דיון שאשמח לפתח, קפוארה והיהדות

דיון שאשמח לפתח, קפוארה והיהדות

טוב, זו תהיה שעולה בי הרבה זמן, ואני מקווה שאנשי הפורום מהקבוצות השונות יוכלו להגיב לי, איך אנשים דתיים רואים בעינם את הקפוארה? הרי האימון עם נשים(או גברים, למען הנשים הדתיות) הוא בעייתי, הקידה מתחת לברימבאו, ושאר דברים שאני יכולה לחשוב עליהם(לדוגמא שאדם החליט להכנס להודה עם גבר ולא עם אישה במטרה לא לגעת בה והיא קונה משחק לשחק עם גבר, הרי הוא לא יעצור הכל ויגיד לה:"קישט"). על סיפורים, אנשים, ושלל בעיות אשמח לדעת ועוד יותר אשמח לדעת על פתרונות. (אל דאגה, לא תיכננתי לחזור בתשובה, סתם מתעניינת)

אשמח לנסות לענות.

הקידה מתחת לבירימבאו היא אכן בעייתית. היא גורמת לי אישית מהסיבה שאני שומר נגיעה אי נעימות כשבאה בחורה מולי ללחוץ לי יד. אבל זה עבר... היום כבר מכירים אותי שם והם כבר יודעים לא להושיט לי יד. אני משחק עם נשים אבל לא נוגע... (פעם או פעמיים שלחתי אסטרות אבל לא יותר מזה) יש כל מיני מקרים של אי נעימות כמו שמתאמנים ומחוסר מקום נוגעים אחד בשני... אני משתדל שזה לא יקרה... אבל קורה... הלבוש הקפואריסטי בבסיסו הוא צנוע.. מכנסיים ארוכות חולצת טריקו גדולה. אבל אכן בעמידות ידיים וגשרים המצב בשבילי קצת יותר בעייתי... אבל- זו בחירה שלי! אני יכול להסתכל או לא... לא חשוב שאני אראה איך בת מהקבוצה עושה עמידת ידיים או גשר... אצלינו אחוז הבנות גם נמוך מאוד! 6 או 7 בנות אני עייף מכדי לספור... לעומת בערך 25 בנים! אחד הדברים שמאוד מפריעים לי זה חוסר היכולת שלי להכנס להוואי של הקפוארה. לדוגמא- הודות בימי שישי\ שבת וכו'. בבטיאזדו יהיה ריקוד של בן ובת עם מחצלות מקש וכל מיני כאלה... את זה כנראה אני אטרך לא לראות... סמבה די הודה זה גם משהו שאצטרך להתנזר ממנו. בקיצור כל מיני קטעים כאלו.. אם אזכר בעוד משהו אני אכתוב. לילה טוב :)

טפיוקה

New member
אוווו זה בדיוק מה שחשבתי כשנכנסתי..

לקפוארה. תהיתי מה אני עושה בקשר לקידה הזאת (שמירת נגיעה אף פעם לא היתה משהו שהפריע לי). אז אני חייבת להזכיר משהו מהקבוצה שלנו שאז בזמנו ממש עזר לי, הכינוי שלו זה כיפה. היו לי מלא נסיעות איתו ופשוט שאלתי אותו, ודברנו המון על הקפוארה בנגיע עם הדת. הוא אמר לי שהקידה היא הבעת כבוד, ולא ממש חייבית לקוד אלא מספיק להעשות מחוות כבוד ראויה, לא לראות את זה בתור השתחוות לברמבאו, או סגידה לקנדומבלה (מקווה שכתבתי נכון- אם לא תקנו אותי בבקשה), אלא בתור כבוד. וכן בקבוצה עצמה יש בעייתיות עם שבת וזה די מעצבן, אבל אני שם כבר מספיק זמן וכבר לא מפריע כמו פעם, מה שכן מפריע זה שמתחילים את הבשיזדו מוקדם במוצאי שבת ולא תמיד מספיקים להגיע... ויש גם בעיית צניעות, יש ריקודים ויש נגיעות, מי שמכירים אותו ויודעים שהוא לא נוגע והקבוצה די מתחשבת. בסדנה האחרונה של אדנה, עבדנו על הפלה (לא זוכרת איזה סלחו לי) והייתי אמורה להיות עם בחור דתי, ויש קלטנו את העסק והחלפנו זוגות (ואז ספציפית גם לי היה יותר נוח להתאמן עם בת). יש משהי מהקבוצה של פוטרו שפרשה בגלל זה, הוא ביקש ממני לדבר איתה והלגיד לה שזו אומנות לחימה ולא ריקוד ובלה בלה... כן יכולתי לדבר איתה אבל לא רציתי כי באמת יש בעיתיות, בעיקר לבנות דתיות. אהה כן ואני מבית דתי (כיפה סרוגה), מה אני ספציפית עוד לא החלטתי... בהצלחה לכל המתנדנדים!! פריאורי תמיד התהייתי מה הבית שלך...

אני מגיעה מבית מוזר.

הוא היה חילוני, ואני נשלחתי לביצפר דתי במטרה ללמוד את הדת, וממש התקרבתי לדת והייתי אף דתייה ומדריכה בבני עקיבא. אבל כמו שאני אומרת:"מצאתי את האלוהים והתרחקתי מהדת". אבל עקב הרקע שלי והידע שלי ביהדות, אני שואלת את השאלה הזו.

PureTemptation

New member
טוב, אז בתור כופרת גאה...

אני לא דתייה, אף פעם לא התיימרתי להיות אפילו קרובה לכך. אבל במשפחתי שומרים על החגים, המסורת ובאיזה שהוא אופן גם את השבת (שבואו נגיד, שעם הזמן, התרחקתי מכל הנושא הזה גם, אבל אני מכבדת את ההורים והמשפחה ומנסה כמה שפחות להראות את זה.) בקשר לקפואירה, אף פעם לא חשבתי על נושא הדת בהקשר לקפואירה. כנראה מכיוון שהדת לא תופסת אצלי מקום משמעותי בסיווג האישי שלי כבנאדם. אף פעם לא ראיתי את הבעיה בקידה מתחת לבירימבאו, זה עניין של כבוד למורה הבכיר שמחזיק את ההודה. אף פעם לא ראיתי בעיה עם שמירת נגיעה למיניה, ובהתחשב בחיי ובכל החברים שלי, שמירת נגיעה מבחינתי היתה יכולה להיות מאוד משעשעת. ואני אחלוק פה על יעקב מעלי, הקפואירה לא כזו צנועה, גם לא הבגדים. או שזה רק אצלנו?
(צצצ הבארשבעיים האלה! ) במיוחד לא בקיץ, כשממש חם פה... מה שכן נזכרתי בו, שלמשל יש קפואריסטים מחו"ל, שראיתי לא פעם שלפני הכניסה להודה, בישיבה מתחת לבירמיבאו, "מצליבים" וכנראה עושים את זה בקטע של האל ישמור עליהם במהלך ההודה או משהו. כמובן שזה קטע של דת ושל אמונה. ראיתי לא מעט עושים את זה. אבל אני לא רואה את עצמי מתחילה לעשות מגני דויד לפני הכניסה להודה או להגיד "שמע ישראל" . מה שגם נזכרתי בו עכשיו (אני באה לכתוב- לסיכום... ואז נזכרת בעוד משהו..
) שירי הקפואירה אינם תמיד סובבים סביב הבירימבאו, הים או ברזיל. ישנם שירים שאם אני לא טועה מדברים על סאו בנטו שהוא איזה קדוש ברזילאי נוצרי ששומר על האדם מהכשת נחשים (נכון נעם? אני זוכרת שסיפרת לי כששאלתי אותך על השרשרת שלך...
)ועל עוד כמה כמוהו. אני אומנם לא בטוחה לגבי כך ואשמח אם תתקנו אותי על זה. אבל הנקודה היא, לדתיים שביניינו - כאשר אתם שרים שיר שמהלל קדוש מסויים לשם כך שיישמור על מי ששר את השיר וכאלה, אין פה איזושהי סתירה? אתם מבקשים סוג של הגנה, לא מהאלוהים שלכם,או איך שלא תרצו לקרוא לזה, מבלי שאתם מודעים לכך. לסיכום, אני ודת זה שני דברים כל כך לא קשורים, לכן אני גם לא רואה את הקשר בין הדת לבין הקפואירה. ואנא, בלי תגובות של חזרה בתשובה או משהו, אני מכבדת את כל מי שמאמין בכל דבר, בעיה שלו.

ToryMaster

New member
אני לא מכירה את השירים האלו

אבל אני חושבת שיש איזה הבדל בין הילול קדוש לבין "תפילה אליו", נייט? מלבד זאת, השירים נראים לי כמו החלק הפחות קשה בעסק, כי אתה יכול פשוט לא לשיר, שזה קצת פחות כיף, אבל לא יפגע במשחק שלך, נגיד.

PureTemptation

New member
יכול להיות,

אבל לפי דעתי אם אתה נכנס להיות חלק ממשהו מסויים, שתופס מקום נרחב בחייך ויש לו את החוקים והצרכים שלו, אתה צריך להיות חלק מהכל ולא לברור ולבחור מה מתאים לך ומה לא. יש דברים שאפשר לוותר עליהם ויש כאלה שלא. אהמפלוריאואהמ...
ונכון השירה זה החלק הפחות בעייתי. ובקשר לכל השמירת נגיעה וכל הדברים האלה, אני פשוט אשתוק ואכבד את ההחלטה של כל אחד ואחת, הביקורת שלי לא תועיל פה..:)

ToryMaster

New member
אבל זה היופי, בעיני

לבחור מה מתאים לך ומה לא, כמובן שעד גבול מסוים כי יש דברים שבלעדיהם זה פשוט מטופש, אבל בחירה אישית והתאמה אישית, זה מה שעושה את העולם שלנו מגוון ויפה כל כך.

PureTemptation

New member
כן, אבל -

אם בחרת לבוא ולהיות כחלק מהחוג החברתי הזה או האחר שדורש ממך כך או כך, את בחרת את זה מלכתחילה, את אמורה להתאים את עצמך לכך. כמובן שתוך כדי את יכולה לסרב לדברים, הכל בגבול הטעם הטוב. ויש דברים שלעיתים מסרבים להם בהתחלה, אבל לאחר מכן מבינים כמה טיפשות היתה בסירוב הזה וצוחקים על זה. (אני והמקוללה, אני וסמבה-שעדיין קצת חוששת, אני ופלוריאו- שזה לעולם לא יקרה כנראה..
)

ToryMaster

New member
יש דברים שפשוט לא מתאימים

לא צריך לקבל באופן עיוור את כל מה שיש בחוג החברתי הזה, רק כי בחרת להצטרף אליו, אם לא מתאים לך לשיר את השיר הזה, או לעשות מלא פלוריאו, אין סיב השתצטרכי. כמובן, יש דברים בסיסיים שבלעדיהם זה באמת מטופש [כלומר, לא תחליטי פתאום שלא מתאים לשחק בהודה, ובא לך להושיב את כולם בשורה ולשחק על משטח מרובע ענק], אבל יש תמדי בחירה.

עונה על שני תגובות.

1- אכן הביקורת לא תועיל כי הדת יותר חשובה לי מהקפוארה :) מצטער לאכזב. 2- כרגע אצלינו הבגדים צנועים. יתכן כי זה חורף או כי יתכן שלפני שהם יוצאות מהבית הם מתחשבות בי ובעוד שני חרדים בקבוצה חוץ מהדתיים. אני מקווה שלא אצטרך להגיע למצב שבו אצטרך לבחור בין הדת לקפוארה למרות שאני מאמין שזה יבוא מתי שהוא ): עוד חודש אולי יותר אני כבר לא זוכר- הקבוצה שלי נוסעת לחודש אימונים בברזיל. זה כל הקפואריסטים יהיו שם. זה מאוד מאכזב אותי שלא אוכל להיות שם ): בין אם זה כשרות ועד למאות נקודות שמפריעות שאני לא אתחיל לפרט... (נוו טוב זה גם יקר....)

PureTemptation

New member
1. כל אחד וסדרי העדיפויות שלו,

2. כל אדם באמונתו יחייה..
אני חושבת שאם טוב לך ככה, אז נפלא, גם לי. אני גם חושבת שיבוא יום וחלק מאיתנו יוותרו על עניין הקפואירה לטובת דברים אחרים בסדרי העדיפויות שלהם. אני עושה את זה כבר היום, יהיו כאלה שיחלקו עלי, יהיו כאלה שיתמכו בי, אבל אלה ההחלטות שלי. לפעמים אין ברירה. אומנם ה"תירוץ" שלי הוא לא דת אבל הוא לא פחות חשוב..:) לכל אחד יש את המגבלות שלו, לחלקנו זה הדת, המשפחה, הגוף או הנפש. לכאן או לכאן אנו צריכים להתמודד עם זה הכי טוב שיש..:) (ואת הביקורת אני עדיין אשמור לעצמי כאמור, לא נתחיל פה מלחמת דעות רצחנית או משהו..
)

בתור אדם חרדי

אני חושב שאפשר לשחק ולהתאמן בזוגות עם גבר ואם יוצא בהודה שנכנסת אישה אז בדרך כלל אין מצב נגיעה. ואני אישית לומד בקבוצה באזור המרכז שבמקרה כולם גברים. וחוץ מזה שיש חוגים לבנים בלבד ואני אישית מכיר בירושלים שלוש קבוצות נפרדות ויש שם חבר`ה מקצועיים ממש בקפוארה. ולפני כמה זמן נפתחה קבוצה בבני ברק. והותר לפרסום שבקרוב תפתח קבוצה לבנות בלבד ע``י מאמנת מקצועית. . .

למעלה