דיון על תוצאות הסקר

דיון על תוצאות הסקר

החלום הכי גדול נמצא ב: קריירה, אהבה, משפחה, רוחניות - מה הצבעתם, ולמה?

reedgreenwhait

New member
קריירה

אני חולמת להיות מכורה לעבודה. מכיוון שאני לא מסתדרת עם אנשים ואין לי קשרים עם אנשים, להיות מכורה לעבודה תהיה האפשרות הכי טובה מבחינתי. אני רוצה לאהוב את הקריירה שלי ולהתעניין בה, אני רוצה שהיא תהיה מרכז חיי ותגרום לי לרצות לחיות... הממ...הסיכויים שזה באמת יקרה הם אפסיים.

למה הסיכויים אפסיים?

את עדיין מאד צעירה (אם זה גילך האמיתי, שמצויין בכרטיס). יש לך עוד כ"כ הרבה זמן להגיע ולהגשים את החלום הזה.

reedgreenwhait

New member
סיבות

18 שנים זה לא מעט... לא אוכל להגשים את החלום הזה, מפני שעל מנת להגשימו אני צריכה להתעניין במשהו ולהיות טובה בזה, אני לא מתעניינת בכלום ולא טובה בכלום. אלה רק שתי סיבות ואני בטח אוכל לחשוב על עוד כמה.

ita101

New member
הרבה פעמים

אנשים שמתמקדים בעבודה רוצים לחפות בכך על חסרונות שלהם בתחומים אחרים. אבל זה לא מחפה. זה רק דוחק הצידה. מלשון "הדחקה" גם. והאושר האמיתי נמצא דוקא במקומות שהכי כואבים לנו (בגלל שאנו כה רוצים אותם). התגובה שלך זועקת - "אני רוצה להסתדר עם אנשים ולדעת איך ליצור קשר". אולי הצלחת כל כך להאמין שאת לא מסוגלת ושאת "מקרה אבוד". אגב, משהו שאני לוקח מסיכום שיעור ששמעתי לאחרונה באינטרנט: "מקרה אבוד" = "משיח" (בגימטריה 358). מהמקום הכי נמוך והכי לא בסדר אפשר להביא לתיקון ולגאולה (משיח הכוונה לגאולה). במקום הזה יש את הוא הכי חזק. זה מה שרשמתי, וזה בדרך אגב... (כי רשמת בכרטיס שלך מקרה אבוד). הדרך ארוכה ואת אולי עדיין לא התחלת. ובדרך תצטרכי להתחיל להאמין בעצמך קודם כל. ולא להתייאש מאפשרות שאת בעתיד כן תוכלי ליצור קשרים עם אנשים. אני מכיר את התחושה כי גם לי היו הרגשות כאלו. והיום אני מנסה להשתפר בתחום הזה. זה התיקון שלי. תהיי בקשר! איתמר

../images/Emo91.gif ../images/Emo45.gif מאד מעניין.

ואיך ביצעת את "התיקון" וחזרת להאמין בעצמך?

ita101

New member
האמת ש...

לאורך השנים לא הפסקתי לגמרי להאמין בעצמי. חוסר האמונה הוא היחיד שמונע לחלוטין את הרצון. אם יש רצון בד"כ אפשר להגיע לשיפור. הדברים לפעמים פחות מסובכים ממה שנדמה לנו. אם לא נולדנו חסרים יכולות תקשורת או לקויים בתחומים מסויימים אז אין סיבה שהתחומים האלו לא יוכלו להתפתח. צריך להאמין בעצמנו ולהתחיל בדרך להתפתחות הרצויה.

liza26

New member
לא ידעתי למה להצביע ../images/Emo9.gif

כי אין לי חלום אחד הכי גדול יש לי המון חלומות קטנים שחלקם הגשמתי וחלקם -אני עדיין עובדת על זה וגם את אלה שהגשמתי צריך תמיד לשמור ולטפח (עיין ערך אהבה).

לקשמי

New member
היה לי קשה להצביע

בגדול, אני מאוד מתעניינת וגם עוסקת בנושא של רוחניות, אבל להגיד ששם נמצא החלום הכי גדול שלי, נשמע לי קצת "גדול". אבל אולי בהשוואה לדברים אחרים, זה באמת החלום הכי גדול שלי. (דברים אחרים, הכוונה לאלה שהוזכרו בסקר). בדרך השאיפה שלי היא: גוף בריא שיאפשר לי לחזור לתרגל יוגה וחוץ מזה אני בעניין של טיולים, רוצה לטייל בטבע ולראות את העולם. עם כאבי גב זה יהיה קצת קשה.

קצת מהכל. אבל אהבה ומשפחה

זה כרגע הרצון הכי גדול שלי. אולי משום שזה לכאורה הדבר היחיד שלא תלוי רק בי. את הקריירה, או העמקה בלימוד אני יכולה לפתח ולהעשיר בכוחות עצמי.

רננהלי

New member
לא הצבעתי למען האמת

אבל אם אני אגיב עכשו אז נראה לי שהוא נמצא במשפחה ואהבה. מאז ומתמיד הוא היה שם. אולי בגלל שזה תחום שקשה לי כל כך ואני מרגישה שאני אף פעם לא מצליחה בו. בדברים אחרים אני מרגישה יותר מצליחה אז אולי בגלל זה הם פחות מעניינים אותי.

לחלום מתוך מה שחסר - הרחבה

מהתשובות של כולנו, גיליתי שאנחנו שואפים למה שאין לנו. (חוץ מליזה, שדיברה על תחזוקת הקיים). מצד אחד, זה נורא טבעי - ברור שרוצים את מה שעדיין אין. מצד שני, מה עם השמחה בחלקנו? מה עם חיזוק הקיים? עבודה על התחומים שיש לנו ועדיין קטנים וחלשים. אצלי למשל, שמתי לב, שכתבתי מתוך קולו של הפחד מחוסר שליטה. כלומר, לקחתי כמובן מאיליו את החלומות שלי - שכבר יש בהם ניצנים קטנים (כמו בעניין הקריירה כרגע, למרות שלא התחילה), כי הם בשליטתי. לעומת אהבה, זוגיות, משפחה - ששם אני צריכה עוד פרטנר לעניין, וזה לא תלוי רק בי. אז הפחד מחוסר שליטה, רק מעצים את החלום...קצת קשה לי להסביר. מעניין מאיפה נובע החלום של כל אחד.

ita101

New member
כרגע - אהבה

כי... לפני משפחה קודמת אהבה. אני לא לחוץ על קריירה ולא רוצה בגללה לוותר על האושר. הרוחניות קשורה גם לאהבה. כשאני אומר אהבה אני מתכוון בסופו של דבר לקשר רומנטי אבל גם לאהבה לעצמי קודם כל ולהתפתחות שלי תוך כדי היפתחות למתן וקבלת אהבה מן העולם ובמיוחד מבת זוג.

אצלי גם האהבה היא במקום הראשון

ואני יודעת שזה צריך להתחיל מאהבה עצמית-וזה החלק הקשה... אחרי זה הרוחניות, המשפחה והקריירה.

למעלה