דיון על קובנים.

GrEeNwOmAn

New member
דיון על קובנים.../images/Emo179.gif

נכון, אז עבר לו החורף אבל... באילו מקרים צריך לשים קובן? למה הוא עוזר לדעתכם?

טוי בוי

New member
צריך קובן בלילות קרים או ימים..

ויש קובן עבה- ללילה בעיקר בארץ לא ממש צריך אותו כי אניחנו גרים בארץ חמה פחות או ותר אז הוא יותר מידי מחמם.... קובן מגבת- אחרי שטיפה אם קר.... קובן רשת- אחרי שטיפה עם קר.... קובן [אני לא יודעת איך קורים לו]- קובן קשה לא עבה ולא דק כזה שטוב לארץ הוא לימים וליליות קרים.... את הקובן שמים שקר כידי שלסו לא היה קר והוא יחלה...

GrEeNwOmAn

New member
זה מה שבאתי לכתוב עכשיו../images/Emo179.gif

אופה. טוב אז התדובה שלי דומה לשל אלה.

אני בחורף בימים.....

הקרים שמה לסוס שלי קובן.. לפעמים הוא אפילו נשאר איתו רוב היום חוץ מהרכיבה כי יש ימים ממש קרירים בחורף... הקובן מטרתו לחמם את הסוס והוא מעין שמיכה ששומרת על חום גופו כדי שלא יהייה לו קר וכדי שהסוס לא יתקרר ויצטנן... יש כל מיני סוגי קובנים.. ואלה כבר רשמה אותם... ויש קובני חורף שמחובר אליהם גם מעטפת לצוואר.. קובן עולה בין 150-500 ש"ח אולי יש כאלו שיותר אבל הם ממש ממש יקרים והם למקומות כמו אירופה... והקובן מונע צמיחה של פרוות חורף...

dearanita

New member
טוי בוי

הרשי לי נא לתקן אותך בבקשה. קובן רשת וקובן שמיכה הם סוגים שונים של קובנים בעלי תפקידים שונים. קיימים 2 סוגים של קובני רשת - אחד מהם נועד להגן על הסוס נגד זבובים והשני נועד לזרז את יבוש הסוס לאחר עבודה מאומצת (כאשר הוא מזיע מאוד) או לאחר שטיפה (כמו שכתבת) לקובן המגבת שימוש אחר אין משתמשים בו לאחר שטיפה אלא בלילות הקיץ על מנת לשמור על חום גוף קבוע אצל הסוס, למנוע פגיעת רוח בסוס (למשל אם הוא רטוב) ויש שמשתמשים בו לסוסים שאינם רגישים לקור במידה רבה ולכן משתמשים בהם אפילו בחורף.

niko girl

New member
בדרך כלל שמים

קובנים על סוסים זקנים וקרחים שלא יכולים לחמם את עצמם. או לסוסי תחרויות שלא רוצים שתצמח להם הפרווה אז שמים להם. כולל לסוסים שצריכים לבתחרות בהולטר ותצוגות אחרות. וצריך לשים קובן רק בלילות קרים או בעונת החורף בכלל.

Shai Felton

New member
לדעתי../images/Emo175.gif

קובן צריך בלילות החורף. החורף בלילה מאד מאד קר, אצלנו למשל יש סוסים (כפיר) שאם לא שמים להם קובן ממש ממש קר להם והם לא מתפקדים ומפסיקים לאכול - זה קרה כבר.... בגלל זה חשוב לשים קובן בחורף - לדעתי.

למעלה