דיון
בנין המחשבות שלנו ודפוסי התנהגות

מרי לי

New member
דיון../images/Emo124.gif בנין המחשבות שלנו ודפוסי התנהגות

האם נתקלתם במילים שאתם אומרים הרבה, או משפטים שהם מעין "סתם משפטים" אבל בעצם הם לא תורמים לנו ורק מזיקים
כלומר, לי זה עזר להתגבר על עצמי בעבר, כאשר איתרתי וסימנתי אצלי את המילים/מחשבות/משפטים האלה ושיניתי אותם במודע למשהו שהופך את המשמעות לחיובית ועכשיו אתם (ואני עדיין עושה את זה מן הסתם) מה שיניתם אצלכם ולמה

רותי 11

New member
אני התחלתי לשנות

את מילות הבקשה למילות יצירה למשל כמו במקום שיהיה לי יש לי

kikona126

New member
לא משתמשת במילה שונאת

מילה חזקה מידי... ועוד כל מיני דברים שליליים. אני צריכה לחשוב איזה מילים בדיוק...

ליאת 888

New member
תיקון מושגים מזיקים

התחלתי בעניין בזמן האחרון אבל נראה לי שדוקא התכוונות והתיקון אינם יעילים, אני מוצאת את עצמי אומרת את הנוסח הרגיל ומיד מתקנת, ואז נשאלת השאלה למי יש כח חזק יותר? אבל התרגול והמאמץ שווים, בסוף זה יבוא לבד באופן אוטומטי. דוגמאות: מחלה = אתגר אין לי = כרגע לא בתכנון/ במלאי/ ברצון.... שינאה = מעדיפה להימנע מ... עייפות = זקוקה להפסקה קלה ועוד ועוד, אפשר לפתוח שרשור וליצור מילון לנושא.....

מרי לי

New member
ברגע שממשיכים עם ההרגל ומתמידים

זה משתנה, אני למשל, הדבר הראשון שאמרו לי לעשות כדי לצאת מהדכאון שהיה לי הוא, לחשוב פעמיים לפני כל מושג שלילי שאני אומרת..."לא רוצה" "לא יכולה""לא יודעת"... לאחרונה שמתי לב כמה שהפסקתי עם זה וחזרתי לשליליות ואני עכשיו עובדת על זה שוב

gils33

New member
מילים כמו...

איזה יום מבאס. התחיל היום גרוע בטח יהיה ככה כל היום. נמאס לי משפטים ומילים כאלה חייבים לקחת אותם ולהכניס אותם למקפיא ולא להפשיר אותם עד להודעה חדשה. אני משתדל לקחת את המילים והמשפטים השלילים ולהפוך אותם לחיובייםף דוגמא:הולך להיות לי יום מדהים היום. אני אנסה שוב ואצליח וכוליי. אין ספק שהמילים והמשפטים משפיעים על חיינו אהבה רבה לכולם

"אין לי כסף"

לאחרונה הבנתי שהמשפט הזה הוא בעצם תירוץ כדי להמנע מעשיית דברים. אז עכשיו כל פעם שאני מוצאת את עצמי חושבת שאין לי כסף למשהו אני מתקנת ל"לא בא לי להשקיע בזה אנרגיה עכשיו". ודוחה, אם אפשר לדחות את זה. מצד אחד זה תירוץ אחר- להמשיך לבזבז את הכסף על הדברים שעכשיו אני מבזבזת עליהם, מצד שני, זה מתעל אנרגיות למקומות יותר חיוביים. עוד דבר שעזר היה להבין שיש כסף בעולם, צריך רק להגיע אליו. ככה נרשמתי ללימודים שלפני שנה למשל לא הייתי מעיזה להרשם בטענה ש"אין לי כסף".. עכשיו אני מחפשת עבודה שתממן לי את זה, ועוד דברים, ויודעת שאמצא.

Z o A n I

New member
בכלל לא תירוץ

כשיש חשבונות ושכ"ד ותשלומים שאת חייבת לשלם ואין לך ממש מאיפה, אז המצב הוא שבאמת אין לך כסף... פשוט אי אפשר להתעלם מזה... (לצערי)

למעלה