דיון פתוח וחשוב: כן, כן, יאללה להתעורר!!!

צאקאלקה

New member
דיון פתוח וחשוב: כן, כן, יאללה להתעורר!!!

בוקר טוב לכולם, אני רוצה להעלות דיון פתוח... בעקבות הביקורות על הסדרה, שרובן אמנם קטלניות וחלקן המועט מפרגנות, משפיעות באמת על ההחלטה שלנו, האם לצפות בסדרה או לא (לאו דווקא ספיצית על נשות הטייסים, בכלל)? והאם בעקבות קריאה של ביקורת, פסלתם ולא ראיתם סדרה או שלא התייחסתם ורציתם "לבדוק" בעצמכם את "הסחורה?" האם השפה בה משתמשים כותבי הביקורות, במיוחד הקטלניות, היא מתאימה לדעתכם? ואני אעלה את דעתי בהמשך
שתפו נא ...

wenda

New member
הביקורת לא משפיעה אפילו טיפה!

הביקורות אף פעם לא משפיעות. אצלי זה התחיל בסרטי קולנוע. הייתי הולך לסרט מדהים, וקראתי אחר כך ביקורות שזה סרט זוועה. לפעמים היה הפוך - לפעמים הייתי בסרט משעמם טיכו, והייתי קורא שזה יצירת מופת. וזה לא שהטעם שלי שטחי. אני אוהב גם סרטים איטיים או אירופאים לפעמים. זה פשוט כי המבקרים לא צופים באופן נקי. בטלוויזיה זה הרבה יותר גרוע. העיתונות שלנו הפכה לצהובה לגמרי, ומבקרי הטלוויזיה לדעתי משיגים את כתבי הספורט בסיגנון הצהוב צעקני מתלהם שלהם, ובעיקר - ללכת עם העדר בלי שהמבקר באמת רואה את הסדרה. רוב הקטילות שלהם זה בכלל "למה עושים טלנובלה?"... הם כועסים מאוד שלא עשו סדרה ריאליסטית נוקבת חברתית על חיל האוויר. אז הם יורקים עליה. הם היו צריכים לשפוט אותה בתור טלנובלה. הם ידעו מראש שהקאסט מלא בדוגמניות. ברור שאין סיכוי שהם ישבחו משחק של דוגמניות, למרות שלדעתי חלק מהן משחק לא רע בכלל. הם קטלו את הדיאלוגים. אני ראיתי את הדיאלוגים, והדיאלוגים יפים ולפעמים גם אינטילגנטים מעל הממוצע של טלנובלות. כל ההאשמות שלהם בשטחיות, רדידות, תת רמה - כל אלו אפשר להגיד על רמת הביקורת שלהם. ביקורות תת רמה. אבל הכיף הוא שאף אחד לא מקשיב להם. חוץ מעצמם.
הנה, הם קוטלים את האח הגדול... מה זה עוזר להם?

שן22

New member
צודקת...

חוצמזה שהם אוהבים לכתוב שהרייטינג לא גבוה במיוחד.... אבל הרייטינג ממוצע לגמרי לשעת השידור... ולערוץ... אבל הם רוצים להציג את זה ככישלון...

צאקאלקה

New member
אתה כל כך צודק...

ואני מאוד מסכימה עם מה שכתבת... עוד אחת מהבעיות בביקורות, הם השפה המזלזלת והחסרת פרופורציה למה שהם מבקרים... לעיתים אני ממש רואה את סגנון העדר שבו הם כותבים... וגם את זה שהם מונעים מסטיגמה כזו או אחרת... הביקורת מאוד לא מקצועית ועיניינית, כמו שהיא צריכה להיות בפועל, כי גם אם הסדרה לא "באה" להם טוב... אפשר להעביר את הדברים ללא התלהמות יתר, קביעות חסרות פרופרוציה ומניעים ואג'נדות אישיות של כותבי הביקורת... נכון, שהרבה לא מקשיב יותר מידי לזה... אבל אם נחשוב רגע... אלו שעמלו, כתבו, הפיקו ועשו את העבודה על הסדרה... ולאחר מכן, קוטלים אותם כך, בבוטות והעלבות אישיות, זו הרגשה מאוד קשה. זה עלול גם ליצור תדמית שגויה שהסדרה אחרת ממה שהיא באמת... וגם זה עלול להכניס ללחץ את ערוץ 10 שממילא עושה טעויות של לחץ וכספים. סדרה כזו צריכה זמן, זה לא ריאליטי האח הגדול, זו סדרה שאט אט תתפוס את הצופים שלה ואת הנישה שלה והיא תצליח. כך אני חושבת. אני מקווה שבערוץ 10 ישכילו לא לעשות טעויות פאטליות בנושא הזה... לא להזיז בפתאומיות את שעת השידור... לתת שידורים חוזרים... אולי גם להעלות לVOD בהמשך... בקיצור הם לא צריכים להיכנע ללחץ של הביקורות, אלא לעמוד חוסן ולהאמין בסדרה שהם רכשו.

"עולם של פלסטיק"(?)

אני חושבת שכותבי ביקורת חייבים להיות נחרצים במידה מסוימת ,אחרת הביקורת לא נקראת. גם לביקורות יש "רייטינג"/מדד צפיה-קריאה כמו לכל דבר תקשורתי והעיתונאים צריכים לספק את הסחורה. על טלנובלות/דרמות יומיות עם דוגמנים-שחקנים תמיד -תמיד- יכתבו ביקורות שליליות על עולם של פלסטיק. אני חושבת שצריך לתת הזדמנות לכל סדרה מעבר לפרק הראשון שלה. אף אחד לא טוען שהנה תתגלה כאן סדרת מופת אבל סדרה בטלויזיה יכולה להיות לפעמים גם רק פנטזיה/שעשוע/משהו נעים וממכר להסתכל עליו ולא רק סדרת איכות מעמיקה, יש גם כאלו וגם בהן נצפה. האם הביקורת משפיעה עלי? במידה מועטה. מה שיותר משפיעים עלי הם: זמן השידור (הסדרה הזו בעייתית מבחינת זמן השידור- מה גם שהיא לא מופיעה בVOD- מקווה שזה ישתנה בהמשך)), מידת השעמום שבו אננ נמצאת לפני ובזמן השידור
השחקנים ופונטנציאל ההתמכרות (כמו בכתבה שקישרת):) אחלה דיון

שן22

New member
בוקר טוב...

לא צריך להתייחס למבקרים כי הם באים עם דעה קדומה... הוא כותבים במטרה של ללכלך כמה שיותר... הם לא מבינים שצריך לעודד יצירה ישראלית... עדיף לי לראות את זה מאשר טלנובלה בויוה.... אני מאוד אוהבת את הקאסט אבל יש לי שתי הערות... 1. שרי גבעתי (דניאלה) משחקת זוועה.... 2. נתן רביץ שגדלתי עליו ... נראה בלי אנרגיה אפור ובלי שום רצון לשחק .. איפה הסקסיות שלו מכסף קטלני או אפילו מלחיי האהבה... וחוצמזה כולם סבבה..

שן22

New member
עדיין תסכלי על אקי אבני שהוא בגילו.. ועדיין

הוא הורס.... רביץ הוא שחקן מוכשר וחבל לי לראות אותו ככה....

יכול גם להיות שנתן רביץ מתבקש

לשחק את הקשוח והשקול כמו שמפקד טייסת צריך להיות. במיוחד אחרי שהבן שלו מת גם לי הוא נראה כזה כבוי בלי גיץ בעיניים

vanilla maple

New member
עונה

אם התחלתי לראות איזשהי סידרה ואהבתי לא אתן לביקורות להרוס לי. אבל אם קראתי את הביקורת לפני שראיתי אני מניחה שלא אראה את התוכנית. יש לי דוגמא מצוינת שעבדתי באיזשהו מקום הייתה מישהי שנורא התלהבה בזמנו מ 2 סדרות אחת the o.c והשנייה מגרש בייתי, כעבור כמה זמן יצא לי לראות את שתי הסדרות מאו סי התלהבתי לחלוטין. ומגרש בייתי היה לטעמי מזעזע ולא הבנתי ממה כל ההתלהבות, הפסקתי לראות אחרי מספר דק'. כיום הרבה שני ם אחרי שהתאכזבתי מהסידרה יצא לי לראות ונחשו מה התמכרתי עכשיו יש בהוט את העונה השלישית ומכיוון שלא יוצא לי לראות אותה כאשר זה מוקרן אני מקליטה ואצפה בה בסופ"ש.

עמית20בת

New member
קצת משפיע

אבל מתמכרים כשמתחילים לצפות אם זה יפה לכל אחד יש דיעה משלו-זה לא תמיד אומר שזו גם דעתי

למעלה