דיון ראשון ל-2007

yoelmati

New member
דיון ראשון ל-2007

מעניין אותי לדעת מה חושבים כאן בפורום על כל נושא הסילבסטר/ ראש השנה האזרחית. היום כמעט התנפלו עליי כשסיפרתי בעבודה שדווקא כן חגגתי את המעבר מ-2006 ל-2007... ושדי הפריעה לי העובדה שבישראל לא מייחסים לחגיגות האלו כל חשיבות באופן רשמי, אפילו לא מינימלית... "מה אתה נוצרי?" "אין לך את ראש השנה היהודית?" "סילבסטר היה אנטישמי והרג יהודים!" והמצחיק מכולם: "מה אכפת לי שהיום כבר 2007, אנחנו יהודים, השנה כבר התחילה, ועכשיו סוף חודש כסליו!" (למי שלא מעודכן - היום י"א בטבת) - היו כמה מהתגובות הבולטות, ובטח גם קראתם טוקבקים דומים באינטרנט. בלי שום קשר ליום ההולדת של אחד בשם יהושע (למען האמת נראה לי שברית המילה שלו נערכה ב-1.1 והוא נולד בכריסמס בכלל, תקנו אותי אם אני טועה), וליום מותו של איזה אפיפיור ששמו דומה לחתול מצוייר - האם באמת אין מקום בישראל לכל החגיגה הגלובלית של כניסה לשנה האזרחית החדשה? למה, למה לא נשארתי בארגנטינה עד אחרי ה-1.1... (האמת היא שלא היו כרטיסים). מה איתכם? חגגתם או לא? ומה אתם חושבים על הנושא?

gallardo

New member
לא חגגתי

אבל סתם כי הייתי עייף. יש משהו במה שאמרו לך ויש משהו במה שאתה חושב. אני הייתי חוגג סתם בגלל שכולם חוגגים בלי משמעות מיותרת ששייכת לסילבסטר או לישו (שאכן עבר ברית מילה בראשון)

כרוני

New member
תשאל אותם למה הם חיים

לפי לוח שנה גרגוריאני ולא לפי לוח שנה עברי!!!! חגגתי. במיטה...

maozeitan

New member
גם כשהיית בארגנטינה נשארת במיטה?

או שהלכת כמו כולם לאכול ענבים בכיכר (אגב עושים זאת גם בארגנטינה?)

אני כן חגגתי!!

ולא קר אני מלא ישראלים יצאו לחגוג. אין פה חגיגות ענקיות כמו שיש בחול, אבל זה נחמד, חוגגים שעוברים לשנה חדשה.

arg@00

New member
בקיצור ראש השנה היה לפני 4 חודשים

. ומי שלא מוצא חן בעיניו שבארץ לא ממש עושים מזה משהו (למרות שהעלייה הרוסית לצערנו העירה את הנושא ) אז יש חו"ל מעניין איך מקבלים בחו"ל את חגיגת ראש השנה של היהודים

אלון 58

New member
באופן אישי,איני חוגג יום זה...,

זה לא "מדבר" אלי,ואיני צריך סיבה למסיבה,יש לנו מספיק חגים ולא צריך לחפש משהו משדות-זרים.אני מודה ומתוודה,רעיתי כן משתתפת בחגיגת ראש-השנה האזרחית,כפי שהיה לה לפני יומיים,עם שותפיה/שותפותיה לסמינר לימודי אליו היא שייכת,שכולם שם דוברי השפה הרוסית.אפשר לומר שסייעתי לה באותו הלילה,אבל לא השתתפתי באופן פעיל בארוע(כל הסיוע התבטא בהסעת כמה אנשים למקום,ובהלנת 3 ילדות אצלנו בבית,שהן בנותיו של מדריך הסמינר,שהגיע לערד להשתתף בארוע,על-אף שהוא גר באזור שממזרח לאשדוד).רעיתי אומרת לי כל שנה:הרי אתה וכולכם כאן משתמשים בלוח-השנה הלועזי,אז למה שלא תשתתף עמי בארוע כזה?ואני עונה לה שזו לא סיבה מספקת עבורי כדי לחגוג משהו זר,ושלא יבינו אותי לא נכון,אני מכבד מנהגים של דתות אחרות ואין לי דבר נגד אף-אחד בענין,אבל זה לא חג שלנו,וזהו,ואיני אדם דתי ואף לא מסורתי,אלא חילוני לחלוטין,זו דעתי ואיש לא ישנה אותה. בשני מקרים בעבר,שבתאריכי ה"סילבסטר" הזדמנתי למקומות שונים בחו"ל,הלכתי לראות איך המקומיים חוגגים את המעבר לשנה החדשה,ומשני המקרים ההם התרשמתי שזה לא שונה בהרבה מערב יום-העצמאות בערי ישראל,אנשים חוגגים ברחובות ובככרות,מופעים,נשיקות,זיקוקי-דינור,ועוד אי-אלו אמצעים אישיים כמו צפצפות ומיכלי-התזה למיניהם. המקרה הראשון היה במעבר בין 1985 ל-1986 בסטוקהולם,שודיה,והמקרה השני היה במעבר בין 1989 ל-1990,בבלומפונטיין שבדרום-אפריקה(כ-400 ק"מ דרומית-מערבית מהעיר הגדולה,יוהאנסבורג),פרט לזה,לא ממש הדגשתי התיחסות לתאריכי מעבר משנה לשנה של הלוח הלועזי,וזה מה יש.

batigol

New member
כבר תיקנתי אותך אבל אתה ממשיך

לטעות ולהטעות אחרים (ועדיין לא קיבלתי התנצלות). הבחור שאתה מדבר עליו לא נולד ב25 בדצמבר, בכל ספרי הבשורה (חוץ מאחד) נאמר במפורש שהוא נולד באביב או לקראת הקיץ, הישראלי. לכן, אין סיכוי שזה יהיה בדצמבר. מקור ה25 הוא הרצון של הכנסייה למשוך את המאמינים לאלים פאגניים שב25 נהגו לחגוג את חג השמש או חג כלשהו אחר. אותו אחד שהחליט על סידור חודשי השנה לפי 25 בדצמבר גם אמר שישו נולד ב0. גם כאן, זאת טעות נפוצה, כי בכל המקורות הנוצריים רשום שישו נולד ב4 לפנה"ס. את ראש השנה האזרחית, חגגתי בבית קיץ של חברים יהודים פה שנמצא ליד ביאלה מסה (איזה בית - געגועים לזכרון הילדות הכמעט יחיד שלי מארגנטינה, הבית קיץ בפסטוריני). שמפנייה, טורונס, פאן דולסה ועודת שוקולד וכל זאת אחרי הפריז'דה, ואני יסכם את החגיגה במשפט שאמרה אחת מקרובות המשפחה שהייתה שם: ESTO ES REPIPICUCU!!! שנה טובה לכולם!!!

maozeitan

New member
יש איסור בהלכה לחגיגת השנה האזרחית?

מישהו רציני יכול לענות על השאלה הזאת?

gallardo

New member
ביררתי את הנושא סתם לקטע

ואכן יש איסור מוחלט לחגוג משום חוקות הגויים. שכל אחד יעשה עם זה מה שהוא רוצה

למעלה