דיון - פינוק. מה דעתכם?

דיון - פינוק. מה דעתכם?

מיהו אדם מפונק לפי דעתכם? מה או מי גורם למישהו להפוך למפונק? אולי יש דרגות שונות של פינוק - דרגות טובות, ודרגות רעות?

reedgreenwhait

New member
הממם

אדם מפונק הוא אדם שרגיל שמגישים לו הכל על המגש, מבלי שהוא יתאמץ. חיים נוחים יכולים להפוך אדם למפונק, אנשים אחרים יכולים להפוך אדם למפונק וגם אדם עצמו יכול להפוך את עצמו למפונק (ע"י כך שהוא יפנק את עצמו ויעשה לעצמו הנחות). אפשר לדרג את מידת המפונקות מגדולה לקטנה, נראה לי שאמצע זה הכי טוב.

reedgreenwhait

New member
כשהכל מוגש לך על המגש

מבלי שתתאמץ... כאילו, אין שום מחסור או קשיים והכל בא בקלות.

ואיך החיים שלך ?

לא נשמע שאת מתאמצת יותר מדי בחייך, או לשינוי בחייך? מה דעתך?

reedgreenwhait

New member
אפשר להגיד שאני מפונקת

אני לא עושה מאמצים רבים כדי לעשות משהו, למרות שלעיתים יש לי יסוריי מצפון בגלל זה.

אני לא בנאדם מפונק...

אבל אוהבת שנותנים לי תשומת לב, שעושים מסג' וכו', בכלל אני בנאדם שמכורה למגע של אחרים אבל לא מסוגלת שאדם שלא מכיר אותי ייגע בי, לוקח לי זמן להיפתח לזה. אדם מפונק הוא אדם שחושב שמגיע לו הכל אבל לא עושה לאחרים כלום, זה בד"כ אדם די אגוצנטרי שמה שמעניין אותו זה הוא בלבד.

מגע

זה באמת משהו מאד אינטימי. למרות שבסדנא שהייתי בה, המפגש הראשון שהיה עם האנשים היה במגע, עם עינים עצומות. ודוקא כשהעינים נפקחו - היה הרבה יותר קשה. אולי מבט ישיר - מעין לעין, זה המגע הכי אינטימי וקשה?

הממ...

הייתי לפני כמה חודשים בסדנת תקשורת מטעם העבודה והיה תרגיל כזה שהיינו צריכים לשבת אחד מול השני בעיניים עצומות מבלי לצחוק וזה היה קל יותר מאשר כשישבנו בתרגיל אחר בסדנא אחד מול השני והיינו חייבים להישיר מבט אחד אל השני מבלי לזוז...

בדיוק ../images/Emo13.gif

מעניין אם זה אומר שלגוף הרבה יותר קל לתקשר מהעינים. או שבאמת, הקלישאה - העינים הן ראי הנשמה, כ"כ נכונה.

בג'ונגל של החיים לא טוב להיות מפונק

הייתי פעם מפונק ילד שמנמנ ובן יחיד לאמא דאגנית וזה יצר אצלי מצב שלא ידעתי לעשות כלום עם החיים ועצמי וזה אחת הדברים שהביא אותי להוסטל... הורים זה גורם ברור לפינוק אם הם כאלה... היום אני כבר נמר פחות או יותר ששורד וצריך לשרוד בג'ונגל הזה של החיים

למעלה