דיון: צבעי מאכל- רעל או תוספת ...

דיון: צבעי מאכל- רעל או תוספת ...


קרדיט


קיימים בשוק מאות צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח ועוד המזיקים לבריאותינו ולבריאות ילדינו.
האם אנו מודעים לאזהרות שימוש בהם? האם אפשר לצרוך מזון נקי מהם באופן מוחלט?

רבים מהמוצרים היום מתהדרים בצבעי מאכל "טבעיים" ובתוספות של ויטמינים ומינרלים המנסים להציג את החטיף או הממתק כבריא ומועיל,
אולם ישנם צבעי מאכל וחומרים משמרים טבעיים המזיקים גם הם לבריאות.
אחד מצבעי המאכל הנפוצים הוא טרטרזין הידוע גם בסימונו E202, צהוב מס'4 / צהוב מס' 5, הוא מצוי במזונות ומשקאות: מיני מאפה,
שקדי מרק, מרקים, מקרוני, ספגטי, איטריות, דגני בוקר, פירורי לחם, שימורים, חמוצים, חרדל, תרכיזי מיצים,
משקאות תוססים, ממתקים, מסטיקים, מעדני חלב, גלידות, שלגונים, רטבים ועוד...

עד כמה אתם מודעים?
קוראים את המרכיבים במזון?
מוותרים על מוצר "צבוע" או המכיל תוסף בלתי מזוהה?
 
אישית אני סבורה


שככל שנקפיד על תזונה נקייה יותר, טרייה וטבעית יותר כן ייטב.
ככל שהמזון יהיה קרוב יותר לצורתו הטבעית והמקורית בטבע ויהיה כמה שפחות מעובד ומתועש נצליח להימנע מכל תוספות המזון והחומרים המזיקים שאלו מכילים.

פירות ירקות דגנים וקטניות צריכים להיות המזון העיקרי שלנו. הפירות הטריים / המיובשים, והאגוזים צריכים להיות הממתקים שלנו,
עוגות ועוגיות שנכין לבד יכילו בדיוק את החומרים הבריאים שנשתמש בהם ולא יותר.

אם נבחר לקנות את המוצרים שמכבדים את זכותנו לחיות בבריאות יאלצו יצרני המזון המוכן והממתקים להימנע משימוש בחומרים מזיקים
וינסו לייצר אלטרנטיבות בריאות כדי שיוכלו להמשיך ולהרוויח מאיתנו..
 
צבעי מאכל ברובם רעל ..

לאחרונה העלתי פוסט בנושא אומנם החמרתי בפוסט כי בדיוק חזרתי מבקור בגן ילדים והילדים חלקו סוכריות עם כל המרכיבים האסורים ובגן הזה נהוג בכל יום לאכול את הרעל הזה.
הצהובים, הכתומים, האדומים, הסגולים, הכחולים והשחורים עשויים מנפט(!)
אחד המרכיבים בצבעי המאכל הוא בנזן – חומר כימי המוגדר על ידי משרד הבריאות כ"מסרטן ודאי".

כמו ריקי אני סבורה שעלינו לחזור ולאכול דברים טבעיים. גם עם לא תמיד יערב לעיין.
 
אני מאוד מקפידה

מעדיפה לשלם יותר על מוצר ללא צבעי מאכל כלל או עם צבעי מאכל טבעיים.
 

recordion

New member
ועוד איך!

קוראת תויות, קונה רק מוצרים ללא חומרים מיותרים. בתחילת הדרך התעמקתי בכל מוצר, כיום אני יודעת מי פטור מרעלים, כך שנשאר לי לקרוא רק מוצרים שטרם צרכנו/חדשים/אריזות חדשות (ליתר בטחון).

יש לי רשימה של המסוכנים, המיותרים ואלו שאולי יעשו בעיה. הולכת עם זה בארנק, למרות שאת הרוב אני יודעת כבר בע"פ.

המודעות לנושא גדולה לא רק מצד קונים - גם יצרנים כיום מחפשים (ומוצאים) תחליפים פחות רעילים.

וכן - אם משתדלים לקנות מוצרי יסוד ולא מעובדים/תעשייתיים, רוב הבעיה נפתרת גם בלי קריאה מעמיקה.

תיקון קטן - טטרזין מספרו 102 ולא 202. 202 זה חומר משמר שגם לו השלכות בריאותיות שליליות, אבל לא מסוכנות כמו הטטרזין ויתר צבעי המאכל בסדרת 101-105.
 

Aעופרית

New member
אני כבר שנים נמנעת ממוצרים המכילים צבעי מאכל

הנחשבים מסרטנים ומסוכנים:
E122 אדום
E110 צהוב-כתום, ילו סנסט
E102 צהוב-כתום, טרטזין
ועוד..

מקפידה לרוב לקרוא את הסימון על האריזה. אם קרה וקניתי בטעות, לא אזרוק את המוצר, אבל לא אקנה אותו להבא.
הנה כתבתי פה על הנושא-
 
התשובה שלי מורכבת

בעקרון בודקת שהאוכל אינו מכיל צבעי מאכל, שומנים מוקשים, משמרים לא טובים, מונוסודיום גלוטמט וכו....וגם מודעת לכמות הסוכר.
אבל...
1) כבר מזמן קשה לי לשלוט על מה שהילדים אוכלים (מעבר לזה שמה שאני קונה לא כולל "זבל" הוא עדיין לא דל בסוכר ובשומן) במיוחד כשהם גדולים ובוחרים לבד...ואוכלים בחוץ/עם חברים.
2) אני מאוד אוהבת אומנות בעוגות, כולל יצירות מבצק סוכר והן כוללות צבעי מאכל. אולם אנחנו לא אוכלים את זה ביומיום אלא רק בארועים. וגם אז, אני משתדלת שבצק הסוכר המכסה את העוגה יהיה לבן או בהיר.
 

revavonet

New member
מנסה להכין לבד את אלו שאפשר...

ורוד, סגול- אני מייבשת סלק בתנור וטוחנת אותו.
חום-שוקולד
צהוב- מעט כורכום
אדום- פפריקה אדומה
ירוק- מיצוי של נענע או בזיליקום.
זה לא תמיד קל אבל לרוב עובד יפה.
 

noga ke

New member
פעם ראושנה פה

הגעתי בשיטוט סתמי..

הכלל שלי הפך להיות לאחרונה מאוד מאוד פשוט- מה שארוז ולא צריך לבשל אותו: רעל, לא נכנס אלי הביתה.

כלומר- כל מה שהוא קטניות ארוזות, למשל, זה בסדר, כי צריך לבשל אותן. מה שבא מוכן כבר (כמו טבעול)- רעל.

מאוד פשוט וגם הכי זול.
 

noga ke

New member
לא חשבתי על לחם

אולי כי אני במילא לא אוכלת יותר מידיי ממנו. באופן כללי, מעדיפה כמה שפחות קמח לבן. בכל מקרה עדיף לאפות לבד. ככה יש לך שליטה על מה את מכניסה שם.
 
מסכימה איתך במידה

אכן צריך לחזור ליצור ביתי . הכי טוב לצרוך טבעי ..
מכינה לבד אבקות מרק , לחמים
כמעט ולא קונה אוכל מתועש
מגדלת את רב עשבי התיבול, חסות בחורף ועגבניות בקיץ
צורכת בעיקר ביצים מהתרנגולות חופש שלי
וכן, לא מוותרת על גלידה טובה ושוקולד ...
ורסק עגבניות קונה לעתים וגם קטשופ ורוטב צ'לי , טחינה גולמית ועוד ..יודעת להכין לבד אבל ...
בחברת השפע קשה מאד ליישם
 

נטאשKה

New member
תשובה ושלום


אני סמויה כאן די הרבה זמן והחלטתי לצאת לאור, אז היי לכולם ולכולן


לשאלה -

אני משתדלת להמעיט ככל האפשר בקניית צבעי מאכל. לעוגות לאחיינים למשל אני משתמשת בצבעי מאכל טבעיים שאני מכינה (למשל ורוד מסלק), לא מזמן הכנתי ביסקווטים יפייפים עם סלק, ורודים, טעם הסלק לא מורגש בכלל, ויזואלית נראים נהדר והרבה הרבה יותר בריאים.

לגבי מאכלים עם צבעי מאכל, משמרים, מייצבים, צבעי טעם וריח - כאמור משתדלת מאוד לא לקנות. אני מכינה את רוב הדברים בבית וקונה בעיקר חומרי גלם. ממרחים למשל אני לא קונה כמעט בכלל. מכינה קטשופ, חרדל, חומוס, טחינה, ממרחים שונים נוספים - בבית.
 
למעלה