דיון-שאלה

אסף 1989

New member
דיון-שאלה

מהו לדעתכם סוס שהוא סוס קשה? תארו ותנו דוגמאות של סוסים קשים אשר נתקלתם בהם. מהו לדעתכם סוס קל? תארו ותנו דוגמאות. אפשר לפתח את זה ויכול להווצר דיון מעניין ביותר.

HORSE GIRL2

New member
טוב.......

לדעתי אין כזה דבר סוס "קשה" יש סוסים עקשנים שלא רוצים לזוז, סוסים לא ממושמעים שלא עושים מה שרוצים מהם, וסוסים שיש להם סף כאב גבוה וצריך לדרבן אותם ממש הרבה וחזק כדי שהם יזוזו. אצלנו יש סוס אחד בחווה שהוא דיי חדש ולא מוכן לזוז, לא משנה כמה מדרבנים אותו. אם הוא זז, אז זה 2 צעדים בערך ושוב עצירה. וגם יש לו התפרצויות כאלה, שאם הוא מתעצבן הוא מתחיל לרוץ ממש מהר........ זה הסוס ה"קשה" היחיד שאני מכירה. סוס קל זה סוס טוב, ממושמע, שהולך טוב על המתג, שלא צריך לבעוט בו אלא רק ללחוץ, שעובר מקצבים מהר ומבין מהר מה רוצים ממנו (וכמובן מבצע). אצלנו בחווה יש יותר קשים וקשים פחות, אבל יש 2 שהם ממש מלאכים ועושים הכל ממש מושלם! (ג'ט וטופז שלוטים!!!)

כן,סוסים מג'וקי קלאב...

היה לי את קלייד שלא זז אז התבאסתי ולא רציתי יותר לרכב אבל עם אלה הוא היה סבבה אני פשוט לא רגילה לעצלנים וטוי בוי,הוא היה עקשן ביום הראשון ואחר כך הוא היה מעולה חוץ מפעם אחת שלא הצלחתי להזיז אותו,וכשאלה עלתה עליו...אתם יודעים מה קרה...אווווףףףף!!! סוס קשה??? אני רוכבת בבלגיה,רכבתי על כ"כ הרבה סוסים שכבר אין לי קשה או לא קשה סוס קל זה סוס חרא!!! אתה אומר לו משהו והוא מייד עושה...אפשר להירדם על דבר כזה! אתה מדרבן הוא ישר מקשיב,מושך הוא ישר עוצר... הסוסה שלי מהירה מידי וזה קל אבל קשה מאוד לעצור אותה ובגלל זה יש לי 7 מתגים:2 רגילים,אחד שטוח,אחד עם 2 לולאות,אחד עם גלגליות,ואחד יותר דק מהעבה ועוד אחד עוד יותר דק. לכל עבודה יש לי אחד אחר וכשהיא משתפרת במשהו אז אני לוקחת לה מתג יותר קל חוץ מפוני גיים (ג'וניור) (שזה לפונים גדולים כמו שלי) שאני רוכבת בראשיה תמיד תמיד. בלי אוכף אני לוקחת את זה עם 2 לולאות שלא יכאיב לה אם אני טיפה נשכנת במושכות אם אני מאבדת שיווי משקל ושלא נותן לה לעשות מה שהיא רוצה וחוץ מזה עוזר לי להוריד לה את הראש

למעלה