טרנינג - רע, טייטס - טוב.
*cracks his jnuckles* אוקי. אני מסכים בהחלט. הדבר שהכי מעצבן אותי זה שאני יושב בבית במשך שבועות ותופר תחפושת, מכין דמות ואז באמצע האר הורג אותי ילד (ואני משתמש כאן במילה בכוונה) שלובש טרנינג. ואז כשאחרי המשחק אני שואל אותו Off-Play למה, הוא אומר "כי עיצבנת אותי." "אבל הדמות שלי אף-פעם לא פגשה את שלך," אני משיב. "לא הדמות שלך - אתה". (אני לא ממציא דברים, זה אכן היה). אז תחפושות: אנשים, למרות מה שלפעמים קוראים בספרי פנטזיה - אנשים לא לבשו מכנסיים רגילים וחולצה פשוטה (אפילו אם הם היו האיכרים העניים ביותר). זה אומר שאם אתם חושבים שגלימה מעל הבגדים הרגילים שלכם זה מספיק - זה לא (כמובן שאף אחד לא יגיד לכם שאסור לכם לשחק בגלל זה, אבל זה לא יהיה אוטנטי, וזה יהרוס לאנשים אחרים את המשחק). כמה מוסגים שאתם צריכים להכיר הם: טוניקה, חלוק, טייטס (!!), doublet (אני לא יודע מילה בעברית לזה, אני מצטער), גלימה, שכמיה (גלימה בעלת שתי שכבות, העליונה מביניהן קצרה ומגיעה עד לאזור הגב התחתון). אם אני אתחיל לפרט פה על כל אחד מהם, זה לא יגמר טוב. אני ללא ספק לא מומחה בעניין, אבל אני אשמח לענות על שאלות ספציפיות בקשר ללבוש ימה"ב ואופן הכנתו(אם אני יודע את התשובה, כמובן). נ.ב. שריונות. בקטע הזה אני קצת פיוריסט (purist), אז אני מאוד אגזים... רוב השריונות שאני רואה בארים הם תירוץ לתוספת נק"פ, ולא תחפושת. (כמובן שיש יוצאים מן הכלל, דוגמת השריונות של שי, הדר ומתן... ודוגמת השריון של ניקולאי). לדעתי, אם השריון לא עשוי מתכת, עדיף לא ללכת עם שריון בכלל - כי זה פשוט נראה מגוחך (שריון שמישהו הכין בעשר דקות מקרטון ונייר כסף... תסכימו איתי...) כמובן אבל שבקטע הזה יהיו אלה שיחלקו עלי - זוהי רק דעתי בנושא. ארם.