דיון
איירון מן 3 (כולל
מסומן)

• פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
דיון
איירון מן 3 (כולל
מסומן)

אני לא נוהג בדר"כ להעלות בפורום דיוני סרטים עם ספויילרים, אבל בסרט הזה זה נראה לי מתבקש - ובכל מקרה כנראה שרוב החברים שקוראים בפורום כבר ראו את הסרט. ממי ש(עדיין?)לא, סליחה מראש. נא לסמן בכותרת או בגוף ההודעה את הספויילרים על מנת שלא להרוס.

אז אתמול סוף סוף לקחתי את עצמי לסרט, ב-4DX ביס פלאנט. היתה חוויה נחמדה עם המושבים הזזים, משבי הרוח החדים באוזניים בזמן היריות והפיצוצים והתזות של רסיסי מים בפרצוף. פעם שלישית שלי בסרט 4DX ואין ספק שזה מוסיף יותר ממימד אחד לחווית הצפיה ומכניס אותך עוד יותר לסרט. מה שדווקא היה מיותר לגמרי זה התלת מימד, ואני עוד מחובבי הטכנולוגיה הזו. ממש לא ברור לי מה בסרט הזה הצריך תלת מימד, ורוב הזמן הוא לחלוטין לא היה מורגש. לא היו מימדי עומק ולא היו חפצים שהתעופפו אל המסך. סתם, פשוט סתם.

לגבי הסרט, לא באתי עם ציפיות גבוהות אז לא ממש התאכזבתי. זה מסוג הסרטים שפשוט אסור לבקר אותם בשום אמת מידה הגיונית - פשוט לבוא ולהנות, ולנסות לא להתעצבן מכל הדברים הלא הגיוניים עד מגוחכים שדחפו שם. אז זה בהחלט היה בידור נחמד, יותר טוב מ-2 אבל לא יותר טוב מהסרט הראשון ששם היתה עלילה קצת יותר מתוחכמת בעיני. אהבתי את העובדה שהסרט לא לוקח את עצמו יותר מדיי ברצינות ושכל הזמן שולבו בדיחות או לפחות איזשהו מימד של קלילות (מה שכנראה לא נראה בת'ור 2).

ומכאן מתחיל ה-

קראתי כמה ביקורות של צופים שהתאכזבו מהטוויסט לגבי המנדרין. אני דווקא אהבתי את זה, ואפילו קצת ניחשתי שזה מה שיקרה כמה רגעים לפני. בתוך סרט שהוא לחלוטין לא הגיוני, הפרט הזה דווקא נראה לי אמין. לאחר הגילוי הזה הסצנות איתו היו בעיני מאוד משעשעות.
קטע קטן שהיה לי קשה לסספנד - נוהל "דף חלק". כאילו, ברצינות? אתה מפוצץ את כל הרובוטים כדי שתוכלו לעמוד שם מחובקים ומסביבכם זיקוקי יום העצמאות? באמת???
ואי אפשר שלא לדבר על הסוף, שכולו מכוון לכך שטוני ויתר על איירון מן וזה הסוף של טרילוגיית הסרטים ושל הדמות (?) ואז הוא אומר את המשפט האחרון בסרט והכל מתהפך בחזרה. מה אתם הבנתם מזה? אני יצאתי מבולבל ולדעתי בדיוק לזה כיוונו היוצרים. בנוסף הבנתי שבסוף היה רשום "טוני סטארק עוד ישוב" ולא איירון מן עוד ישוב או משהו כזה. אני מניח שהכל מכוון לכך שתתעורר שיחה בנושא (נו, וכנראה הצליח להם).

סוף

אז מה אתם חשבתם על הסרט?

BlueStreak

New member
דעתי, עם אזהרת ספוילר כמובן

גם לדעתי הסרט יותר טוב מהשני אבל פחות מהראשון וקצת חבל. הייתי מצפה שילמדו מהשטויות שעשו בשני.
עם החומרים שהיו להם היו יכולים בקלות לעשות סרט הרבה יותר טוב. לא שהוא לא היה טוב וכיפי אבל היה מפוזר מדי לעומת הראשון שהיה בנוי בצורה מושלמת.

הטוויסט של המנדרין אכזב הרבה אנשים כי הם מכירים את הדמות שנים מהקומיקס והסרטים המצויירים ושם הוא אחד האויבים הגדולים של איירון מן אם לא הכי הגדול.
זה בערך כמו שבאמצע באטמן פתאום יתגלה שהג'וקר הוא דמות מפוברקת.
ואפרופו באטמן, רק לי זה הרגיש שהטוויסט כמעט מועתק מהטוויסט של ביין?

גם לי נראה קצת פטטי הקטע של ה"זיקוקים" אבל אפשר לחשוב על כל מיני הסברים.
למשל, שלטוני יש כוונות לבנות חליפות עם טכנולוגיות חדשות לגמרי (אולי שאב השראה מהטכנולוגיות של גיא פירס) ואז זה גם פותר את השאלה הבאה שלך של איך זה שמצד אחד השמיד את כל החליפות
ומצד שני אומרים שעוד יחזור.

זה מבחינת עלילה.
מבחינת המציאות אני מניח שהם רוצים ליצור חליפות חדשות כדי למכור עוד מרצ'נדייז.

עוד נקודה - ילדים כמעט תמיד הורסים בשבילי את הסרט, אלא אם הם בתפקיד הראשי כמו ב"שכחו אותי בבית".
אז פה הוא לא הרס אבל היה מיותר מבחינתי. אבל רוברט דאוני כרגיל מציל את המצב עם משחק והומור מצויינים.

אהבתי את קטע הקרדיטים שנראה כאילו טרנטינו ערך אותו.

מה שאכזב אותי היה הקטע שאחרי הקרדיטים.
לא היתה פה שום בנייה להמשך. זה לא היה אמור להיות הסרט הראשון ב phase two?
ובאמת, הבאתם את דר' באנר (שמתם לב שהתבגר מאז הנוקמים?) והשארתם אותו רגוע?
לפחות תנו לטוני להרגיז אותו קצת ואז תחתכו, שנדמיין קצת מה קורה אחרי...

ולמרות איך שזה נשמע היה טוב ונהנתי

liorb22

New member
זה פשוט + אזהרת ספויילר

בעת צילומי הסרט עדיין לא היה ברור מה יעלה בגורל הדמות, והאמת שעדיין לא. לאחרונה קראתי על דרישתו לשכר של לא פחות מ50 מליון דולר. חלק משחקני הנוקמים כבר העמידו דרישה לתוספת שכר של 5 מליון דולר כל אחד + נתח מהרווחים. מרוול מצידה לא מתכוונת לוותר והודיעה שאין פרות קדושות. יתכן וחלק מהשחקנים פשוט לא יופיעו בסרט ההמשך ויתכן אפילו שיוותרו על כולם... זה מה שעוד לא ברור ונמצא בדיונים.

עוד הבנתי שהמו"מ מול רוברט דאוני ג'וניור מתמקד כרגע בנוקמים 2, אין כרגע דיבורים בכלל על איירון מן 4. רק אחרי שבמרוול ידעו אם הוא מעוניין בהמשך + התמתנות דרישות השכר, יהיה על מה לדבר.

ולגבי המנדרין - האמת שזה די הפתיע אותי. אני מודה שציפיתי למנדרין שהופיע בסדרת הטלויזיה משנות ה-90, זה עם הכוחות הקוסמיים שלו... שנובעים בעיקרם מהטבעות. לטוויסט המוזר הזה (שדי חיבבתי למרות הכל) לא הכינו אותנו במרוול. בסרטים הקודמים דיברו במעורפל על "ארגון עשר הטבעות" והרמז היה ברור - מנדרין. נראה לי שהשינוי בכיוון לא תוכנן מראש והתוצאה (ואכזבת המעריצים) בהתאם.

בגדול יצאתי מאוד מרוצה מהסרט, שלדעתי הוא הטוב בטרילוגיה. אהבתי מאוד שהראו את השינוי שחל בטוני. מהשחצן והאגואיסט בסרט הראשון ועד לטוני החרד והמודאג בסרט השלישי.

Erez Revivo

New member
לגבי התלת מימד...

לא יודע למה, אבל כל סרט בקולנוע בתלת מימד, נראה לי מאוד חשוך, אפל ולא מפוקס. בבית שלי התלת מימד הרבה יותר צבעוני ובעל עומק וחדות. גם אני לא אהבתי את התלת בקולנוע של "איירון מן 3" אבל אני בטוח שבבית זה יראה הרבה יותר טוב. תנסה. :)

liorb22

New member
מה שאתה אומר קצת לא הגיוני

הרי בבתי הקולנוע הותקנו מערכות הקרנה חדישות, ותסכים איתי שבבית, אלא כן יש לך כמה עשרות, אם לא מאות אלפי שקלים, לא תגיע לאותה איכות הקרנה.

מעולם לא יצא לי לצפות ב3D (עין עצלה) אבל זה נשמע לא הגיוני באופן עקרוני, אבל אני כמובן לא אתווכח איתך.

Soak

New member
מה שמשנה זו הטכנולוגיה

אין קשר למערכות "חדישות" שהותקנו בבתי הקולנוע. אם כבר, רוב מסכי התלת מימד הביתיים צעירים יותר בגילם ממערכות ההקרנה בישראל, מלבד אולי בקולנועים שנפתחו בשנתיים האחרונות, ולכן הם גם "חדישים" יותר. תלת מימד קיים בקולנוע כבר שנים רבות, ולכן אין קשר לגיל המערכת.
יש הבדל מהותי בין התלת מימד בקולנוע לתלת מימד הביתי, והוא כזה שלא ניתן לגישור: גודל המסך. מה ששובר את האפקט התלת מימדי זו המסגרת של המסך ולכן ככל שהמסך ימלא יותר את שדה הראיה, כך האפקט יהיה מוצלח יותר. מערכת ביתית לא יכולה לעולם להתחרות בגדלי המסך של אולמות הקולנוע, וזו הסיבה שלעולם תלת מימד יהיה אפקטיבי פי כמה בקולנוע מאשר בבית.
יחד עם זאת, ארז דיבר על תמונה חשוכה ואפלה בקולנוע לעומת הבית, ולא על האפקט התלת מימדי. זה כבר הבדל שנובע מהטכנולוגיות השונות של התלת מימד, ולכן זה תלוי באיזה אולם רואים את הסרט. תמונה כהה היא רעה חולה של השיטה האקטיבית (משקפיים מהבהבות) והיא קיימת בארץ בקולנועים של סינמה סיטי. גם במסכים הביתיים המופעלים בשיטה האקטיבית יש את הבעיה הזו. לעומתה השיטה הפסיבית (משקפיים מקוטבות) קיימת ברוב האולמות של גלובוס מקס ובכל האולמות של רשת רב חן ויס פלאנט, ולא גורמת לתמונה כהה.

למעלה