דיון פתוח: מי הוא מואר?

יוגי בר

New member
דיון פתוח: מי הוא מואר?

ובאמת מה זה להיות מואר? מי הוא מואר? מי יכול להיות מואר? מי לא יכול להיות? מהי המשמעות של להיות מואר? ואיך כל זה משתלב ביוגה? כל ההשגות. כל התובנות. כל הדעות. הכל יתקבל בברכה. בברכה ואהבה יוגי בר

amichai58

New member
זהו המואר

זהו המואר: ההארה באה מהאל (אפשר לקרוא לזה בשמות אחרים כמו ברהמן, אטמן) - או בעצם חיבור של האדם עם האל. מזה באה ההארה. זה מתבטא בידע שבא מההארה, ולא מספרים, באושר אין סופי, שלא תלוי בדבר, מאישיות דגולה שבאה לידי ביטוי למשל במוסר, באחריות, בדאגה לזולת; יצירתיות ואומנות, וגם - טוהר ותמימות. אור לכולם

yoniyogi

New member
מי הוא מואר?-ו מי לא!?

ובאמת, מהי הארה?,האין זה ניהיה עוד מושג מעורפל ש"פומפם" לאחרונה למוחותינו הקטנוניים ושפתאום כולנו רוצים שיהיה לנו, כמו עוד פריט ברשימת ההשגים/הצלחות שלנו ומחביא בתוכו אי שביעות רצון בסיסית ממצבנו הנוכחי ? האם ישיבה בעיניים עצומות בחדר מלא קטורת תוך נסיון נואש להתרכז מקרב אותנו במשהו אל התואר הנכסף הזה? נראה שלא כל כך.. מה שכן..הארה הינה מצב יחסי. כלומר כולנו מבינים את עצמנו/החיים/העולם ברמה כזו או אחרת. לכולנו יש הארה בסיסית לגבי הרבה דברים וכולנו רוצים להרחיב את ההבנה, "לשפוך אור" על עצמנו ועל העולם הסובב אותנו. איך עושים זאת? על זה יש הרבה וויכוחים/שיטות ותובנות... הצעות יתקבלו בברכה ובאהבה! יוגיוני

יוגי בר

New member
לוגיקה והארה

אהלן. ולעניין. ככה זה. לוגיקה והארה לא הולכות ביחד. מה לעשות. אבל, תנוח דעתך. אתה מואר-היית מואר- ותשאר מואר. אתה פשוט לא רואה את זה בגלל בערות. ואגב,לא צריך בשביל זה חדר מלא קטורת עם נסיונות נואשים להתרכז. ועוד דבר: הארה זה משהו אבסולוטי. בהיגיון הלוגי שלך הכר בעובדה הפשוטה שלא כדאי להתאמץ כלל בגלל משהו שלא היה קיים אצלך מאז ומעולם. כי אם הוא לא היה קיים אצלך, ונניח שתתאמץ ותשיג אותו, אז מה? כמו שתשיג אותו אתה גם יכול לאבד אותו-נכון? נכון מאוד. אז מה הטעם? תגיד לי אתה. תאמין לי. חבל על הזמן חביבי. בברכה ואהבה יוגי בר

yoniyogi

New member
הבהרה

האמת.., לא הבנתי מה כתבת/ענית בעניין לוגיקה והארה ואיך זה מתקשר למה שאני כתבתי ?

יוגי בר

New member
חפש את הקשר

קרא כל מלה ומלה ותמצא. יותר ברור מזה אין לי בנמצא. בברכה ואהבה יוגי בר

א א

New member
ממשה עד משה...

יש סברה שמאז שהנ"ל עזב אין גופו לא היה מואר באיזורנו...

א א

New member
וגם... כל אחד מואר!../images/Emo117.gif

רק לוקח זמן להסיר את הצעיפים שמסתירים את האור !

על פי הבהגוד-גיתא

"זה אשר הוגה באישיות אלוה העליון, מחשבותיו עוסקות תמיד בזכירתי (העליון) ואינו סוטה מן הדרך, הוא, הו בן פריטה, ללא ספק יגיע אלי." [בהגוד-גיתא 8.9] המילה "יוגה" פירושה חתירה אל עבר העליון. לכן תכליתה של יוגה היא להגיע לעליון. מי שהגיע למצב של יחסים נצחיים עם העליון, אישיות אלוה, המקור ההיולי, קרוי מואר.

no control

New member
"ENLIGHTMENT"

HERE IS A LINK TO SOMEONE WHO HAS A VERY DIFFRENT OPINION ON ENLIGHTMENT AND IS CONSIDERED TO BE "ENLIGHTENED" HIMSELF. www.nowayout.org I RECOMMEND SEEING THE VIDEOS

למעלה