דיון רציני

Tami me

New member
דיון רציני

ידידנו מספר 6 ברשימה מבקש דיון רציני על כל הדברים הרציניים שהצגנו עד עכשיו יש לו הסברים "משכנעים" שאינם קיימים כלל המלחמה שלה נגד כל העולם לא קיימת מכתבי האיומים לעיתונות זו המצאה הכביש הפרטי שהפך לעוגמת נפשה של המאיור לשביל הולכי רגל פרטי בלבד - גם הוא לא קיים הכל פרי דמיונם של הכותבים כאן מה שבטוח שתהיה איש מועצה למופת - כמו רובוט תצביע לפי תנועות העיניים של הבוסית השאלה הגדולה היא כמובן אם בכלל תכנס אז הנה עוד שתי סוגיות העיריה גבתה קנסות מופרזים על חניה במדרכות הנושא הובא בפני כבודה אבל היא כפי שאנו מכירים לעולם לא תודה בטעות בסופו של דבר חברי מועצה הכניסו את היד לכיס והגישו תביעה משפטית כבודה כמובן גם הכניסה את היד לכיס... סליחה לכיס שלנו והעמידה מולם סוללה של עורכי דין כי היא אוהבת את האקשיין הזה המשפט ארך חודשים עד שנקבע פסק הדין והעיריה נאלצה להחזיר את עודפי הכספים שגבתה ואת הוצאות המשפט של התובעים אבל זה בטח לא מדאיג אותה כי הכיס שלנו כידוע עמוק בפעם הבאה שתתקעו בפקקים של היציאה מהעיר כבר תדעו למה אין כסף למחלפים רציניים אחרי שמשלמים את חשבון סוללות עורכי הדין לא נשאר הרבה בקופה סיפור שני ראש עירנו מתפארת בהורדת הגרעון מ 140 ל 70 מליון לאחרונה נמסר לי ממקורות מוסמכים שקרובים לעיריה כי כל זה בלוף העיריה לקחה הלוואות במליונים רבים. את הכסף הכניסה לתקציב הרגיל ואת החוב רשמה בסעיפים נפרדים. הגרעון האמיתי מפעולות (ללא ההלוואות) מגיע לכ 250 מליון. אם ההלוואות היו ממנות תשתיות לא הייתי מלינה. אבל ביזבוזים כמו משפטים ללא סוף? שמעתי כי העיריה משלמת הרבה כסף כדי לתחזק את בניין העיריה החדש שהגברת מסרבת לאכלס. שאלתי מומחים האם זה טוב לעיר? אמרו - בטח שלא, זה ביזבוז. שאלתי חברת מועצה נכבדה - למה לא מאכלסים? אמרה - זו היוזמה של לנדאו ואם הפרוייקט יצליח תמיד יתנו לו את הקרדיט. אין סיכוי שהגברת תלך על זה! בקיצור בגלל שנאה לכל מה שקשור ללנדאו מתעלמת הגברת משיקולים עניניים ואנחנו משלמים את החשבון! וזה רק מקצת הביזבוזים! כידוע הכיס שלנו עמוק. לכן העיר שלנו נושאת בשיא הארנונה בארץ. איפה בן אליעזר. החשבון כאן מאוד מסובך ואנו זקוקים למחשב הגוגאים שלך.

[אורן]

New member
תגובה

"מה שבטוח שתהיה איש מועצה למופת - כמו רובוט תצביע לפי תנועות העיניים של הבוסית השאלה הגדולה היא כמובן אם בכלל תכנס" אם את נכונה לנסות ולפתח דיון רציני, אין טעם בכך שתכנסי לעלבונות אישיים ועוקצנות חסרות תועלת. זה לא רציני. "כבודה כמובן גם הכניסה את היד לכיס... סליחה לכיס שלנו והעמידה מולם סוללה של עורכי דין כי היא אוהבת את האקשיין הזה". נראה לי הוגן ביותר שכל עומד לדין יקבל לייצוג משפטי הולם, בין אם זה אדם פרטי, גוף פרטי או ציבורי או סמכות שלטונית. קוראים לזה "דמוקרטיה". "ראש עירנו מתפארת בהורדת הגרעון מ 140 ל 70 מליון לאחרונה נמסר לי ממקורות מוסמכים שקרובים לעיריה כי כל זה בלוף" טוב לדעת שהמקורות שלך "מוסמכים". טוב יותר יהיה לדעת מי הם מקורות אלו בדיוק. ודאי שלא ניתן להתייחס ברצינות להאשמות חסרות רגלים. "אבל ביזבוזים כמו משפטים ללא סוף?" כאשר יש חשד לעבירה, יש לשפוט אותה בכלים העומדים לרשות הציבור במדינה דמוקרטית- מערכת בתי המשפט. הוצאות על משפטים הן הוצאות על צדק, ולפיכך, אינן יכולות להקרא "בזבוז". ללמדנו מושג חדש: "שלטון החוק". "שמעתי כי העיריה משלמת הרבה כסף כדי לתחזק את בניין העיריה החדש שהגברת מסרבת לאכלס. שאלתי מומחים האם זה טוב לעיר? אמרו - בטח שלא, זה ביזבוז." הייתי מעוניין לדעת מי ה"מומחים". "שאלתי חברת מועצה נכבדה - למה לא מאכלסים? אמרה - זו היוזמה של לנדאו ואם הפרוייקט יצליח תמיד יתנו לו את הקרדיט." הייתי מעוניין לדעת מי היא חברת המועצה. ובהתייחסות עניינית- הבניין עוד לא הושלם. השלמת הבנייה והעברת כל זרועות העירייה השונות אליו עולה כסף. הרבה מאוד כסף. זהו פרוייקט ראוותני ויקר המתאים מאוד לסגנונו של ראש העירייה הקודם- אלי לנדאו. הכסף שנחסך מעיכוב הפרוייקט תועל למטרות נשגבות יותר מבניין עירייה חדש כגון חינוך, בטיחות בדרכים, פארקים וגנים ציבוריים וכו'.

Tami me

New member
תגובה ללא תגובה

בפעם הראשונה אני קוראת סיפור כל כך ארוך שממש אין בו כלום, ממש כלום. כזה עורך דין אתה רוצה להיות? אז באמת עדיף שתשאר צמוד לסינר של יעלי. אתה חושב שבמסגרת מה שנקרא דמוקרטיה ראש עיר צריך להעסיק את עצמו במחלחמות ללא סוף ובלתי מתפשרות נגד תושבי העיר. זה אולי נותן פרנסה לחבריך אבל מרוקן את הכיס שלנו. אני חושבת שראש עיר צריך להעסיק עצמו בפיתוח העיר ולא במלחמות חסרות תכלית. ראש עיר גם צריך להפגין קצת חיבה לתושבי עירו. מספרים לי כי פקידי העיריה אנטיפטים לתושבים מאחר שהם מחקים את הבוסית שלהם. כל זמן שהיא מנופפת כל פונה גם הם יעשו כך. אני נפגשת עם אנשים ויש הרבה תלונות וכעס על העיריה. אבל אתה חי על כוכב אחר ושם יש עיריה וראש עיר מושלמים. אז תמשיך לחלום.

[אורן]

New member
תגובה

"כזה עורך דין אתה רוצה להיות?" עורך דין? לא להגזים בבקשה. בפעם האחרונה שבדקתי הייתי תלמיד תיכון ולא סטודנט למשפטים. והמקצוע המורחב שלי הוא בכלל ביוטכנולוגיה... ואם יהיו לי אי פעם התלבטויות בנוגע ללמידת משפטים באוניברסיטה, כל שאצטרך לעשות הוא לקרוא שנית מה שכמה ממתנגדי גרמן כותבים במקומות שונים בכדי להזכר למה אני מעדיף להתעסק עם DNA של חיידקים ואצות חד-תאיות מאשר עם אנשים. "אתה חושב שבמסגרת מה שנקרא דמוקרטיה ראש עיר צריך להעסיק את עצמו במחלחמות ללא סוף ובלתי מתפשרות נגד תושבי העיר." לא. אני חושב שבמסגרת מה שנקרא דמוקרטיה כל אדם, ובמיוחד ראש עיר, שיש לו תפקיד שלטוני מסויים, צריך להעסיק את עצמו במלחמות ללא סוף בשחיתות ובחוסר היושר. "זה אולי נותן פרנסה לחבריך אבל מרוקן את הכיס שלנו." אני מניח שלקח לך זמן רב לחקור לפני שכתבת תשובה זו. ההנחה שלי נובעת מכך שאין לך דרך לדעת אם חברי עורכי דין או לא לפני שבדקת וחקרת. אך לדאבוני, מאמציך הרבים היו ברכה לבטלה, משום שהמחקר לא עלה יפה. אין לי חברים עורכי דין. "מספרים לי כי פקידי העיריה אנטיפטים לתושבים מאחר שהם מחקים את הבוסית שלהם." לא אוכל להתווכח איתך בנושא זה. הרי ידוע כי פקידי העירייה אינם אנשים בעלי דיסקרציה משלהם והם רק מחקים הולכים לאורה של ראש העירייה (ובמילים אחרות- נו באמת...).

eopeace

New member
כמעט...

כמעט דיון רציני, אבל שוב חזרה לשטויות. לעניין הקנסות - יעל גרמן ביקשה לתת קנסות גבוהים על חניה על המדרכה. מדוע? כיוון שחניה על מדרכה מפריעה לאנשים שדווקא חשוב להקל עליהם - ילדים, מבוגרים, הורים עם עגלות תינוקות ובעלי נכויות. בית המשפט קבע כי לא היה לתת קנסות מסוג זה. כשנפסק הדבר סופית על ידי בית המשפט העירייה החזירה את הכספים. מה עוד יש כאן לומר ולהתווכח? שהעירייה לא צריכה להילחם על זכויות תושביה ללכת על המדרכות? גירעון - הדיון הזה כבר היה ונגמר - אבל נפתח אותו שוב. לפני 5 שנים העירייה היתה בגירעון של 140 מיליון ש"ח. בנוסף לגירעון, סך ההלוואות היה 40% מהתקציב העירוני. היום, גירעון העירייה עומד על כ 70 מיליון ש"ח. סך ההלוואות היום עומד על 36% בלבד מהתקציב העירוני. מה המשמעות? העירייה בפחות הפסדים ומלווה, יחסית, פחות כסף מבעבר. ולאן הלכו ההלוואות, אם כבר שאלת? ההלוואות ניתנות על ידי ובאישור משרד הפנים לצרכי פיתוח - חלק גדול מההלוואות הלכו לטובת הקמת הספורטק, פיתוח שדרות ח"ן וכן הלאה. הלוואה נוספת, שאושרה כבר על ידי משרד הפנים מיועדת לטובת פיתוח רחוב סוקולב (הלוואה בסך 20 מיליון ש"ח). ההלוואות של העירייה אינן גרעון כיוון שלמעשה הן מחזירות את עצמן (מפתחים וכתוצאה מכך ישנם היטלים על פי חוק שלמעשה מכסים את ההוצאות). לא רק זאת, אלא שבלי הלוואות העירייה לא יכולה לפתח כלום שכן התקציב הרגיל הוא תקציב קבוע המיועד בחלקו הגדול לחינוך וליעדים נוספים קבועים ושגרתיים. מעבר לכך, גרעון, משמעותו הפסד כספי - העירייה הוציאה יותר משתכננה. המשמעות היא ניהול כלכלי כושל ותשלום ריבית גבוהה. כשהגרעון קטן, המשמעות היא ניהול כלכלי נכון וחיסכון לתושבי העיר. הריבית על ההלוואות נמוכה יותר מהגרעון בצורה משמעותית והתועלת היא לכל הציבור. בניין העירייה - על מנת לעבור לבניין העירייה החדש יש להשקיע 55 מיליון ש"ח. זוהי השקעה חד פעמית וצריכה להיעשות בו זמנית - נבדקו אפשרויות של מעבר לאורך זמן ובדרך של פריסה אך אין אפשרות טכנית לעשות זאת. כמו כן, המבנה נמצא על קרקרע שהופקעה ולכן אפשרויות השימוש השונות מוגבלות ביותר (חייב להיות מבנה ציבורי אשר לשמו הקרקע הופקעה). יעל גרמן החליטה שעדיף להשקיע את 55 מיליון השקלים קודם בספורטק, בשדרות ח"ן, ברחוב פינסקר וכן הלאה. זוהי שאלה של סדר עדיפויות - וסדר העדיפויות של ראש העיר הנוכחית הוא קודם כל התושבים ולא קודם כל לשכה יותר יפה לראש העיר. המעבר לבניין העירייה החדש מתוכנן בעוד כשנתיים וחצי כאשר תחל הקמת הפארק ויסתיים פיתוח רחוב סוקולוב, בין השאר. מדובר בתכנון לטווח ארוך (אלי לנדאו לא תכנן כשהקים את בניין העירייה ולכן לא היה מקור תקציבי ל 55 מיליון ש"ח למעבר). במקביל למעבר לבניין העירייה, ייבנה בית משפט השלום/בית משפט עירוני, במימון המדינה, ליד יד לבנים (לא על הדשא), הסיפרייה העירונית החדשה תיבנה בקרבת מקום והמקום יפותח כמרכז עסקים. הארנונה בהרצליה היא לא הגבוהה בארץ - זה פשוט לא נכון. הארנונה בהרצליה היא 44.38 ש"ח למ"ר וזה נמוך מרעננה (כמעט 45 ש"ח), רמה"ש, ת"א, גבעתיים ועוד. הפרסום על הארנונה בהרצליה היה ספציפית על הארנונה בדירות הנופש במרינה שעומדת על 88 ש"ח למ"ר.

למעלה