דיון על 29 שנים לאלבום "מתוך שאהבתי" של ירדנה ארזי שיצא ביולי 1995

feldman89

Well-known member
ביולי 1995 יצא אלבום הסולו של ירדנה ארזי "מתוך שאהבתי". אלבום זה נשען על הפקה ועיבודים מוסיקליים של ירוסלב יעקובוביץ וכלל 13 שירים. באלבום זה חזרה ירדנה לשיר בסגנון רוקיסטי יחד עם זאת היא העזה לשיר בו יותר נמוך מהרגיל בתווים נמוכים. העבודה על האלבום החלה ב- 1993 כסינגל הבכורה "בחוץ לבדי" יצא בדצמבר 1993 אך מחלת ומות הוריה שהיו חולים בסרטן גרמה לה לעבוד כשנה וקצת על האלבום לאורך שנת 1994.(הורי ירדנה נפטרו ביוני 1994). זהו אלבום שבו היו שירים יותר אישייים והאלבום כולו נעשה תחת השפעת מצב רוחה של ירדנה בשל המוות של ההורים. את האלבום היא קידמה במספר תוכניות כמו: הלילה אצל גבי גזית, במעגל אצל דן שילון ואצל דודו טופז. כמו גם היא העלתה מופע בשל צאת האלבום שזכה ליחסי ציבור ויחס תקשורתי והמופע נפתח ביולי 1995 במסגרת פסטיבל ערד השנתי. בין השירים הבולטים היה דואט עם שולה חן "החברות הכי טובות" שבאותו הזמן היו מיודדות מאד, "כמו מים שקטים" אותו הקליטה והקדישה לזכר הוריה זכרונם לברכה, "איך העגילים" שבו היא מבקרת את העיתונות והתקשורת המתייחסת אל המראה החיצוני ולא על התכנים, מכתב- שיר שבו קיבלה מכתבים רבים מארצות ערב שאהבו להאזין לאלבום הערבי דמיון מזרחי, שלושה דורות שהוא שיר זיכרון שהוקדש לבן דודה ישראל ארזי ז"ל שנפל במלחמת ההתשה. עוד שיר בולט הוא השיר הפותח את האלבום "חדש באוויר" שכתב אהוד מנור ז"ל בעקבות הסכם השלום עם ירדן.
מעניין אותי לשאול מה היחס שלכם לאלבום? אוהבים או שלא דיבר אליכם? ועוד שאלה: האם העובדה שהוא נמכר ב15,000 עותקים נחשבת הצלחה או כישלון במקרה של ירדנה? ואיזה שיר או שירים הכי אהבתם אצלה באלבום הזה? מותר לציין יותר משיר אחד.

שירי האלבום:

feldman89

Well-known member
אני אענה:
אלבום מצוין, אתמול האזנתי לו וממש אני מלא כבוד והערכה לירדנה על השירים בו. לדעתי הוא עבר מתחת לרדאר כיוון שהיה בוגר ואחר ממה שציפו וממה הכירו אצל ירדנה. אני לא אשקר שזה האלבום הכי טוב, זה לא. אבל כל שיר עומד שם ומרגש אותי בדרכו. אני חושב שהוא פוספס לגמרי וחבל לי על כך. האלבום נחשב בעיניי במכירות הצלחה יחסית, כי כל האלבומים של ירדנה חוץ מהאלבום הראשון הצליחו במכירות ועברו את רף ה- 10,000 עותקים. ברור שהצליח פחות כי זאת היתה תקופת מעבר בין ירדנה לבין המוסיקה הפופולארית של אביב גפן והדור ההוא שהתלהב מהמוסיקת הרוק של דור רוקסן. ירדנה הפכה ל]פחות רלוונטית בתקופת האלבום הזה ומכאן הכישלון היחסי.
הדירוג שלי לטופ השירים הוא כרגיל קצת אחר:
1. כמו מים שקטים
2. בסרטים
3. מכתב+ שלושה דורות
4. מתוך שאהבתי
5. בחוץ לבדי
6. חדש באוויר/ החברות הכי טובות
השיר כמו מים שקטים מצמרר

ady18

Well-known member
אני אענה:
אלבום מצוין, אתמול האזנתי לו וממש אני מלא כבוד והערכה לירדנה על השירים בו. לדעתי הוא עבר מתחת לרדאר כיוון שהיה בוגר ואחר ממה שציפו וממה הכירו אצל ירדנה. אני לא אשקר שזה האלבום הכי טוב, זה לא. אבל כל שיר עומד שם ומרגש אותי בדרכו. אני חושב שהוא פוספס לגמרי וחבל לי על כך. האלבום נחשב בעיניי במכירות הצלחה יחסית, כי כל האלבומים של ירדנה חוץ מהאלבום הראשון הצליחו במכירות ועברו את רף ה- 10,000 עותקים. ברור שהצליח פחות כי זאת היתה תקופת מעבר בין ירדנה לבין המוסיקה הפופולארית של אביב גפן והדור ההוא שהתלהב מהמוסיקת הרוק של דור רוקסן. ירדנה הפכה ל]פחות רלוונטית בתקופת האלבום הזה ומכאן הכישלון היחסי.
הדירוג שלי לטופ השירים הוא כרגיל קצת אחר:
1. כמו מים שקטים
2. בסרטים
3. מכתב+ שלושה דורות
4. מתוך שאהבתי
5. בחוץ לבדי
6. חדש באוויר/ החברות הכי טובות
השיר כמו מים שקטים מצמרר
זה אלבום קצת כבד מדוע הוא כך?ולא קל כול כך

feldman89

Well-known member
מה השיר שהכי הצליח מהאלבום מסקרן אותי
שאלה יפה. אני חושב שהשירים חדש באוויר, מכתב ובחוץ לבדי הגיעו הכי גבוה במצעד רשת ג. כמובן ששלושה דורות גם יחסית הפך לשיר ידוע אבל במצעד הצלחתו היתה קטנה.

למעלה