דיון פיזיקלי.

SuperGirl711

New member
דיון פיזיקלי.

(מי שלא מבין בפיזיקה, יש אפשרות שלא יבין כלום מהדיון, ראו הוזהרתם. חשבתי היום על "כוח שקול". במערכת כוחות כשכל צד מושך לכיוון אחר, וצד אחד מנצח, השקול הוא ההפרש בין הכוח של המנצח לכוח של המפסיד. אם אף אחד לא מנצח השקול הוא אפס. (אפשרות אחרת לראות את זה היא שאין שקול) בעברית, לאחר ש, למשל, שני אנשים רבים, ואחד בריון והשני חלשלש וחנון (
) אומרים על קרב כזה שהוא "לא שקול". אחי טוען שזה נכון להגיד על קרב כזה שהוא לא שקול, ואילו אני טוענת שלא. מה אתם חושבים?

אמנם אני לא מבינה בפיזקה

אבל הבנתי מה כתבת
ואני לא מבינהלמה את אומרת קרב שקול? הוא כן "לא שקול" אולי לא פייר אבל גם לא שקול קאפיש?

SuperGirl711

New member
אבל זה שני דברים מנוגדים.

כשמשהו "לא שקול" בפיזיקה, זה אומר ששני הכוחות שווים בכוחם, ואין הפרש בין שני הכוחות. (אל תתווכחי, דיברנו על זה היום במכניקה טכנית.) ובקרב כזה, לפי הפיזיקה, הקרב הזה דווקא שקול, כי קיים שקול בין שני הכוחות. (הבריון חזק יותר מהחנון)

RichardSmith

New member
../images/Emo6.gif אם אפשר להמשיל את זה...

את טוענת שהקרב שקול. יש כאן בעיה בניסוח. את טוענת שמכיוון שהחנון חלש והערס, נניח, חזק, אז הערס מנצח. נניח שיש "אנרגיה" כלשהי. עם הניצחון של הערס, החנון מאבד אנרגיה וכואב לו. לערס לא כואב בכלל. איך את יכולה להגיד שזה שקול?

RichardSmith

New member
זה עניין של סמנטיקה.

השקול בקרב זה על קטע של משקל, מאזניים. כאשר צד אחד חזק יותר.

mantrix

New member
זה כמו להגיד שהוא "לא כוחות"

אז לא מתכוונים להגדרה הפיסיקלית של "לא פועלים שם כוחות"

יש הבדל בין הגדרה../images/Emo60.gif

של משהו בתחום מסויים לבין ההגדרה שלו בתחום אחר. כןכןכן אולי זה נשמע מוזר שזה לא הגדרה אחת להכל, אבל ככה זה. הגדרה מילולית של שקול [אחת מהן] היא שווה ערך בכמות או במשמעות או הממ דבר לא מוכרע. ומבחינה מילולית זה נכון להגיד על קרב כמו שתיארת שהוא לא שקול, כי הוא בהחלט מוכרע, והכוחות של שני הצדדים בהחלט לא שקולים. בפיזיקה, אם יגידו על הקרב הזה ש'אין שקול' [לחילופין - הוא לא שקול], זה אומר במילים אחרות שהכוחות של שניהם היו שווים. שזו סתירה - כי שקול משמעותו שווה, אז איך לא שקול זה שווה? מה שאני מנסה לומר זה שיש לך הגדרה מילולית והגדרה פיזיקלית לאותה מילה, וההכרעה ב'האם נכון לומר על קרב כזה שהוא לא שקול?' תלויה בנק' המבט ממנה את יוצאת. ככה ששניכם צודקים

אה, עוד משו-../images/Emo60.gif

אל תזלזלי כ"כ בנו, אנשי הלא פיזיקה, אני יכולה להגיד שאני אישית הבנתי את ההגדרה שלך וכך גם אחרים כאן בשרשור.
גם אנחנו יכולים~!

SuperGirl711

New member
טוב, כי ציטטתי את המורה שליD:

שמלמדת אותנו, חבורת דביליות עיוניות.

למעלה