דיון שני בקשר לבית הספר הדמוקרטי

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

apk

New member
דיון שני בקשר לבית הספר הדמוקרטי

עכשיו אפתח דיון שני, במקביל לדיון הראשון. בינתיים רק שני הדיונים הללו יהיו פעילים ורק כשאחד מהם ימצה את עצמו, לטעמי, אפתח דיון נוסף. אני רק מבקשת להזכיר לכם שכשאתם עונים, אם לא השתתפתם בדיון הקודם, לציין האם אתם הורים, מורים, תלמידים או אחרים, ואם אתם הורים כמה ילדים מתחת לגיל 10 יש לכם ומה גילאיהם. כעת לנושא הדיון העכשוי. הפעם לדיון יהיו שני חלקים: 1) כיצד מצטייר בעיניכם בית הספר הדמוקרטי? כאן אני רוצה לראות כיצד אתם רואים בעיני רוחכם את דמותו של בית הספר הדמוקרטי, ו ... אם היה כבר קיים בראשון בית ספר כזה, האם הייתם שולחים אליו את ילדיכם אם היו בגיל המתאים (אבקש גם נימוקים למה כן או למה לא). רק אסייע לכם במעט בזה שאומר לכם זאת בית ספר דמוקרטי שונה גם מבית ספר רגיל וגם מבית ספר פתוח. 2) שאלות שלכם בנושא - כאן העלו בבקשה כל שאלה שיש לכם בנושא. על חלק מהשאלות אענה מיידית ואחרות ארכז לדיונים עתידיים

היי, לפני שאני עונה הייתי מציעה לך

לכתוב פה בכמה מילים פשוטות מה זה בית ספר דמוקרטי. אני חושבת שאנשים לא יכולים לענות לשאלה האם היית שולך את הילד שלך לבית ספר כזה, מבלי לדעת יותר על בית הספר.

apk

New member
בקרוב אסביר, אלא ש...

לפני שאסביר אני רוצה לראות לפני ההסבר איך בית ספר כזה מצטייר בדמיונם של חברי הפורום, ובהסברי לתקן טעויות שיעלו כאן

apk

New member
אז אסביר מהו בי"ס דמוקרטי - הקדמה

על מה אתם חושבים כשאתם שומעים את המושג בית ספר דמוקרטי? אצל רבים מצטיירת המסגרת הבית ספרית כמסגרת נוקשה וחסרת חופש וברירות, הן במחינת התלמיד והן מבחינת הוריו. המושג דמוקרטיה לעומת זאת מעורר אסוסיאציות של חופש. אולי קשה לדמיין איך הדברים משתלבים יחדיו. אז יתכן שאתם נזכרים ב"אבשלום", התיכון הפתוח שפעל בראשון בשנות השמונים. אני יודעת שהיו גם דברים חיוביים ב"אבשלום", אבל היו בו גם הרבה דברים שליליים, ובעיקר הם יצאו לתקשורת. אז יש שמדמיינים את בית הספר הדמוקרטי בדמותו של "אבשלום", ו... זה ממש לא ככה.

apk

New member
ולהסבר עצמו

טוב, אז בכל זאת, מה זה כן בית ספר דמוקרטי
כפי שבעולם יש מגוון רחב של משטרים דמוקרטיים, ועל אף השוני ביניהם כולם דמוקרטיה, כך גם לגבי בתי הספר הדמוקרטיים בארץ, אין בית ספר אחד דומה למישנהו, אבל לכולם יש מספר קווים משותפים וזה מה שעושה את כולם לדמוקרטיים ושונים מכל אלה שאינם כאלה. אז היות שיש מגוון רחב, אתאר כאן את בית הספר הדמוקרטי אליו אני שואפת. המשותף לבית הספר הדמוקרטי הזה ולבית הספר הרגיל היא חובת התלמיד להופיע ללימודים ולהכנס לשיעורים, אלא אם כן יש לו אישור שמצדיק העדרות. בית הספר אליו אני שואפת, אמור גם להיות בית ספר ממלכתי (או לפי דו"ח דברת צבורי) ולכן התלמידים יהיו מחוייבים ללמוד מינימום (ממש כמות קטנה) של תחומים שיהיו חובה לכולם (בעצם אם תלמיד יגיע עם ידע הוא לא יחויב ללמוד אלא רק להוכיח את הידע). מעבר למינימום הזה כל תלמיד יבחר ללמוד רק מה שמענין אותו. בבית ספר דמוקרטי הכתות הן קטנות (סביבות 15 תלמידים בכתה) ולא מבוססות על גיל כרונולוגי, כלומר ייתכן שבכתה אחת ילמדו תמידים בני 8, בני 10 ובני 12 יחדיו. הרכב הכתה יקבע על פי תחומי הענין של התלמידים ורמתם. בכתות הלמוד יהיה פרונטלי ואחר אבל המורים יהיו מחוייבים לתכניות לימוד מרתקות ומענינות הרבה יותר מאשר במערכת הקיימת. יחד עם זה בית הספר הדמוקרטי יאפשר גם לימוד יחידני או לימוד בקבוצות קטנות. הכל לפי בחירתו של התלמיד. בבית הספר הדמוקרטי לכל תלמיד יש חונך שמסייע לו בתכנון מערך הלמודים השנתי שלו, בפתרון בעיות למודיות וחברתיות בהן הוא נתקל ובכלל מלווה אותו לאורך כל שנת הלמודים. הלמודים בבית הספר הדמוקרטי מעוררים הרבה יותר חדוות למידה. לבית הספר הדמוקרטי מוסדות דומים לאלה של המדינה (פרלמנט, מוסדות שיפוטיים, וועדות שונות ועוד) בהם שוטפים המורים, ההורים והתלמידים. לבית הספר הדמוקרטי מערכת של חוקה, חוקים ותקנות שנקבעים ע"י מוסדות בית הספר בית הספר הדמוקרטי מיועד לתלמידים מגיל הגן ועד סיום בית הספר התיכון בית הספר הדמוקרטי מעודד פעילויות למען הקהילה זהו על קצה המזלג ... אשמח להרחיב אם תהיינה שאלות

למעלה