דיון עקר

its moi

New member
דיון עקר

ישבתי לי וקראתי את דפי הפורום. אבל לא נאמר פה כמעט שום דבר חדש. אשר לאמונתי: אני מאמין שאין אף כח שמתערב במודע ביקום. נכון. אנחנו לא יודעים, וסביר שלא נדע, מה גרם למפץ הגדול. אם רוצים לקרוא לסיבה הראשונית "אלוהים" מצידי זה בסדר. מה שחסר פה לדיון זה בנאדם דוס, לאו רק יהודי, לאו דווקא מונותאיסט שיסביר ויענה על השאלות. גם אני תוהה "למה הוא צריך אותנו? למה שמר כל יכול יתעניין בארוחת הצהריים של יצור שגר ב{{{חדר אחד בדירה אחת באוניברסיטה אחת בעיר אחת במדינה אחת ביבשת אחת על פלנטה אחת במערכת שמש אחת בגלקסיה אחת בצביר גלקסיות אחד בצביר על אחד}}}.אבל מעניינת תשובה של מישהו שהתעמק בפילוסופיה ולא תשובה של אתאיסט כמוני או רובוט-פולחן-בור.

גאיוס

New member
אמנם חסרה ההתמודדות הדתית

מלבד "מסורתי" - ומעט אחרים. כנראה יש כאן נגיעה בעצבים חשופים והרבה כפירה מובהקת בעיקר. נסיון להחזיר בתשובה הוא מיצווה דתית. לכן מוזרה שבעתיים העדרותם של דתיים אידאולוגיים. אתה מוזמן למשוך דתיים לפורום , ולא רק מפורום דתיים השכן.

masorti

New member
רוצה לדעת מדוע דתיים לא מגיעים?

תקרא את ההודעה הזו (שנכתבה היום ב-20:41), ורצוי בנימה המערבת בוז וציניות שבה היא נכתבה.

L7

New member
מצורפת תגובה דתית שונה

• לא אל תיכנסו לשם!ו למעלה מן הזמן ו√ תקשיבו כל הויכוחים האלה לא ק שהם לא מועילים זה ממש חילול שם שמיים! באמת מה הטעם להכניס את עצמך למקום של אתאיסטים שמדברים נגד? אתם חושבים שתשכנעו אותם בכמה ויכוחים באינטרנט? יש הלכה מפורשת שאסור להוכיח אנשים שלא רוצים לשמוע! אסור להגיד למיהו שהוא צריך לשמור שבת אם אתה יודע בפירןש שהוא לא ישמור ואותו הדבר כאן.. אני לא מבינה מה זה נותן לכם ללכת לשם? אתם נהנים סתם להתוכח? "כי עיקר הקדושה היא שמחה, דהיינו לשמוח בה´ יתברך" (ליקוטי הלכות) שיהיה רק טוב ושמח בע"ה! נ נח נחמ נחמן מאומן. סיון. הוספת תגובה שלח/י מסר למחבר/ת שליחת הודעה באי מייל הדפסת הודעה סגירה 21:33 01/10/02 • אין טעם להתווכח איתם. הם יודעיםו רננה 18 ו√ הכל. חבל"ז. מי שדתי- דתי. מי שלא--לא. הויכוחים פשוט עקרים ולעולם צד א לא ישכנע צד ב. הוספת תגובה שלח/י מסר למחבר/ת שליחת הודעה באי מייל הדפסת הודעה סגירה

L7

New member
העתקה מתשובה לפנייתי בפורום דתיים..

L7

New member
יש חילוקי דעות לא קלים

בין החילוני המופקר , התינוק שלא מצא את דרכו, אוכל שפנים ופיגולים וחוטא- לבין הדתי המקיים תיקשורת עם כוחות עליונים. תשובתי משולבת היטב במסכת זו.

masorti

New member
אני מבין שאתה מנסה להבריח אותי...

מהפורום, בעזרת הביטוי המזלזל "לבין הדתי המקיים תיקשורת עם כוחות עליונים". תמשיך בדרך זו. עלה והצלח.

MASORTI צודק, צריך להמנע

מלפגוע ומלהעליב ומלהשתמש בלשון בוטה. בסדר, לחילוניים זה קצת יותר קשה, כי אם, נאמר, קצת יורדים עליך בהומור, זה יכול להיות גם נחמד, ואם אותו דבר תאמר לדתי הוא עלול בהחלט להיפגע. אנו חייבים להשלים, שהייחס הרגשי לנושא - שונה. מישהו כתב, שהוא לא יכול להסביר את המפץ הגדול, ומצדו - לא אכפת לו אם תקרא לזה אלוהים. עכשיו, לך תדע מתי משפט כזה יכול לפגוע בדתיים. מאידך, גם עליהם להיות מודעים לכך שהם באים לשוחח עם "כופרים", ושיכולות להיות החלקות. אבל בשום אופן לא כוונה להעליב!

L7

New member
הבנה הדדית

חשוב לי להבין את האדם הדתי חשוב לי שהאדם הדתי הדתי יבין אותי חשוב לי שהאדם הדתי יבין כיצד הוא נראה בעיני וההפך. האלמנט הפנטסטי והמופלא ביותר בדת הוא התיקשורת לכוחות עליונים. אני מנסה להבין את התופעה - ללא הצלחה יתרה. לא ברור לי מדוע שורש זה של הדת ניתפס כעלבון.

masorti

New member
סיימת ללעוג?...

יופי. אני מקווה שנהנית. דבר אחד אמרת נכון.. "חשוב לי שהאדם הדתי יבין כיצד הוא נראה בעיני". אני הבנתי מצוין. האדם הדתי נראה בעיניך כתרכובת הגרועה ביותר של טימטום ורשע. הוא לא סתם פרימיטיבי ושטוף הבל, אלא הוא גם רואה חזיונות ושומע קולות ("תקשורת לכוחות עליונים"). בקיצור, הדתי הוא מטורף ו"קוקו" שברגעי השפיות המעטים שלו מתרכז בהצקה לחילונים ובניצולם. אוקיי. קלטתי את המסר. תודה רבה.

L7

New member
הסבר קל מדי...........

דתי איננו רשע או מטומטם. דתי איננו פרימיטיבי שטוף הבל. דתי איננו רואה חזיונות. דתי איננו שומע קולות. דתי איננו קוקו. אתה ממציא מסרים ומתנגד להם. לעומת זאת דתי מתפלל ולו יחסי גומלין עם כוחות עליונים. זה לא בהכרח לגנאי. זה בעיקר לא מובן . לי.

masorti

New member
מתפלל אינו "תקשורת עם כוחות..."..

הניסוח שלך מתאים למדיומים המתקשרים ("ת" בפתח, "ק" בשווא) עם מתים או עם חוצנים. בקיצור.. קוקואים. מה לא מובן לך בקונספט של להתפלל? מי שמאמין ביישות עליונה המשגיחה עליו פונה לאותה יישות בבקשות שונות ו/או מביע דברי שבח והלל לאותה יישות. יש לך בעיה עם נוסח התפילה? פנה למי שחיבר אותה.

masorti

New member
שימוש במטבע לשון נפוצה.

כאשר בישראל של שנת 2002 אומרים על מישהו שיש לו תקשורת עם יישויות, האסוציאציה המתבקשת היא של מדיומים שיש להם קו ישיר לחוצנים. דרך אגב, תסביר לי מדוע אתה שייך ל"מחנה השלום" ואני לא? מה? אני חפץ במלחמה לשם מלחמה ואיני רוצה בשלום? הימין בארץ הוא סמוראים המקדשים את המלחמה כדרך חיים? אני מקווה שהבנת את האנלוגיה בין המקרים.

1. את זה צריך לשאול אותך, למה

אתה לא שייך למחנה השלום. אם תצטרף אני רק אשמח. 2. את ההשוואה בין הדתות ה"רגילות" לבין אמונה בצלחות מעופפות הצעתי כבר מזמן. אני מדגיש: בלי כוונה לפגוע באף אחד. סתם לנתח את הדמיון והשוני בין שני הדברים. כמו בפורום דו-קיום, שהצעתי להשוות בין הסכסוך במזה"ת ובין צ´צ´ניה, בזמן שאני אישית רציתי להבליט דווקא את השוני. 3. אתה יותר ויותר מַקשה על דיון כלשהו, כשאתה ממש מחפש להעלב. בזמן שגם אתה לא ממש אלוף העדינוּת. ואתה יודע את עמדתי: התחשבות מקסימלית בזולת! כאילו אתה לא יודע איך תוקפים אותי ובאיזה שמות מכנים אותי בפורום דו-קיום, ולפעמים אני מצליח להבליג בשביל לנסות לדון במשהו עניינית. כאילו לא ראיתָ כמה התחנפתי, ממש זחלתי על הברכיים, בפני האידיוטית ההיא. 4. בינתיים, עניינית, לא כל כך הצלחתָ להסביר את ההבדל המהותי בין מדיומים המדברים עם חוצנים, לבין מאמינים מתפללים.

masorti

New member
זו בדיוק הפואנטה שלי...

כשמנסים לומר לי שאני קוקו המאמין בחוצנים, אז יש לי נטייה מוזרה להעלב. בפרט שזה לא נאמר כטיעון פילוסופי אלא בטון לעגני. ואני לא הבנתי מדוע לדעתך איני שייך למחנה השלום. נהפוך הוא, אני רוצה מאוד שלום.

L7

New member
להערכתי 60% מהאנושות מאמינים

באלוהים. בוודאי שאין זה שיגעון. אילו 60% היו מקיימים תקשורת חד סיטרית למדי עם חוצנים והיית מתריס כלפיהם שהם מקיימים תקשורת חד סיטרית למדי עם חוצנים האם צריכים היו להעלב?

masorti

New member
מכיון שה**מוסכמה** היום היא...

שמי שטוען לתקשורת עם חוצנים הוא קוקו, הרי שהשימוש שלך במונח "תקשורת עם יישויות" נועד לרמוז שהדתיים הם קוקואים. אילו 60% היו עוסקים בתיקשור, ממילא המוסכמה היתה שונה.

למעלה