דיון על: תקני תחפושות

Mongarele

New member
דיון על: תקני תחפושות

"לאנשים יש נטייה (שאני לא ממש אוהב) לייחס כל מה שקשור לפנטסיה עם קרבות, אז זה נהיה issue רציני (אני לא רואה עץ גנק וראשי על תקני תחפושות למשל... דבר שלפי דעתי צריך עבודה דחופה הרבה יותר)." (Sern) אני מסכים לחלותין עם Sern למה לכווללם יש נשק אבל חלק גדול מאיתנו לובשים טריינינג?

אולי מפני שטרנינג אינו פוצע...

סתאם. אני בהחלט מסכים שיש לדיין כאן על כיצד להרים את רמת התחפושות. למי יש מה להגיד בנושא?

Sern

New member
טרנינג - רע, טייטס - טוב.

*cracks his jnuckles* אוקי. אני מסכים בהחלט. הדבר שהכי מעצבן אותי זה שאני יושב בבית במשך שבועות ותופר תחפושת, מכין דמות ואז באמצע האר הורג אותי ילד (ואני משתמש כאן במילה בכוונה) שלובש טרנינג. ואז כשאחרי המשחק אני שואל אותו Off-Play למה, הוא אומר "כי עיצבנת אותי." "אבל הדמות שלי אף-פעם לא פגשה את שלך," אני משיב. "לא הדמות שלך - אתה". (אני לא ממציא דברים, זה אכן היה). אז תחפושות: אנשים, למרות מה שלפעמים קוראים בספרי פנטזיה - אנשים לא לבשו מכנסיים רגילים וחולצה פשוטה (אפילו אם הם היו האיכרים העניים ביותר). זה אומר שאם אתם חושבים שגלימה מעל הבגדים הרגילים שלכם זה מספיק - זה לא (כמובן שאף אחד לא יגיד לכם שאסור לכם לשחק בגלל זה, אבל זה לא יהיה אוטנטי, וזה יהרוס לאנשים אחרים את המשחק). כמה מוסגים שאתם צריכים להכיר הם: טוניקה, חלוק, טייטס (!!), doublet (אני לא יודע מילה בעברית לזה, אני מצטער), גלימה, שכמיה (גלימה בעלת שתי שכבות, העליונה מביניהן קצרה ומגיעה עד לאזור הגב התחתון). אם אני אתחיל לפרט פה על כל אחד מהם, זה לא יגמר טוב. אני ללא ספק לא מומחה בעניין, אבל אני אשמח לענות על שאלות ספציפיות בקשר ללבוש ימה"ב ואופן הכנתו(אם אני יודע את התשובה, כמובן). נ.ב. שריונות. בקטע הזה אני קצת פיוריסט (purist), אז אני מאוד אגזים... רוב השריונות שאני רואה בארים הם תירוץ לתוספת נק"פ, ולא תחפושת. (כמובן שיש יוצאים מן הכלל, דוגמת השריונות של שי, הדר ומתן... ודוגמת השריון של ניקולאי). לדעתי, אם השריון לא עשוי מתכת, עדיף לא ללכת עם שריון בכלל - כי זה פשוט נראה מגוחך (שריון שמישהו הכין בעשר דקות מקרטון ונייר כסף... תסכימו איתי...) כמובן אבל שבקטע הזה יהיו אלה שיחלקו עלי - זוהי רק דעתי בנושא. ארם.

גולהייד

New member
סוף עונה בחנויות מינת´-מורגול

יש להתחשב בעובדה שאנחנו חיים בא"י,מזה"ת חם,לעתים קרובות לח. טוניקה כבדה,שריון קל, גלימה תיק וקצת ריצה ו/או לחימה יסתיימו ברטיבות מתקדמת(ריחות בהתאם)במקרה הטוב והרטוב,ובהתייבשות ומכות חום בקרים חמורים יותר,ובכל מקרה לפגיעה בהנאה ובהנעה של המשחק והשחקן. טוניקות קלות,גלימות קלות,קצרות וסמליות,מכנסיים(או טייטס)של 3/4 יותר יהלמו משחק מזרח-תיכוני עם כיוון ימ"בי אירופאי. מה זה doublet ?

Mongarele

New member
Crusaders

The Crusaders are a pretty good example of middle age dress since they actually are middle age dress. During the time they spent vacationing in our fair land, the crusades,they wore tunics and maile and even full plate armour . QWearing this they fought battels and besiged cities. If they could were full p-late we can wear authentic clothing too. And the smell, it too should be authentic !NOw thats ROLE playing

Gills

New member
להזכירך

מסעות הצלב היו כישלון חרוץ. לי אין כמה אלפי אנשים לבזבז. And if you want authenticity, we should all stop washing right now so that we´ll look (and smell) right for the game in four weeks´ time...And no one should wear underwear, either! and no forks, or lighters, or-should I continue? I´m sure you meant that as a joke. you did, didn´t you?

Umrug

New member
YEEEEAAAAAASSSSSS

Now, You´ve got it!!! The sing about washing is hardly achievable, but all the rest - YES!!!! The closer you get, the better. Food, lighting, tents - everything. For me (and my friends) this is the main thing about games, and the fact itself brings us abnormal pleasure. Just try it! o

תרצה לומר לנו מעט על עצמך?

מאיפה אתה בארץ, מאיפה אתה בעולם? מתי התחלת לשחק משחקי-תפקידים חיים? אתה מייצג דיעה יחודית ומעניינת המרתקת לפחות אותי. תוכל להזמין לכאן גם את חבריך?

Umrug

New member
../images/Emo22.gif

19, from Ukraine, 5 years in Israel, first game: Mainburg (autumn 99) , My point of perception is not unique, but on the opposite, much more popular in the world than Role-Playing Games. o Photos from other countries: o I have no time so these are only russian, but you can find much more and better from England, Finland, USA and so on. o http://arc.novgorod.ru/asgard/image/album/vt2k1/i4.jpg http://arc.novgorod.ru/asgard/image/album/vt2k1/i3.jpg http://arc.novgorod.ru/asgard/image/album/asg2k1c/i0.jpg http://arc.novgorod.ru/asgard/image/album/asg2k1j/i0.jpg http://arc.novgorod.ru/asgard/image/album/asg2k1e/i1.jpg http://arc.novgorod.ru/asgard/image/album/spb2k2/i0.jpg

Gills

New member
אתה די צודק

מצד שני, אתה יודע כמה קשה לשכנע אנשים מסויימים שטייטס לא יהרגו אותם? בתור אחראית תלבושות לקבוצה שלמה של אלפים, אני יכולה להגיד מנסיון שיש אנשים שפשוט מסרבים, ואם נכריח אותם זה יהרוס את המשחק לכולם. אפשר גם להסתדר עם מכנסי טרנינג בצבע הנכון, עם כמה שינויים, או עם מכנסיים שהם לא דמויי-ג´ינס או טרנינג, אבל עדיין לא צמודים מדי. אצלנו בקבוצה השתמשנו בבגדים שהיה אפשר לקנות בחנויות- באלנבי ובנחלת בניימין בת"א יש כמה מקומות ממש טובים- עם קישוטים ותוספות שהפכו אותם לפחות מודרניים ויותר מעניינים. בגלל מזג האוויר, התלבושות התחילו כחמות מדי וסיימו כהגנה לא מתאימה מהגשם, אבל ביום נורמלי הן היו מספיקות. כמו שאמרו אחרים, שכמיות וכו´ לא מתאימות לאקלים הישראלי. בעניין שריונות- ראיתי את שלך ואני לא חושבת שאתה יכול לדרוש מאחרים בזו רמה של השקעה ומקצועיות...אתה יודע כמה הדברים האלה כבדים? לדעתי אם אפשר להכין שריון מסול נניח, ולקרוא לזה שריון עור, זה די מספיק. כלשריון טבעות אין אפילו טבעת אחת זה טפשי, אבל לוקח יותר זמן משיש לנו להכין אחד אמיתי. אני מוכנה לעזור לאנשים או קבוצות שרוצים רעיונות של איך ליצור תחפושות בלי יותר מדי עבודה.

Sern

New member
שריונות

ממתי יש לי שריון? :) בכל אופן, הבעייה של הטייטס היא אכן בעייה - וכמו שאמרת, יש לה תחליפים. אל תקחי אותי לא נכון, יש אפשרות להכין שריונות יפים בלי הרבה השקעה מעשית - אני לא ראיתי כאלה. אבל אני מאוד אשמח לראות. (ואגב, שמעתי שאפשא להכין שריונות מטיטניום, וזה שוקל הרבה פחות). ולמי ששאל על doublet - זוהי חולצה צמודה ומקושטת (בד"כ עשויה מעויינים מצבעים שונים, אבל לא חובה) שלובשים מתחת לטוניקה - כך שרואים רק את השרוולים שלה. אם אני זוכר נכון, במילון Oxford יש תמונה יפה ליד ההגדרה. ארם.

Umrug

New member
Rich folk

Titanium? OK, sell your flat and car, maybe than You will have enough money to use it. Actually, the weight is not a problem at all, the heat is main problem, but it can be solved. o

Sern

New member
Sweeeet

לכל המעוניינים, בעלי המוטיבציה וחסרי הידע המקצועי. מצאתי קומפלקס די מחובד של לינקים לאתרים עם הוראות לתפירת תחפושות שונות (ולשרופים לגמרי - גם לבניית שרינות). חלק מהלינקים לא עובדים, אבל סה"כ זה עוזר בהחלט. (אני אישית הכנתי לעצמי כבר cowl אן ראשיה אני חושב קוראים לזה? משם, וזה ממש חביב). כתובת:http://users.aol.com/nebula5/tcpmake2.html בהצלחה. ארם.

Umrug

New member
Money, money, money

There are two problems with costumes: one common: people are lazy and stupid and don´t want anything positive. o and second: everything costs awfully big money in Israel, and we found no way to get a material for free or for reasonable price. o

Sern

New member
Really?

I buy my linen in Nahlat Binyamin. It usually doesn´t cost more than 30 NIS a metre (and that´s if it´s a REALLY good cloth, and the clerk is trying to rip you off) Usually, I manage to make a great looking costume (if I dare say so myself) for no more than 50 NIS or so, and then I usually have some extra cloth left for other stuff. And about the laziness - I hear you. Really pisses me off sometimes. Aram.

למעלה