דיון עם ספוילר מUFC 80

REL YESAYA

New member
דיון עם ספוילר מUFC 80

כשראיתי את הקרב בין פן לסטיבנסון חשבתי שיש פה פטנציאל לקרב מדהים וארוך. אי לא חושב שפן טוב בהרבה מג'ו ,מה שעשה את ההבדל אתמול זה אך ורק המרפקים. החתך במצח של ג'ו הוא מה שהרס לו את הקרב , הוא נחנק רק בגלל שהוא לא ראה כלום. אחרי האירוע הזה אני באמת מתחיל לחשוב שאולי אין מקום למרפקים ב UFC. מה אתם חושבים על זה ?

Burger4

New member
אני בהחלט מסכים איתך

זאת בטח לא הפעם הראשונה שזה קורה. כמו גריפין ושוגן ועוד מלא מקרים בהם הקרבות נהרסו וגם הופסקו. קרבות ברוב המקרים לא מוכרעים במרפקים. אז או שישימו מגני מרפקים או שיעברו הלאה... חבל על הפוטנציאל של הקרבות שמתבזבז בגלל הדפקט הזה, וגם חבל על השופטים שנאלצים להמשיך את הקרב למרות שלולית הדם בגלל שזה מיין איבנט ולא נעים עכשיו להפסיק קרב חשוב כזה.. וחבל על העיניים של המדממים. זאת דעתי..

sandman2

New member
לא מסכים

מהות הUFC היא למצוא את הלוחם הטוב ביותר מבין השילוב של כלל אומנויות הלחימה מרפקים הם חלק משמעותי בכמה היבטים של הלחימה ולכן צריך להשאיר אותם חוקיים. אם אין ברירה וצריך לעצור את הקרב אז זה מה יש.. לוחם אולטימטיבי יודע להתמודד גם עם חתך מעל העין - אני ראיתי הרבה לוחמים מנצחים קרבות גם לאחר שנחתחו ונחבלו

dor244

New member
זה נכון אבל יותר מדיי פעמים הם גורמים

לחתכים מעל הגבה שגורמים להפסקת הקרב

Burger4

New member
אבל מרפקים לא משיגים כלום חוץ מחתך

מרפקים לא מסיימים קרב ב-99 אחוז מהמקרים. לא חבל להפסיק קרב שכולם מחכים לו, אחרי 3 דקות ? המטרה היא לדעת מי הלוחם הטוב ביותר, ולא מי מסוגל לדמם אחרים. מדובר בדילמה אמיתית. אם אתה אומר שילוב אז למה אוסרים על ברכיות ?

לדעתי..

אני חושב שהמרפקים בקרקע נועדו בעיקר לחתכים.. לדעתי החוקים של פרייד עדיפים! יש בעיטות וברכיות בקרקע (מכות שנועדו לסיים קרב) ואסור מרפקים בקרקע בכדי למנוע חתכים מיותרים..

Rock Bottom

New member
שמע

אמנם אני לא מעריץ גדול של UFC, אבל הצפייה באירוע אתמול הייתה מהנה לדעתי (ולדעת סטיבנסון פחות), הרבה בגלל המרפקים. אני ממש לא מאמין שהדם של סטיבנסון שנכנס לו לעיניים גרם לו להיחנק ולהיכנע. פן רוצייח, הוא אנס אותו לאורך כל הקרב וחוץ מכמה אגרופים של סטיבנסון לא ממש היה קרב דו צדדי פה. זה היה חתך מטורף אמנם, והתפלאתי שהשופט בכלל נתן לקרב להמשיך אחרי סוף הסיבוב השני, אבל היה שווה. אחלה מיין איבנט. יש כבר יותר מדי איסורים ב-UFC גם ככה. קלי נגד טיילור למשל היה קרב מדהים, למרות שנגמר בהחלטה, אבל היו שם מרפקים שטיילור קיבל שהפכו את כל הקרב הזה להולי שיט אחד גדול (בנוסף לפתיחה הסופר אינטנסיבית בסיבוב הראשון). אין טעם לבטל מרפקים לדעתי. זה חלק נרחב מאוד מהספורט. אני אישית מאוד לא אוהב מאונטים משעממים ומעדיף לראות גם מרפקים שנותנים לגיטימציה לכל העובדה שיש שם 2 גברים עירומים ומזיעים שמתחככים אחד בשני בצורות שאפילו לא תמצא ברסלינג.
וברצינות עכשיו, מרפקים שליטה.

FrecCo

Active member
טוב, זה שטויות

צריך להיות באמת סוג של עיוור כדי לא לשים לב שפן שחט אותו והתעלה עליו ב-3 דרגות גם בעמידה וגם בקרקע. לסטיבנסון יש לב ענק והוא גרם לצופים לרצות מאוד שהוא ישרוד כמה שיותר. אבל תהיו רציניים...פן לא ראה אותו מ-מ-ט-ר. וסביר להניח שלא רואה ממטר גם אף אחד אחר במחלקת הLW.

REL YESAYA

New member
יכול להיות שאני סוג של עיוור

ויכול להיות שאהדה שלי לג'ו היא גם חלק מהעניין , אני פשוט לא זוכר הרבה קרבות שנגמרו מנוק אאוט ממכת מרפק. אני רק זוכר חתכים מטורפים שבהרבה מהמקרים הפסיקו קרבות עם פוטנציאל הרבה יותר גבוה. פן הוא לוחם אדיר ואני כבר מצפה לראות אותו עובר את שרק ונלחם נגד הוארטה

T R e x x x

New member
מרפק לא גורם רק לחתכים

עם מרפק אפשר גם לעשות נוק אאוט ליריב כמו בקרב אנדרסון סילבה -טוני פרייקלונד . בהחלט יש מקום למרפקים בUFC 1

FrecCo

Active member
זה לא קשור, לגבי המרפקים אני מסכים חלקית

מצד אחד מרפקים הם הגורם העיקרי לחתכים ואין מעצבן יותר מקרב שנגמר עקב חתך. מצד שני, הם יכולים להיות גורם מכריע בקרב. רוב הפרשנים יגידו לך שקרוקופ הפסיד לגונזגה בעקבות המרפקים שחטף על הקרקע. בלי קשר בכלל לנושא המרפקים, פן ישחוט את סטיבנסון ב-10 מתוך 10 קרבת, עם או בלי מרפקים. וגם אני מת על סטיבנסון, והוא גם אחלה לוחם. פשוט פן נמצא רמה מעל כולם (למרות שעד שלא ילחם מול שרק, פלוריאן וגומי, לא נדע בוודאות).

talhorm

New member
הוא כבר נלחם מול גומי

וניצח את מר.אוברייטד.פרייד בעבר שרק זה מבחן טוב וקשה...

FrecCo

Active member
זה היה לפני 5 שנים..

והאמת שלא ראיתי את הקרב אז אני לא יודע כמה צמוד הוא היה (BJ ניצח בחניקה ב-3) אבל לקרוא לגומי אוברייטד זה די טיפשי. הוא לוחם פשוט פנטסטי וגם היום כשכנראה כבר לא בשיאו- אני מתערב שהוא טופ 5, אולי טופ 3 (ואולי גם 1 אבל לעולם לא נדע). מצד שני, לפי חצי שנה הייתי אומר לך גם שלקרוא לשוגון או למירקו אוברייטד- זה ממש, ממש טיפשי...

Alon316

New member
מסכים לחלוטין

וגם מסכים עם מתן. אני בעד מרפקים, אז נכון, זה מבאס שקרב מסתיים בגלל חתך אבל ישנם הרבה לוחמים שהצליחו להתגבר על זה וגם לנצח, אפילו להשתמש בחתך לטובתם (היה קרב ששכחתי בי נלחם בו כאשר אחד מהלוחמים נחתך בצורה רצינית, היה במאונט והדם שלו נפל על עיני המתמודד וכך זכה ביתרון - אשמח אם מישהו יזכיר לי איזה קרב זה היה). ופן היה מנצח עם החתך או בלי החתך מהסיבה שפן פשוט טוב יותר מסטיבנסון.

האמת שגם אני מתבאס מקרבות כאלה

אני אוהב לראות לוחם שממש מכניע או מכסח לוחם אחר, אבל לפעמים קורה חתך, ממש במקרה, החתוך כבר מתקשה להמשיך את הקרב וזה נהיה די ברור מי הולך לנצח.

AmericanDragon

New member
../images/Emo45.gif

מסכים עם אלכס, למרות שהקרב בין גריפין לשוגון הוכיח לי אחרת:)

e m z

New member
בגלל זה החוקים של פרייד עדיפים

בלי מרפקים עם ברכיות לראש גם בקרקע! כמו שצריך :) חוקי פרייד בכלוב והכל מושלם

למעלה