דיון ציבורי - מי יציל את מפרץ אילת

pilovich shahaf

New member
דיון ציבורי - מי יציל את מפרץ אילת../images/Emo35.gif

ביום ה´ ביוני 2002 {מחרתיים}, באולם הכנסים {קומה ב´} בבית הירוק, רח´ וייז 24, רמת אביב, תל-אביב...
כותרת הכנס ...:-
היבטים סביבתיים במערכת האקולוגית של צפון מפרץ אילת- דיון ציבורי...."מי יציל את מפרץ אילת"

פ ו פ א י

New member
בוא נדבר על מגוון ביולוגי ....

ממש באותו שבוע, מתקיים כנס לא פחות חושב, אבל הפעם עם מומחים אמיתיים ... ולא פוליטיים, כי כולנו יודעים שפוליטיקה ממש לא הולכת עם איכות סביבה והיבטים מקצועיים ... בוא ל - כנס במגוון אקולוגי... אני אהיה שם לשמוע ולשאול מה בדיוק עושים עם המגוון האקלוגי אשר מפר את האיזון העדין אשר אמור להיות באילת ... פופאי המלח ...

פ ו פ א י

New member
בנתיים, תלמד משהו מחבר שלך ...

עד להופעת האתר, בנתיים תתחיל לעשות שיעורי בית לכנס הפוליטי, אוי סליחה לכנס המקצועי ... אחד החברים שלך ובטח של אוהבי הים כתב מאמר קצר המתייחס בדיוק לצפון מפרץ אילת... כמו שאמורים קבל ... מצב המערכת האקולוגית בצפון מפרץ אילת הישראלי מאת: דודו זכאי, ביולוג מפרץ אילת, רשות הטבע והגנים צפון מפרץ אילת הוא אחד מהאזורים הצפוניים ביותר בעולם של תפוצת שוניות אלמוגים. מבנהו הגיאומורפולוגי המאוד עמוק (עד 1860 מטר), צרותו (עד 50 ק"מ רוחב) וחיבורו הרדוד יחסית (כ- 250 מטר עומק) לים סוף גרמו לבידודו מהאוקיינוס. כתוצאה מכך, נוצרו בו לאורך השנים אוכלוסיות ייחודיות של בעלי-חיים וצמחים, ויעידו על כך השעורים היחסים הגבוהים של אנדימיזם. מגוון מיני אלמוגי האבן בו עולה על 100 מינים, השייכים ל40- משפחות, בעוד מגוון הדגים מגיע לכ350- מיני דגי שונית, ולכ250- מיני דגים אחרים. בשנים האחרונות מצויה המערכת האקולוגית של ראש מפרץ אילת בתהליך הידרדרות מתמשך, שהביא לעקה חריפה של מרכיביה השונים. הידרדרות זו נגרמת עקב פעילויות תיירותיות אינטנסיביות, הגורמות לנזק מכני לאלמוגים, ובשל איכות מים גרועה, שהיא ככל הנראה הגורם הדומיננטי לעקה. הביטוי הברור למצב הקשה הוא תמותה מסיבית של אלמוגים, המהווים את תשתית המערכת האקולוגית של שונית האלמוגים. בהעדרם, אנו עדים להתמוטטות השונית כבית גידול אקולוגי מגוון. איכות המים הירודה של המפרץ נובעת מתוספת של חומרים שמקורם במי ביוב, כלובי דגים, מי שטפונות, מי שיפוליים (מים שעברו שימושים שונים בכלי השיט) וממי נטל (מים לייצוב כלי שיט כאשר אינו עמוס במטען) מכלי שיט. בנוסף, קיימים זיהומים של שמנים ודלקים, דטרגנטים (חומרי ניקוי כמו סבון וכו´), פוספטים (חומרי בטח יש לך מה לומר על התזה הקטנה שמעלה הביולוג הימי של החברה לשמירת עובדיה... פופאי

pilovich shahaf

New member
אם יש ספק "אזי" אין ספק...../images/Emo88.gif

ממתין בסבלנות להופעת האתר, על מנת שאוכל להתיחס...
כמו כן לענין הקישון בהשואה למפרץ אילת, אני מביא בפניך הודעה/מכתב רשמי שכתבתי שהמשכו של הדיון בקישור הבא ....:- תאריך ההודעה: 23/11/01 שעת ההודעה: 14:53 מאת: pilovich shahaf נושא: מכתב גלוי ל- "יובל תמיר"-אנשי הדממה לאחר שצפיתי בתכנית הטלויזיה "אנשי הדממה", לאחר ששמעתי אותך שוב בגוף הסרט, לאחר ששמעתי אותך נידמה לי יום קודם מרואין בשידור חי-ברדיו קול הים האדום-באילת, הרשה לי ואולי גם חובתי לעשות זאת כאזרח, ולמרות שהועדת שמגר קיבלה מימני תיכתובת בנושא, הקשור ב:- מינהל תקין, אחריות מישרד ממשלתי בכלל ובין מישרדית בפרט, אחריות האקדמיה-חקר ימים ואגמים, " כמובן שלא טרחה הועדה לזמן אותי כמו בנושאים אחרים, אבל אוזניים ועיניים אחרות בכלל והציבור בפרט ישמע ויקרא אותי בפרט. אתמול דיברתי ארוכות עם חבר טוב שלך [מ.ע], שהוא גם סובל בשקט מהמחלה הממארת ובשקט, ולמרות שהוא את תביעתו כנגד המדינה בכלל וכל הגופים המעורבים בפרט-כבר בטיפול.השאלה הגדולה שעומדת היום על הפרק בכלל ובעיניי מיזה זמן רב זה:- "מה שוה יותר ומה מחייב יותר- אחות לוחמים או אנושיות...." שאלה רטורית גרידא מר יובל תמיר הצעתי לך [בכל מיקרה במוקדם או במאוחר זה יקרה קשר השתיקה יופר גם יופר!!] לדרוש לזמן לחקירה תחת אזהרה את:- [בסדר מלמטה למעלה בשרשרת הכשל-האחריות] 1. מר אליק אדלר-עד לפני כשנה כיהן כמנהל אגף ים וחופים במישרד לאיכות הסביבה שמקום מושבו היה בעיר חיפה. 2. ד"ר יובל כהן- נכון להיום מנהל חקר ימים ואגמים במדינת ישראל בכלל והמכון במבואות חיפה בפרט. 3. עו"ד רוני קומר- עד לא מיזמן כיהן כמנכ"ל המישרד לאיכות הסביבה, סמנכ"ל אכיפה של המישרד לאיכות הסביבה, וכמו כן היה יו"ר הועדה להטלת פסולת/גוף זר למי הים ונציג המישרד בועדה למימי חופין במישרד הפנים. 4. ח"כ נחמה רונן- לשעבר מנכל"ית המישרד לאיכות הסביבה עד לא מיזמן.......הלכה לפוליטיקה, דרך עמותת צלול כאשר מאחוריה צועד כיועץ מיקצועי ומישפטי לא אחר מאשר עו"ד רוני קומר-עד להיום. 5. את כל השרים שכיהנו בתפקיד שר לאיכות הסביבה מתקופת כהונתו של רב אלוף במיל´ "רפול-רפאל איתן" ועד לפני חשיפת הפרשה/הקמת ועדת שמגר-ועדה ממלכתית!! 6. את כל המדענים הראשיים של המישרד לאיכות הסביבה שמכהנים בתפקיד בחוזה אישי,בערך ממנכ"ל למנכ"ל המישרד כמו לדוגמא שני האחרונים:- ד"ר/הגב´ מיקי הרן בקדנציה הקודמת של השרה לשעבר דליה איציק, ונכון להיום ד"ר אלי שטרן. 7. ראשי עירית חיפה משנות ה-90 ועד להקמת ועדת שמגר/חשיפת הפרשה. כמובן שיש עוד רבים אחרים ומישרדים אחרים שנוגעים ומשיקים, והרי אנו חיים בתוך מדינתנו הקטנה, אבל אלו האנשים שהיו חייבים להתריע, לעצור ולמנוע מלתת רשיונות הפעלה לכל המפעלים לגדות נחל הקישון אשר הזרימו ומזרימים ביודעין את כל ...."הסרטן והמחלות לאדם ולךדגה". יובל תמיר- כל האנשים לעיל ידעו גם ידעו והם האחראים למחדל הזה, למות חבריכם, למחלותיכם- מדינת ישראל חייבת לקחת אחריות למחדל הזה, ולעשות חשבון נפש עם כל האחראים שפשוט המשיכו את " המדיניות והשיטה- שכולנו מטומטמים ומי שפותח את הפה, הוא לא מבין או שהוא משוגע !! אין חדש תחת ........ה-שמש מבחן התוצאה. פילוביץ שחף. פ"ש. נ.ב עד לא מיזמן אלוף עמי איילון-מפקד חיל הים לשעבר, וראש השב"כ לשעבר, הוצע לו להיות יו"ר חקר ימים ואגמים-והוא סרב, למה....

פ ו פ א י

New member
תבוא מוכן לכנס, שב ולמד .. ../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif

מאמר קצרצר אשר התפרסם באינטרנט חושף טפח קטן על המירוץ שמתנהל כרגע... רצית כנס... קודם כל שב ולמד... עדין לא קיבלת את תשובתך בכל הקשור לכנס המגוון, בדרך אגב גם הימצאותם של הפליפרים במים קשור לנושא...ראה כתבתה של עיתונאית אלמונית באחד מעיתונאי סוף השבוע... קרא קצת על ניסויים בגידול אינטנסיבי של דגי ים בבריכות פופאי יש רק אחד והוא מלח

pilovich shahaf

New member
פופאי ידידי...../images/Emo63.gif

ראשית תודה ועל הדאגה...
שנית- אם התכוונת לכתבת האלמונית..."דליה טל" שכתבה את הכתבה תחת הכותרת...:-
מחקר: יש להשתמש בשפכי דגים למטרות השקיה....
כהמשך לכתבה שציינת לעיל, אזי יש לי את המאמרים/סיכומים של שנת 2001 בכלל {מים מתוקים בלבד} והמחקר של שנת 2002 יתמקד בשימוש האוזון בפרט- לשתי מטרות: האחת, הורדת רמת גורמי התחלואה. השניה, הורדת רמת החומר האורגני....המשך יבוא אחרי הכנס

פ ו פ א י

New member
טעות בידך ... יש כתבת אלמונית ...../images/Emo19.gif

הכתבת אליה אני מתכוון כותבת באחד מעיתוני סוף השבוע באילת, סיפרו לי שהייתה כתבה יפה עם הפליפרים במפרץ ולזאת הייתה כוונתי.. בכל אופן פרשיית המגוון האקולוגי עוסק ויעסוק גם בשאלת זהותם והשפעתם של הפליפרים במפרץ ... בדרך אגב מי זה שי שפיר ??? האם היה בעבר שחקן נחברת המים של ישראל .. פופאי יש רק אחד ...

pilovich shahaf

New member
אההה, התכוונת ל-"שיה אגוזי"...../images/Emo124.gif

כתבת בידיעות אילת, אני לא היתי מכנה אותה כתבת אלמונית, אני הייתי מכנה אותה כתבת בעייתית, לא מאוזנת תקשורתית, מגמתית ואף עמדתי בזמנו להגיש נגדה תלונה ללישכת העיתונות בכלל, ולעורך ידיעות אחרונות בלבד....התלונה הוקפאה בשלב זה....!! אם כוונתך לכתבה בנושא....לנוחיותך הכתבה במלואה בקובץ המצ"ב ובהודעות המשך להודעה זו....!! אפרופו הכתבה , אני התכוונתי לכתבות מיקצועיות/מאמרים בנושא שלעיל {כפי שאביא זאת אחרי הכנס... ולא לכתבות מסוג זה, מה עוד שאת דעתי על הכתבה, אני שומר את הזכות להגיב במועד מאוחר יותר כמו על כתבותיה בעבר בנושא המפרץ, להזכירך..."התקשורת בכלל ובעיר אילת בפרט, היא האזניים והעניים של הציבור", ואם התקשורת בכלל ושיה אגוזי בפרט לא עושות את עבודתם בצורה אתית של מאה אחוז, אזי הציבור מפסיד בגדול בכלל ומפרץ אילת הופך לביצה אחת גדולה {זה בנושא מפרץ אילת ושלא נדבר על מכלול נוסף של נושאים הקשורים באורחות חיינו...::

פרפרון1

New member
לגבי הכתבה שהתפרסמה על הדולפינים

לדעתי הכתבה אכן לא היתה ממש מאוזנת. היא היתה באמת מקיפה וכל צד אמר את שלו. אבל בין השורות הרגשתי את דעתה האישית של הכתבת, שאותה אני לא מכירה ואין לי מושג מי היא וגם אין לי שום דבר נגדה. גם ניתן היה להבין מהכתבה כי הדולפינים הם פגע רע במפרץ ובעצם יותר גורמים נזקים מאשר תורמים למפרץ. אז אולי שמישהו יגיד מה באמת נכון בכל הסיפור על הדולפינים. והאם פרויקט הים הפתוח יעיל כמו שאנשי הדולפין ריפ מציגים זאת.

פרפרון1

New member
גם הדגים יצאו המומים

ואם כל הכבוד לשניכם. הדגים הם של פרפרון1 ואתם מתבקשים שלא לפגוע בזכויותיה. תמצאו לכם סמלים אחרים

למעלה