דיון ראשון פה בפורום

EverMan

New member
דיון ראשון פה בפורום

אנשים , תנו את 3 סיבות הכי חשובות לדעתכם למה להיות סוציאליסטים... אני אתחיל בזה : 1.הדאגה לחברה - אם אין אני לי , מי לי ? אם אני לא אעזור - האדם יגווע ברעב. ומי יודע ... אולי יום אחד זה יהיה אני .. 2.השיטה הרבה פחות מסורבלת והרבה פחות קרה -הביוקרטיה יכולה לקטון. כמובן לא בשיטה של רוסיה הקומוניסטית ... אבל באופן כללי. זה אומר שהשיטה באופן כלכלי וחברתי הרבה יותר טובה ! מבחינה ביצועית. 3.עצם השוויון והחובה בעבודה יגרום לעניים רצון לעבוד , כי היום דמיי אבטלה זה דיי והותר... שהעבודה היא ערך זה שונה לחלוטין - תמיד יש רצון לעבודה.

TheHock

New member
3 סיבות?

למה חשוב להיות סוציאלסטים? יש לי אחת.... כי זו האמונה שלנו (לפחות שלי - ואם נהייה מדוייקים סוציאל דמוקרט), וחשוב לעקוב אחרי האדיאולוגיה (כל אדם בשלו). לעומת זאת למה הסוציאליזם טוב מהקפטליזם... זה סיפור אחר.... 1. עקרון השיוויון, חשוב לזכור שכל בני האדם שווין - ועל כן צריכה להיות לפחות נק´ מוצא שווה לכולם. ז"א שלא הכסף יקנה אתת החיים. שבן למשפחה ענייה אך בעל יכולות אקדמיות ילך וילמד ישכיל ויצא מהעוני. 2. השיטה שבה העובדים שולטים במפעל (אני לא מאמין שזו צריכה להיות המדינה), או לפחות בחלק ניכר מהמניות בו - הם ירוויחו יותר ככל שהמפעל ירוויח יותר (מהמניות) וזה עידוד גדול לכל העובדים להיות יותר יעילים - ובכך בעצם להגדיל את התוצר - גם לאותו מפעל וגם את התל"ג הלאומי (שנחבר את כל המפעלים ביחד). 3. ההגיון הבריא... כאשר לאדם יש - הוא יכול לתת, שלאדם אין הוא לא יכול לתת - אז למה להכריח את העניינים לתת - בעוד העשירים יקבלו (הכוונה פה על מיסוי נכון). טוב.... ביקשת 3..... קיבלת 3..... אבל לא יודע אם זה מה ששאלת

garrafa

New member
3 סיבות?

1. הסוציאליזםהינו ערך של מוסר ונקיונו של מצפון האדם. ברגע שאדם חזק עוזר לאדם חלש, האדם החלש מתחזק ועוזר באותה המידה לאדם אחר (או חזק או חלש) מה שאומר - הסוציאליזם מביא לעוצמה מירבית של כל תושבי העולם. 2. בחברה/קהילה סוציאליסטית אין אויבים. ואם יש אדם בקהילה שלא מסמפט אדם אחר, הוא ישאר בעקרונותיו הסוציאליסטים ויתמוך גם באותו אדם, אותו אדם כמובן שלא מסומפט, יהפך למסומפט אחרי שיקבל את הסוכריה ליד. 3. חברה דמוקרטית היא חברה סוציאליסטית. אי אפשר לנגד את העניין. לכוולם יש זכות הצבעה שווה בענייני בחירות דמוקרטיות. אנחנו לא יכולים להיות סוציומאטים בתוך מדינה דמוקרטית, זה סותר אחד את השני. חסרון אחד: (מתנצל, זו חובה להזכיר כאן) ברגע שאדם מגלה שכל הזמן תורמים בשבילו, הוא נעשה עצלן ונותן לאחרים לעשות את עבודתו. (בואו נודה, בכל חברה מתוקנת נמצא אדם רשע) זו אגב אחת הסיבות העיקריות להפרטת רוב הקיבוצים בארץ. עמי

למעלה