דיון קצר

• פותח הנושא bioc1
  • פורסם בתאריך

bioc1

New member
דיון קצר

אחי בן 24 מחזיק בתפיסה מסויימת שקשה לי לקבל אותה. על פי דבריו כ 90% מהגברים חושבים כמוהו אך פשוט לא מודים בכך. הוא סבור שגבר בשנות ה 20 המוקדמות של חייו לא צריך להיות עם בחורה אחת, גבר לא צריך להיות עם בחורה לתקופה ארוכה אלא לצאת עם כמה שיותר בחורות, להתנסות עם כמה שיותר בחורות כדי שאח"כ הוא לא ירגיש תחושה של פיספוס כשיהיה נשוי. לפי דבריו, יהיה לו מספיק זמן להיות עם מישהי אחת לאחר החתונה ולכן אין טעם להיקשר למישהי אחת בגיל כל כך צעיר. זה נותן לו את הלגיטימציה לבגוד או לצאת עם כמה בחורות במקביל. טיעון נוסף: הטבע לא יצר אותנו מונוגמיים, האומנם? האם המונוגמיה היא תוצר של נורמות חברתיות בלבד? אני מאוד מתנגדת לתפיסה הזו ומעוניינת לדעת האם באמת יש דברים בגו והאם באמת כך רוב הגברים חושבים.

גברברת

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה

ולשאלתך, לטעמי זה עניין של אופי ולא של גיל... אבל ימים יגידו

אמממממ

אני לא גבר [בפעם האחרונה שבדקתי] וכנראה התשובה שלי לא תספק אותך, אבל שיהיה. לי יש ידיד אחד שכל היום מדבר בצורה דיי דומה לאחיך. שהוא צריך לזיין כמה שיותר, וההוא הכיר לו את בת דודה שלו וזה זיין את הגרושה של ההוא, ובלה בלה בלה. ובשקט בשקט הוא מודה בפניי שהוא מחפש בחורה למערכת יחסים. על פי ההבנה שלי, העניין הוא כזה - יותר קל להשיג זיון ממערכת יחסים בגיל הזה, ולכן כולם מעדיפים להישאר עם הזיונים שכמעט תמיד נמצאים סביב מאשר להיפתח לפחד הזה של מערכת יחסים.

אין לי מושג מה הגברים חושבים

תיכף תשמעי אותם, ובטח לא את כולם כי בעולם יש המון, אבל אני חושבת, שחלק מרצונות של אחיו הם לגיטימיים לגמרי, רק לא צריך להציג אותם כחוק על אלא כהעדפה אישית (מה זה משנה, של מיעוט או של רוב). אני חושבת שכל גבר, וגם כל אישה יכולים בהחלט לבחור להתנסות כמה שיותר בעודם צעירים, או לא צעירים, כדי לא להרגיש פספוס/לצבור ניסיון/לעשות גוד טיים. אבל, במה שהוא אומר אין שום דבר שיכול לתת לגיטימציה לבגוד. תעשה חיים, תתנסה, אבל למה לרמות אנשים? אתה מרגיש שלם עם עצמך? אל תתפתל! לי דרך אגב, היו בחיים עשרות רבות של סטוצים. אף פעם לא הרגשתי צורך לשקר להם, כי זכותי לא להיקשר וזכותם לדעת איפה הם עומדים. זה שאחיך מרגיש שהוא חייב להתנסות מאחורי גבן של הבחורות, מעיד על זה שאולי הוא לא בטוח בעצמו כמו שהוא מנסה להציג. לגבי הטבע והמונוגמיות: מה זה משנה איך הטבע יצר אותנו? זוגיות פרטנית לא חייבת להתנהל על פי חוקים כלליים. שני בני הזוג צריכים להחליט ביניהם, בהסכמה מלאה, איזו מערכת יחסים לנהל. אם הם מחליטים שתהיה מונוגמית, אז היא צריכה להיות מונוגמית, ואם הם מחליטים שתהיה פתוחה, אז שתהיה פתוחה.

bioc1

New member
זה לא שהוא מרגיש צורך לבגוד

אבל כשהוא היה במערכות יחסים ארוכות, הוא לא טרח לעצור את עצמו מלעשות זאת. מה שמפריע לי שהוא לא חשב על כך שיש לו חברה ועשה את מה שעשה בלי רגשות אשם.

לעניות דעתי,

זה לא קשור לצורך להתנסות או הטבע המונוגמי או הפוליגמי. זה עניין של אמינות נטו. את כל הצרכים הקשורים בהתנסות, אפשר למלא גם ללא לרמות אנשים. אפשר למצוא בחורה במצב דומה, שמעוניינת להתנסות, ולנהל אתה קשר פתוח; אפשר לא להיות בקשר ולהתנסות. לא משנה מה הצרכים שלנו, חשוב להישאר הוגנים ואמינים כלפי בני הזוג והסביבה בכלל. אי אפשר למלא את כל הצרכים במקביל על חשבון אדם אחר. אפשר לשלב בין הדברים, ולפעמים צריך לוותר קצת. אם בגיל הזה הוא לא מוצא בת זוג לקשר פתוח, הצורך שלו בזוגיות ארוכת טווח יכול לחכות. הרי הוא אומר בעצמו, שבסוף יהיה בקשר נישואין בלה בלה בלה.

Vdrums

New member
טוב אז ככה.

90% אולי חושבים כמוהו, אבל יש את ה10% הנותרים... בכל מקרה הוא רק חושב שזה ככה כי אולי זו החברה שהוא מסתובב בה (צבא, חברים וכו'). נכון שאני לא רחוק ממנו ורק 4 שנים מעליו, אבל הוא כנראה בשלב של להתלהב מזיונים וללכת לספר לחבר'ה. (מעניין שלי לא היה שלב כזה אף פהם) אני מניח שזה יעבור לו, אבל בכל מקרה כל אחד בפנים רוצה מערכת יחסים, אבל שלא מוצאים אחת, אז פונים לכיוון השני, ועל הדרך מכחישים את הצורך בקשר קבוע כי לא קל להשיג אותו. קיצר מה אני מבלבל ת'מוח על הבוקר? לי אין לא קשרים ולא זיונים...

bioc1

New member
זה לא קטע של להתלהב ולרוץ לספר

לחברה. הוא פשוט עדיין לא מצא מישהי שתעשה לו את זה, שתגרום לו לא לרצות לחפש. אז הוא ממשיך לנסות

למעלה