הפורום, אנא הפנו זאת לתשומת ליבי... הפעם בלי קישור... :)

neoM

New member
חו"ח -

אין כללי פורום, אלא סתם זה העיק עליי את תעשי מה "בראש שלך"

damn liberals

למזלי הם לא השפיעו על חיי לרעה יותר מדי. האמת שהשפיעו על חיי לטובה. אז לא רק שאתה מרשה לה לעשות מה שהיא רוצה, אתה משתמש גם בעגה כדי להביע רעיון זה. כמה יפה. מאוד הולם אותך.

neoM

New member
חחחחח

שמת לב לפרוסת הלחם ליד "מה שבראש שלך"? לזה לא התייחסת

נפל טיל סקאד ברחוב שמעוני 13, עכו

מה הלחם אמור להביע? כי אני ממש לא יודע מה לחם אמור להביע? האם הלחם אמור להביע משהו ישן ועבש על משקל בדיחת קרש? כי כרגע לחם אצלי קשור לחברי (סופר בורגנים) כמו גם לאימי שכל הזמן מציקה לי איזה לחם אני רוצה כיון שיש לנו כאן מכונת לחם, כלומר מכונה שעושה לחם. איזה ניג'וס פעם הכל היה פשוט. היום אין מה לבחור כדי להשפיע על גורל חייך לכן מסתפקים בלבחור איזה סוג של לחם ואיזה סוג של תה שותים. אולי זה בכל זאת נכון, ככל שהשליטה על חיינו במאקרו נעלמת, אנחנו מסתפקים באיזה צורך אדיר לבחור את חיינו במיקרו. אולי זה ההסבר לכל החפצים שאנחנו צוברים ומאפשרים אפשרויות כה רבות וכה חסרות חשובות. ככה זה כשאני עייף, הפילוזופיה יוצאת בצורה מוזרה קצת. שוין, אגב אשר לארוחה, אחרי החגים יתחדש הכל. ואז נדבר. אבל בעיקרון, כפי שאחי הבכור טען עליי: "מימי לא אמר לא לאוכל." אתם יכולים לנחש שאני נראה גם בהתאם. אתה חושב שאפשר לבקש ממנהל הפורום לשלוח את מחאת הפורום נגד ההודעה הנוראה ההיא למעלה. זוועה איך אפשר.

ע"ע הלחם-מדובר במונומנט נוצרי

אנשים מגישים לי את הלחי השנייה... לגבי הפרובוקציה כחלק מיצירת אמנות, אני חוששת שזה חלק גדול מכל אמנות קונספטואלית החל בדושון ותחביב האינסטלטור שלו וכלה בג'ון קייג' ויצירתו המוזיקלית הרועשת ביותר-http://www.p-files.rog/art הגבול כאן בין גימיק לבין אמירה מלאה וחשובה יותר, הוא דק עד מאוד. ידידה שלי הגדירה זאת פעם כך-ישנה אמנות של ניואנסים ונפח מורכב וישנה אמנות של אמרירות חדות מזעזעות ורדיקליות. ניסוח קצת גס כשלעצמו, אבל הוא מתאר לא רע הרבה מן האמנות הקונספטואלית.

זה הכי נכון...

אבל מי שלא מכיר עשוי להגות את כל האותיות כולל ה " פ " הסופית. בצרפתית, כיודע, לא מבטים חלק מהאותיות, לכן לדעתי עדיף לכתוב בערית דושאן, במטרה למזער את העיוות...

neoM

New member
אבל, יש משהו מצחיק

דושאמפ= דו שאמפ נוסיף וו אחרי הפא ונקבל דו שאמפו (ככה פעם לימדו אותי לחפוף את הראש. סתאאאאאאאםםםםםםם

למעלה