דיון - קסדות וכאלה

Ontario R Z Y H

New member
דיון - קסדות וכאלה

אז, בעקבות הנפילה של הילד (שהיה עם קסדה)... וגם בעקבות שאני רואה מלא תמונות של אנשים שרוכבים בלי קסדות, (ועוד כאלה צעירים.) האם אתם בעד לרכב עם קסדה? (כן/לא/לפעמים + נימוק כמובן!!) האם הייתה לכם פעם דעה שונה?

AnGi14

New member
דעתי...

אני אישית בעד קסדה ותמיד כי סוסים הם לא צפויים ותמיד כדאי לא לקחת סיכון את האמת אין לי ממש איך לפרט כי לדעתי פשוט צריך לשים קסדה תמיד ובמיוחד ממוגנת נקודה. האמת שפעם הייתה לי דעה שונה לחלוטין חשבתי שזה סת'ם ומה הסוס כבר יעשה לי וכשרכבתי בטיולים בשטח הייתי בלי קסדה ובלי כלום וזה היה ממש לא בסדר ורק עכשיו הבנתי את זה למדתי את זה מהנפילה הראשונה שלי שהייתה מזה שהאוכף החליק לצד כי הוא לא היה מחוזק מספיק ונפלתי כמעט על הראש ולמזלי הייתי עם קסדה...

natyly

New member
חובה קסדה!

אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה, או איך הסוס יגיב וכאלה..

מבחינתי

חובה זה קסדה ואני תמיד ארכב עם קסדה. סוס זה בע"ח לא צפוי ולדעתי לא שווה לקחת את הסיכון של רכיבה בלי קסדה. לדעתי אם לרכב עם קסדה או לא- זאת בחירה שכל אחד צריך לעשות בעצמו. פעם חפרתי בנושא אבל לא רנאה לי שעכשיו אני אחפור שוב

עם או בלי קסדה, זאת השאלה.

(החפירה) מבחינתי קסדה היא חובה. קסדה היא כובע שמציל את החיים. מבחינתי, אצל תלמידים מתחילים, רכיבה עם קסדה היא חובה. הם עוד לא מיומנים. עוד לא יודעים מה בדיוק מותר ומה בדיוק אסור, עוד לא שולטים לגמרי בישיבה (דגש: עקבים למטה), לא יודעים מה עושים אם סוס מתפרע, לא יודעים איך נופלים נכון. בלי קסדה, גם נפילה פשוטה יכולה להיגמר בפגיעה בראש. אצל תלמידים יותר מתקדמים- גם עם קסדה. הם עדיין לא יודעים את כל תורת הרכיבה במלואה, וגם אצלם הרבה יותר בטוחה רכיבה עם קסדה. לסיכום בקשר לתלמידים: בין אם מתחילים או מתקדמים, חובה קסדה. תלמידים עוד לא יודעים את כל הרכיבה. לא תמיד יודעים מה עושים במצבי חירום, אם סוס מתפרע ומשתולל, ובמקרה שלהם הקסדה הרבה יותר משמעותית. מה הכוונה המשמעותית? שאצלם, גם אם הם יעשו טעויות קריטיות שמדריך לא יעשה, כמו למשוך אחורה חזק במושכות כשסוס מתרומם על שתי רגליים, הקסדה תגן על חייהם. ועכשיו בקשר בקשר למדריכים. אצל מדריכים העניין הוא שונה. קודם כל, מבחינה חוקית, החוק נותן אישור לרכיבה בלי קסדה מעל גיל 18. המדריכים יודעים לרכב הרבה יותר טוב. הם עברו קורס מדריכים, הם יודעים מה מותר ומה אסור, הם יודעים הרבה יותר טוב לרכב ולהגיב במצבי חירום עם הסוס. הידע הזה מקנה להם ביטחון, מכיוון שבמקרה חירום הם לא יעשו טעויות אלא ינהגו בצורה כזו שיכולה למנוע מהסוס להמשיך להתפרע, להשתולל, לדהור (במקרה של פריצה) וכדומה. וככה ימנעו מהם סיכוי לנפילות שיכולות להיגמר באסון. אבל, גם כל הידע שבעולם, לא יכול תמיד לרסן סוס. סוס מבוהל לא תמיד יקשיב להוראות, והתוצאה יכולה להיות נפילה. כאמור, למדריכים אין ציפוי מתכת שמגן על הראש, למדריכים אין כוח קסם שהופך את הראש שלהם לבלתי פגיע. מכאן, שגם המדריכים יכולים להיפגע בנפילות, ולא רק להיפגע, אלא לשלם בחייהם. לכן, השיקול של אם לרכב עם או בלי קסדה, נתון לבחירה ע"י המדריך, או הרוכב שמחליט לרכב בלי קסדה, שיחליט האם הוא באמת חושב שהוא יכול למנוע נפילות ותאונות בעזרת הידע שיש לו, או האם גם הוא לא יכול למנוע נפילה למרות הידע שיש לו. זה מבחינתי שיקול ראשון שכל רוכב שמחליט לרכב בלי קסדה צריך לקחת- בין אם מדריך או לא. עוד נקודה שרכיבה בלי קסדה נותנת, היא הנוחות. הרבה יותר נוח לרכב בלי קסדה, הראש לא מתחמם (במיוחד בקיץ), ולא מרגישים שהראש נתון באיזו מסגרת ביכולה להעיק בצורה מסויימת. הנקודה הזו מובילה לעוד שיקול שהרוכב שמחליט לרכב בלי קסדה צריך לקחת- האם אני מוכן לקחת סיכון בשביל הנוחות? או האם הבטיחות קודמת לכל וזה כולל את הנוחות? הבטיחות אינה קשורה רק לרמת ידע ומקצועיות. אפשר להביט על זה מבחינה מדעית, ולראות לפי גילים: כשצעירים, זה אומר עוד לפני גיל ההתבגרות ובתחילתו, הגולגולת עדיין לא סיימה להתפתח. אין לה את רמת החוזק שיש לגולגולת של מבוגר. זה בגלל שעל עצמות הגולגולת עוד להתפתח ולהתחזק. הנקודה הזו מקנה יותר סיכון לצעירים בנפילות- בגלל שהגולגולת עוד לא חזקה ומפותחת לגמרי, היא לא יכולה להגן על המוח כמו שגולגולת של מבוגר תגן, ולכן יש יותר סיכוי לפגיעה מוחית. במקרה כזה הקסדה יכולה להציל חיים, ולכן חשוב מאוד כן לחבוש קסדה. כשמתבגרים- במהלך גיל ההתבגרות ואחריו- הגולגולת מסיימת להתפתח. הגולגולת הרבה יותר חזקה, ומקנה הרבה יותר ביטחון למוח ששוכן בתוכה. ואז, במקרה של נפילה, הגולגולת מגנה על המוח הרבה יותר, ולכן יש פחות סיכוי לפגיעה מוחית. ואז, למרות שעדיין יש סיכוי לפגיעה, ניתן לפנות לשיקול הבטיחותי: האם אני מוכן לקחת את הסיכון שבנפילה ולרכב ללא קסדה? או שהבטיחות קודמת מעל לכל ואני ארכב ללא קסדה? לסיכום: הבחירה האם לרכב עם קסדה או ללא קסדה תלויה במספר גורמים, ולא רק באחד. רצוי לקחת את כל הגורמים בחשבון. ישנם גורמים יותר חשובים מאחרים, למשל שהגיל (חוזק הגולגולת) יותר חשוב מהנוחות. אבל כל אחד וסדרי העדיפויות שלו. זו דעתי

Whiskey 2

New member
אני אישית חושבת

שכשאתה תלמיד מתחיל קסדה זה חשוב מאוד (כנ"ל לגבי הובלות וטיולים) ובתקופה הזאתי רכבתי עם קסדה. עכשיו אני רוכבת בלי קסדה ולא ממש רואה בזה בעיה. כאני מרגישה צורך לרכב עם קסדה (כשרכבתי על מרביע בפעמים הראשונות) רכבתי עם קסדה, אני חושבת שברגע שמגיעים לרמה שהמדריך מאשר לרכב בלי קסדה זו החלטה אישית וכל אחד צריך להחליט לבדו.

ToryMaster

New member
בהחלט

בדיוק כמו שכל אחד צריך להחליט אם לחגור חגורת בטיחות ברכב או לא, במקרים רבים זו עשויה להיות הבחירה בין חיים למוות.

Whiskey 2

New member
אני לא רואה בזה בעיה

כי זו החלטה שלי ובמקרה שיש לי צורך אני רוכבת עם קסדה. אני יודעת שזה לא המצב הכי נכון אבל ככה זה בינתיים (רק בשלוש השנים האחרונות הפסקתי לרכב עם קסדה, עד אז במשך 4 שנים תמיד רכבתי עם קסדה)

Whiskey 2

New member
15

ואני לא חושבת שזה ממש משנה כי אני מכירה אנשים בני 17, 50, 25 שאני רוכבת פי 100 יותר טוב מהם ואני מכירה מישהו בן 17 שהייתי מתה לרכב כמוהו. אני בטוחה ברכיבה שלי, ואומנם נפלתי אבל אף פעם לא נפלתי מסייחים (ורכבתי עלמספיק סייחים רכיבות ראשונות והמשך אילוף), לא ממרביעים ולא מסוסים משוגעים שהגיעו לאילוף. ושאלה בת כמה את?

SNTQ

New member
אסור לך לרכב בלי קסדה לפי ביטוח של החווה וכו'

סוס זה חיה לא צפויה,לא משנה על כמה סוסים "משוגעים"/סייחים ברכיבות ראשונות/המשך אילוף רכבת את בחיים לא יכולה לדעת מה יקרה.. יכול להיות שתרכבי על הסוס הכי שקט בעולם והוא פתאום יילחץ ממשו ואז הקסדה תיהפך למצרך חשוב.. כל כך קשה לשים קסדה על הראש? פעולה פשוטה של 2 שניות לפני הרכיבה,דורש מאמץ קל ביותר ושווה את זה.. החיים יפים,חבל שתהרסי אותם בגלל דבר כזה טיפשי.

The Bitter End

New member
בת 15.

ויפה שאת מכירה אנשים בגילאים שונים שאת רוכבת טוב מהם, אבל זה לא רלוונטי ולא הבנתי מה זה בא לייצג פה. מבחינת ביטוח של החווה, אמורים לרכב עם קסדה עד גיל 18, מאז, זה בידיך. לחלוטין לא ברור לי למה אנשים מחליטים לוותר על פעולה שלוקחת בדיוק 2 שניות ועלולה להציל להם את החיים.

Whiskey 2

New member
אני יכולה לרכב בלי קסדה

בגלל שאני עובדת בחווה ויש לי ביטוח אחר מלשאר הילדים שרוכבים. והגילאים באו לייצג את העובדה שרוכב טוב לא חיייב להיות מעל גיל 18 אלא גם מתחת. אני לא רוצה להיכנס כאן לויכוח יותר ממה שזה, ולפי דעתי כל עוד בעלי החווה מודעים לכך כל אחד צריך לבחור לרכב עם או בלי קסדה.

2eye

New member
גם אלוף עולם יכול ליפול מסוס, במקרה על הראש..

נפילה עם קסדה

לפני כמה חודשים רכבתי על סוס מרביע בחווה, המדריכה רצתה לנסות לראות עם אפשר לרכב עליו אינגליש (די דבילי) ולראות איך הוא מסתדר עם רוכבים שהוא לא מכיר, בקיצור הוא עשה באק מטורף ולא הייתי מוכן אליו בכלל נפלתי ממנו על הראש והתגלגלתי על החול, לאחר כמה ימים עוד הייתי עם סחרחורות וכאבים, והתגלה כי יש לי סדק קטן בגולגולת, ואני רק חושב מה היה יכול לקרות אם לא הייתי חובש קסדה על הראש. אז אנשים ההחלטה בידיים שלכם, רכיבה ללא קסדה ממוגנת (עם תו תקן) או ללא קסדה כלל מסכנת אותכם ואת חייכם.

אני חושבת...

שעם קסדה...ואני חוויתי את זה אישית... יצאתי לטיול אם סוס והוא היה דיי סייח והוא התחיל להתלהב...והיו לו קפיצות כאלה ועפתי ממנו....והקסה הצילה אותי כי נחתתי על סלע.....ומלא דשא..... מאז אני כל הזמן אם קסדה ....לא חשוב מה יהיה .... זה מציל חיים!!!!! אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתי שמה קדסה....

fliperit

New member
זה עניין פרטי של כל רוכב

להחליט לעצמו. אני חושבת שהיו על זה הרבה יותר מדי דיונים וויכוחים.

למעלה