דיון קטן..

דיון קטן..../images/Emo75.gif

רולבקים: מה זה רולבקים? איך עושים? שם נרדף לרולבק? האם גם באינגליש עושים רולבקים? אם כן מה השימוש בהם? מה השימוש ברולבקים בווסטרן? באיזה מקצים משתמשים ברולבקים? איך הסוס עושה רולבק? מה סדר הרגליים שלו? מה התנועה שלו? --------------------------------------------------------------------- האם עשיתם פעם רולבק? באיזה שיעור בערך למדתם רולבק? באיזה שיעור התחלתם לעשות קנטר? האם הצלחתם בתרגיל של הרולבק? או שמה הוא לא הצליח לכם והתייאשתם? באיזה מקצבים עשיתם רולבק? זה היה דומה? בכל המקצבים? מה הרגשתם שונה? (אם היה שונה) תארו.

HORSE GIRL2

New member
../images/Emo94.gifהייתי עונה אבל אין לי מושג...

זה כשהסוס מרים את הראש ועומד על שתיים או משהו כזה? תענו..........אני גם רוצה לדעת!

netpetra

New member
תשובה לרולבקים

רולבק זה אחרי עצירה, כשהסוס עושה פניה של מאה שמונים מעלות לצד השני ויוצא חזרה בקנטר.רולבק עושים ככה: עוצרים, מחכים קצת (בשביל שהסוס ילמד לעשות רולבקים גם בלי העצירה) ואז לוכחים אותו אחורה בשביל שיעביר את המשקל גוף לרגלים האחוריות, ואז לוקחים את הידים קצת אחורה והצידה, ועושים נשיקה, בלי להוסיף רגל הוא צריך לברוח מהמושכה החיצונית ולא מהרגל. הרולבק התחיל בעבודת בקר בארה"ב ועכשיו במקצי רינינג עושים את זה אחרי כל עצירה, חוץ מהעצירה האחרונה שאחריה הולכים אחורה.רולבקים תמיד עושים מקנטר ויוצאים לקנטר. הסוס עושה רולבק ככה: הוא נשאר רק על שתי הרגלים האחוריות שלו, ואת הקידמיות הוא שולח קדימה. הרבה פעמים סוסים יוצאים אחרי רולבקים ברגל הפוכה.אני עושה כל פעם בחימום שנים שלושה רולבקים

יואו הפעם הראשונה שאני יודעת לענות.

רולבק זה כאשר הסוס עוצר הולך כמה צעדים אחורה ומסתובב ב -180 מעלות... דרך אגב אתמול עשיתי שיעור שהיה בו רק רולבק.. עוצרים מבקשים מהסוס ללכת אחורה וכשהו מעביר את המשקל מהכתפיים לתחת מוזיזים את הידים לצדדים עושים "קליק" והוא מסתובב...למקצב שבו הוא היה... אין לי מושג לגבי האינגליש... בווסטרן לפי מיטב ידיעתי עושים רולבק לאחר ה "סלייד"( ההחלקה) כדי לשנות כיוון... הסוס יכול לעשות רולבק בכל מקצב רק בהליכה זה משעמם...:) סדר הרגלים: כשהסוס הולך לאחור מוזיזים את הידים כלפי החוץ והוא כאילו מרים את 2 הרגלים הקדמיות בהתחלה את הרגל הקדמית החיצונית ומסתובב כמו ספין על הרגל האחורית הפנימית... עשיתי שיעור רולבקים אתמול ואני לא רוכבת הרבה זמן...זה היה שיעור בונוס... קנטר עשיתי בשיעור שני..רולבק הצליח לי על הפעם הראשונה...עשינו בכל המקצבים...בקנטר זה הכי שווה........ההרגשה היא נחמדה אם כי זה לא שונה מהרגשה של הפעם הראשונה שעושים קנטר( הרגשה של ריחוף) בקיצר רולבק זה ממש נחמד במיוחד על ערבה השווה :) מקווה שעזרתי ואם יש תוספות תידעו אותי

שכחתי להוסיף .........

רולבק עושים אחרי כל עצירה... וכשעושים את זה אז אחרי שהסוס הולך אחורה ומוזיזים את הידים כלפי חוץ...עושים או קליק או נשיקה...תלוי במקצב ואם הסוס לא מבצא מדרבנים עם הרגל הנגדית לכיוון הרולבק..

PiKolulo

New member
רולבק

רולבק זה בעברית כמו רגל ציר...זה בעצם רגל ציר שעליה מסתובבים, אבל אצל הסוסים זה שתי רגליי ציר, האחוריות...רול - בק...

למעלה