דיון ששמעתי שיהיה בעוד שעה

ebony

New member
דיון ששמעתי שיהיה בעוד שעה

באחת מתחנות הרדיו העלה בי שאלה. מה דעתכם על לימוד של מיסטיקה ומאגיה מעשית באוניברסיטה
או לפחות לעשות אקדמיזציה לתחום?

לדעתי

זה יפתור המון בעיות למתחילית שהולכים לאיבוד בחומר... אבל לאחר זמן מסויים הכל פחות או יותר מתחיל להסתדר במקומו, והצורך הנואש הזה במישהו שינחה אותך מיטשטש. המסגרת האקדמית, אלא אם היא תהיה נורא מתוחכמת, לא תתאים לכל אחד- יש המון אנשים שמעדיפים אינדיווידואליות ושואפים את הידע מהרבה תחומים שונים. קשה להתאים את הקורסים, או מה שזה לא יהיה, לצורך הזה. נמנמנמ... אבל זה בהחלט אפשרי... לימודי דתות והיסטוריית המאגיה, תיאוריות שונות ומגוונות, דרכים שונות להגיע לשליטה באנרגיה... מגוון נורא רחב של תחומים... או מגוון פחות רחב שמקביל את כהל היעד למתעניינים בדברים ספיציפיים יותר... רעיון לא רע, לדעתי. קשה לי לדמיין איך המכשפות כאן בישראל השיגו את הידע שלהן לפני 20 שנה, כשלא היה מידע נגיש כל כך ואנטרנט לא היה קיים בכלל...

TheBlueOne

New member
המממ

ידוע לי על קורסים בנושאים מקורבים כמו "קמעות ולחשים", ודברים כאלה באוניברסיטת בר-אילן. (קורסים כלליים)

medichi

New member
אל תהיה כל כך בטוח

הקורסים האלה הם קורסיים אקדמאיים-ז"א שבקורס כזה בודקים את היסטוריה והתאולוגיה שמאחורי "קמעות ולחשים"-זאת אוניברסיטה סהך הכל,גם אם דתית בתור מי שהיה מספיק טיפש לקחת קורס כללי דומה ,אני יכול רק להזהיר אנשים להתרחק מכאלה קורסים

Duke Tear

New member
נחמד מהידע ההיסטורי

פילוסופי, אנתרופולוגי, פסיכולוגי, פרקטיקה באונ' תהיהי מגוכחת יותר מאשר ריקודי עם פינים בבגדי הפולקלור המרוקאים וזעקות קולולו ללאלים.

Duke Tear

New member
אממ...

אתה מדמיין את האנשים האלו בלבוש רקדניות בטן וכמה מאמות עם מופלטות? למה שילמדו פרקטיקה באונ'? זה מגוכח , זה לא המקום לאונ' , תחשוב שכל אדם שיש לו תחביב\עיסוק\אמונה יבוא בבקשה שלימדו אותה, כמו באונ' לפי מה שזכור לי אין קורס בישול , אני לא ממש בטוח שיש קורסים לדיקור סיני או טיפול בעזרת אנרגיות ושאר הדברים הללו ,זה שמאגיה הפך בקרב אנשים ככלי למשכילים לא אומר שיש לו מקום בכל אסכולה. אישית אני בכלל מבזה את הלימוד הקבוצתי של המאגיה אבל זה לנושא אחר. ושוב, ללמוד את הנושא בדיוק כמו את הפאגאניזם המודרני ממבט אנתרופולוגי לכל סעיפיו ,יכול להיות נהדר ,ואני לא בטוח שזה לא קורה.

ממממ.....

אני יודע, שמלמדים מיסטיקה יהודית באוניברסיטה עברית בירושלים בחוג למחשבת ישראל.

Duke Tear

New member
גם דמונולוגיה

זה לא אומר שמסבירים איך לזמן שדים.

RainBird

New member
למעשה זו התורה הנוצרית שהאינקוויזטורים למדו כדי לזהות מכשפות ומאגיה. המאלוס מליפיקארום הוא חלק מזה, לדוגמא. לפחות בהקשר היסטורי ולא הוליוודי.

Duke Tear

New member
ארדן ,המאלוס זה לא הספר שאומר

שלמכשפות יש פלולות כי זה סימן לפטמה של השטן? מה , מה אתה רוצה אינעל ראבק?

RainBird

New member
אכן. ואלו שעסקו בתורה הנוצרית של תפיסת המכשפות- כולל השופטים לדוגמא או האינקוויזטורים נקראו דמונולוגים.

gwizard

New member
אני מציע לקרוא את המלאוס...

יש לי אותו באתרי בחלק הספריה -> ספרים באנגלית. www.wicca-israel.com אני הזדעזתי ממה שכתוב שם. מומלץ כדי להעשיר את הידע.

RainBird

New member
לדעתי הקומפדיום מליפיקארום יותר מעניין. ויש בו גם תחריטים. אבל זו רק דעתי.

gwizard

New member
וואלה ?

יש לך אותו בפורמט ממוחשב כדי שאני אוסיף אותו למאגר ? שלח לינק

RainBird

New member
לא ממש. כריכה רכה בבית. עשיתי עליו ועל המאלוס עבודת גמר.

gwizard

New member
מצאתי

אותו ברשת...אך לא בפורמט PDF כמו שרציתי ואין לי כוח לארוז אותו כרגע. מישהו שיש לו ADOBE ACROBAT המלא רוצה לעזור ? לימטב ידיעתי זה כבר לא מוגן בזכויות יוצרים.

למעלה