דיון: צביון הפורום

GALI02

New member
דיון: צביון הפורום

מספר אנשים העלו את הרגשתם שהפורום סגור בפני סגנונות חדשים. אומנם הנושא הזה עלה לדיון לא פעם ולא פעמיים אבל היות והוא הועלה שוב ע"י אנשים חדשים... דעתכם בנושא (אני אעלה את דעתי יותר מאוחר במידה ותהיה הענות)

ללא נושא

בפעמים הראשונות שכתבתי פה(לפני שנתיים ויותר) נתנו לי הרגשה בפורום שאני כותב נורא שאני לא מקורי שאני לא מובן שמה שאני כותב לא נחשב לשירה, מאז עברתי סדנא לכתיבה יוצרת, ואפילו נפגשתי עם כמה משוררים ויצא לי להראות את השירים שלי להם, והדיעה שלהם שונה לחלוטין, אז אולי הפורום הזה מתאים רק לחתך אחד של האוכלוסייה, ואולי הצביון שלו לא מתאים לי ולעוד אנשים כמוני שכותבים יפה או מיוחד . אבל התחושה שניתנת היא שהכתיבה שלי לא ראוייה לפורום הזה שאני לא לרמה שלו וחבל

kaya11

New member
סתם מתוך סקרנות

לאיזה סדנה הלכת? כי אני הולכת לסדנה בבית אריאלה והלימודים שם, הביקורת של המנחים השונים כולם, עומדים ביחס של כמעט אחד לאחד עם מה שאני קוראת אצל קסנדרה ואצל האחרים שנותנים ביקורות כאן בפורום...

לסדנא של ציפי שחרור

סופרת וסופרת לילדים ומבוגרים שקיבלה כמה וכמה פרסים נחשבים את יכולה לחפש עליה חומר באינטרנט לא יודע עד כמה היא נחשבת

צינסקי

New member
דעתי היא שלא צריך לדון בנושא ../images/Emo88.gif

הדיונים האלו עושים לנו יותר נזק מתועלת והוא נטחן כאן שוב ושוב מכל כיוון אפשרי. מדי פעם מגיע לכאן איזה אורח לרגע, זורק כמה תאוריות פלצניות, יוצר מהומה על לא מאומה ונעלם עד שההשראה תוקפת אותו אחרי איזה 10 חודשים. מי שכותב כאן בדרך קבע, כלומר לא רק משתמש בנו כנייר להגיגים שלו אלא כותב יצירות וגם כותב תגובות לאחרים, רואה את חוסר התועלת והעדר הצורך בהגדרת השירה ותוך כדי זה - בהגדרת הפורום. אני חושב שצריך להפסיק כבר ולהגדיר את עצמנו כל הזמן. די. אם איזה צעיר אנרכיסט רוצה לגלות את עצמו לעולם, והוא מגיע לכאן מלא אנרגיות ותובנות על העולם, הוא מוזמן להתחיל להסתובב. ושיעזוב אותנו בשקט. צינסקי.

לא נעלבתי או משהו

כבר מזמן שאני לא אנרכיסט שמנסה לשנות את כל אופי השירה באשר היא

GALI02

New member
רייבן

אני חושבת שחובתו של כל אחד היא לא לקבל באופן מוחלט את דעתו של האחר. ואני מעריכה מאוד את העובדה שביקשת את חוות דעתם של אנשים נוספים- באמת שאני מעריכה. (וגם את זה שנרשמת לסדנת יצירה) אני לא זוכרת את התגובות שקיבלת כאן בפורום אז על זה אני לא יכולה להגיב.(אבל אני יכולה להיות כמעט בטוחה שהתגובות לא הגיעו ממקום של התנשאות כמו שנאמר כאן)

אם לא הייתי מקבל את דעתו של האחר

ולא הייתי מאמין בכתיבה שלי כנראה שהייתי מפסיק לכתוב ואני כן מאמין בכתיבה שלי ואני כן מאמין שאני יכול להשתפר ובכל זאת יש הרגשה ואולי היא מוטעת שהפורום הזה לא מתאים לכולם ואני סיימתי את הדיון הזה שבוע טוב

GALI02

New member
קשה לאמר על הרגשה שהיא מוטעית

אבל הרגשה היא סובייקטיבית והיא גם משתנה עם הזמן שיהיה שבוע טוב, ובאמת מספיק להתעסק בדברים האלו ובואו נעסוק בשירה שאני חושבת שזו אהבה שמשותפת לכולנו כאן.

GALI02

New member
אני אגב מסכימה שזה נטחן

אבל זה כבר עלה ואני חושבת שלאנשים שהעלו את זה מגיעה תגובה (לפחות לחלק מהם ולא למי שציינת...) אז עדיף שיעלה בצורה מסודרת ומכובדת.

behappy

New member
דעתי

אני חושבת שהיו הערות לגולשים מסוימים- שזה לא הפורום המתאים, ששירים שכתובים כפזמונים אינם ראויים להכתב בו וכדומה. קודם כל לדעתי ההבדלים מאוד דקים וגמישים, בין שירים מולחנים ו"שירה" קלאסית. ואני חושבת שהיום זה ככה עוד יותר מתמיד, עם שירי משוררים מפורסמים שהולחנו. יש מקום להצעות לשיפור, תיקון טעויות כתיב, יש תמיד מקום להציע כל דבר לדעתי אבל להגיד למישהו שהסגנון שלו לא מתאים לפורום? זה יוצר הרגשה רעה כל כך, ולא רק אצל אותו בנאדם, אלא אצל כל מי שקורא את ההצעות האלה, את הדיונים האלה. חבל ליצור אווירה של פורום סגור, בשום צורה ובשום גישה. פשוט חבל. אנשים יכולים להתחיל מסגנון מסוים ולעבור לאחרים, אנשים יכולים להתפתח כתוצאה מקריאה ומקבלת ביקורות ותגובות בפורום. למה לשלול את ההשתתפות שלהם?

blueskies3

New member
behappy

גם אני סבורה שעל כל הסגנונות לחיות בשלום זה לצד זה. והשירה היא כר נרחב. שתחילתו אי שם והוא משתרע לאורך האינסוף. אולם כפי שכבר ציינתי בתגובתי בפורום עצמו. על יוצר לדעת לקבל בקורת בונה על מנת להתקדם ולרכוש כלים להמשך הכתיבה. דווקא שלילת הבקורת עוצרת את ההתפתחות של היוצר, ומקבעת אותו בסגנון מסויים. צריך לדעת להשכיל ולנפות, לקחת מה שמדבר אליך לתשומת הלב. ואת השאר להניח בצד, לא להיעלב. כל עוד הכל נעשה ברוח טובה, ומתוך רצון טוב. בברכת יצירה פוריה לכולנו שמיים כחולים יום רענן

GALI02

New member
אני לא חושבת שאי פעם

מישהו מהפורום אמר על שיר שהוא לא היה צריך להיכתב, או שהסגנון שלו לא מתאים לפורום. שירים שמיועדים להלחנה יכולים כמובן להתפרסם אבל הם לא יקבלו תגובות שיעזרו בשיפור הכתיבה שכן לחברי הפורום אין נסיון בזה. אף אחד לא שולל את השתתפותו של אף אחד אחר- אבל כאלו שמתעקשים להעכיר את האווירה ולעורר וויכוחים חסרי תכלית לא יתקבלו באהדה מטבע הדברים. ניתנות כאן ביקורות עניניות ומי שזה לא מתאים לו רשאי להתעלם ולהתייחס רק לתגובות כמו "יופי, התחברתי וכו'" אף אחד לא עומד עם שוט ומצליף במי שלא כותב בסגנון זה או אחר, אנחנו אנשים בוגרים (לפחות מי שאמור להיכנס לפורום- בני 18 ומעלה) וכל אחד יכול לבחור לקבל את ההערות או לא לקבל. אין שום טעם להיעלב. בזה סיימתי את תרומתי לדיון הזה.

הערה - מהצד .

נראה כאילו מדיי פעם הכל מתפוצץ פה . כמו לבה מבעבעת תחת פני השטח שלפעמים מעזה ופורצת (לא תפסתי שום צד ) רק לדעתי הדברים צריכים לעבור סוג של טיהור

וגם לשתף משהו אישי .

באחת השיחות הליליות שלי עם חברה טובה - היא שאלה אותי , מאיפה אני כותבת ? ואיך זה קורה ? ואני עניתי נורא בביטול , משהו נוסח "זה פשוט קורה או יוצא ממני " משהו כזה . היא צחקה ואמרה לי , רחל צרחה צריחות נואשות , וביאליק לא זכה באור מן ההפקר ,ואת ... זה פשוט יוצא לך ? ? אני זוכרת שבכיתי . (היתה איזה הערה בפורום , שיש שכותבים על ערימות חציר, והם ושירהם נזכרים לעולם - הסיפור הזה היה כדי להזכיר שהם בעצם צרחו צריחות נואשות )

מאמאסאן

New member
../images/Emo41.gifיש אנשים שלומדים, וניזונים

מכתיבה של אחרים, קיבלתי כבר כמה הערות על כתיבתי "הפיזמונאית", ואני לא מרגישה מועלבת. מי שחושב שאלה הגיגים, ושהפורום משמש לי דף כתיבה, צודק בהחלט, חשבתי שאצל כולכם זה כך, אני קוראת, וכולכם כמוני כותבים הגיגים, והפורום משמש להם במה.

קסנדרה*

New member
מאמאסן אל תכלילי בבקשה

אני לא כותבת הגיגים כמוך, והפורום לא משמש לי במה. יש לי ולעוד כמה מבאי הפורום במות, כאן זה כור ההיתוך. אף אחד לא כתב לך שכתיבתך היא פזמונאית, לא אני כתבתי לך זאת, ובחיפושי בהודעות בפורום, לא מצאתי שמישהו מבאי הפורום כתב לך זאת, אז אם מישהו מחוץ לפורום כתב, תטעני כלפיו ולא כלפינו. תודה קסנדרה

למעלה